Gratis pje slipje opzij

gratis pje slipje opzij

Een trein kan dus langer doorrijden met twee dan een pantograaf, waardoor de trein beter inzetbaar is. Maar nu maar even eindigen met dit half off-topic onderwerp. Quote VIRMm1 di 22 mrt En het controleren en afstellen van de druk die de stra tegen de rijdraad uitoefend.

Betekent dit dan ook dat er echt een 1e en 2e stroomafnemer is? Ik bedoel dus een rangorde, van de 'echte' en de reserve? Nee hoor, dat is geheel willekeurig. Is de stroomafnemer versleten, dan wordt deze omgeschakeld naar de ander en die blijft dan op staan tot die weer versleten is.

Puur toeval als er vaak dezelfde op staat maar dat is absoluut niet met reden. Er is WEL een volgorde. Er is 1 en 2 genummerd, meestal gezien vanaf cab 1.

Bij SLT is het zelfs zo dat je een foutcode krijgt als stroomafnemer 2 op staat. Ik weet wel dat er bij een bepaalde VIRM generatie ook om de zoveel tijd wordt omgeschakeld. Ik was iets te snel met mijn generalisering. Enkel DDZ en loc werken anders. Je opmerking over de SLT is onzin. Als je netjes omschakelt krijg je geen foutcode. Naast het onderhoud wat anderen al aanstippen kost het ook nog eens het renteverlies van de aanschaf van dat ding.

Zeggen dat een stroomafnemer die plat ligt niets kost is zeggen dat een trein kopen om stil te staan niets kost. Allemachtig zeg, kunnen we het er nu over eens zijn dat de betrekkelijk lage kosten van een tweede stroomafnemer voor NS kennelijk acceptabel zijn gezien de verhoogde inzetbaarheid die er tegenover staat? Jawel, daar was ik het een bericht of 25 geleden ook al mee eens - al was het maar omdat het het constateren van een feit betreft.

Zou de NS Flirt want daar ging dit topic over ook een voorkeur voor stroomafnemer hebben? Vr gr , Peter. Ook online te lezen via: Laatst bewerkt door WJtW op Woensdag 23 mrt om De NS gaat niet op Zl - Wdn rijden. De lijn is aanbesteed aan Syntus en zodra de bovenleiding er hangt, blijft de NS nog gewoon met DM'90 rijden. De elektrische sprinters zijn elders hard nodig.

Ik neem aan dat alle Flirts technisch gelijk zijn, ongeacht welke vervoerder ze gaat gebruiken, anders wordt dit een 'logistieke' chaos. Erik, Wat bedoel je met omhoog en omlaag bewegen? De tijd wat de stra nodig heeft om te zakken of om opgezet te worden wordt tijdens onderhoud ook gecontroleerd of afgesteld.

Quote AlexNL ma 21 mrt Dus hoe je aan je info komt is voor mij een raadsel. Uiteraard bestaat er altijd de mogelijkheid dat er ook onderdelen uit Tsjechië in zijn verwerkt.

Quote WJtW wo 23 mrt Nee geen NG en geen -V. Quote slifor2 di 22 mrt Deze was op de achtergrond te zien in The Passion. Dat viel mij dus ook al op.

Ik wist al zeker dat het geen SLT was. Geen volk is gezelliger en dankbaarder dan de Grieken! Kijk ook eens op basfotoarchief. Zonder deuren lijkt hij namelijk net iets anders Verder is er naar mijn weten zeker geen SLT in de loods aanwezig. Quote DVR do 24 mrt Quote martijn wo 23 mrt Er is namelijk veel meer aan de hand. Het tekort aan stoptreinmaterieel bestaat al een tijdje, ook zonder uitbreiding van de studentenkaart.

De studentenkaart verergert dus het probleem maar is niet de echte oorzaak. Over hoe dat komt, volgt hier een aanvulling.

Die tijdelijke dienst werd definitief op het moment dat besloten werd om de V treinstellen niet meer in te zetten, en uiteindelijk af te voeren.

De Beneluxtrein was toen ook al opgeheven, en van de ene op de andere dag was er, behoudens de Thalys en de stoptrein vanuit Roosendaal, geen verbinding met België meer. Dit was uiteraard onacceptabel, en het vereiste rigoureuze maatregelen. Bovendien was er een dure concessie voor de exploitatie van de HSL die tot op de dag van vandaag doorloopt.

De Traxx-en werden toen ook al via een zogenaamde spoedbestelling gekocht. Dit houdt in dat de bestelling rechtstreeks plaatsvindt bij de fabrikant, zonder openbare aanbesteding en dus zonder verdere mededinging concurrentie.

Daar ontstond vervolgens een tekort wat o. Hierdoor alleen al zijn een slordige Daarnaast werd ook nog eens een deel van de DDM vloot buiten dienst gesteld, en ging de afvoer van het als onveilig bestempelde Plan V gewoon door.

Dat laatste heeft trouwens ook weer te maken met de bestelling van de Flirts, immers de NedTrain werkplaats in Maastricht moet hiervoor verbouwd worden, en dan heb je even geen capaciteit voor onderhoud aan Plan V. Dus wat doe je dan? Je zegt dat Plan V onveilig is, en dat het onverantwoord is om dit nog langer in te zetten.

En als het argument 'veiligheid' valt dan zijn er heel weinig mensen die dat nog ter discussie durven te stellen. Het huidige tekort aan capaciteit in de stoptreindiensten, is dus vooral het gevolg van keuzes die NS zelf heeft gemaakt. Maar de Fyra dan, zult u denken, die viel bijna letterlijk uit elkaar, en NS kón toch niet anders? Natuurlijk gingen er zaken mis en kennen we allemaal de incidenten die breed zijn uitgemeten. In dit verband wil ik ook nog even memoreren dat het NMBS is geweest Belgen zijn politiek nu eenmaal veel behendiger die listig van de situatie gebruik heeft gemaakt en de knuppel in het Nederlandse hoenderhok heeft gegooid.

Feitelijk waren de problemen niet veel erger dan bij elke andere nieuwe materieelsoort. De maatschappelijke ophef was vooral het gevolg van de combinatie van de storingen door te vroege inzet, en de gelijktijdige opheffing van het enige alternatief: Maar ik geloof dat ik inmiddels aardig off-topic bezig ben vergeef me moderator , dus ik laat het hierbij.

Laatst bewerkt door Beel op Maandag 04 apr om Quote Beel vr 25 mrt Het gaat niet om de uitbreiding van de studentenkaart, maar om de destijds aangekondigde afschaffing in Dat staat ook keurig zo in het artikel gemeld, dus ik raad je aan het artikel goed te lezen voordat je op een specifiek punt uit het artikel reageert. Om ook maar eens te reageren op een deel van het 'artikel' van Beel: Om de voornaamste maar te noemen: De verbouwing was al bijna klaar toen de Fyra's door de mand begonnen te vallen.

En dat is maar 1 voorbeeld. Een tijdlijntje in je hoofd bij een verhaal maken helpt idd soms Ja, met de kennis van nu en wijsheid achteraf zijn de beslissingen van toen niet goed geweest voor de situatie van nu.

Maar dat beslissingen verkeerd uitpakken is iets anders dan dat beslissingen verkeerd zijn. Het kan natuurlijk aan mij liggen,maar ik heb bij andere nieuw toe telaten reizigersmaterieel nog nooit gehoord dat er afdekplaten van de bodem af vlogen om daarna een eigen weg te gaan. Of meerdere keren brandjes op allerlei plekken in het systeem deel van een trein.

Als dat met ander materieel ook zo geweest was dan hadden we hier vast wel wat van gehoord in dit digitale tijdperk waar bij wijze van ,je nu een scheet laat en 20 seconden later gaat die "viraal"over internet en de andere media. Afijn genoeg off topic Laatst bewerkt door moderator op Vrijdag 25 mrt om Geen bijnamen voor mat. Zet je 2 exemplaten naast elkaar dan is de ene kast niet hetzelfde als de andere kast. Wat het herstellen van storingen ontzettend lastig maakt. En zo zijn we wel weer genoeg offtopic gegaan.

Er is een ander topic over het materieeltekort bij de NS www. Vanochtend moeten een aantal van deze stellen, waaronder , in Nederland zijn gekomen toch? Laatst bewerkt door stefanvw14 op Zaterdag 26 mrt om De eerste stellen gaan morgen ochtend als het goed is vertrekken richting Herzogenrath Op de Facebookpagina van Op De Rails las ik net dat er morgenochtend om 7: Zo te zien zijn ze onderweg. Tweet van Jan Timmermans foto onbekend: Quote wouter15 ma 28 mrt Daarbij zijn ook twee foto's geplaatst.

Quote stefanvw14 ma 28 mrt Laatst bewerkt door AgentX op Dinsdag 29 mrt om Quote AgentX di 29 mrt In de loop van de middag werden de stellen bij de werkplaats gezet in Maastricht. Wat me nu eigenlijk pas opvalt bij het bekijken van al het mooie beeld materiaal is dat onze flirtjes enig sinds dak afscherming hebben. Eveneens hebben de R-net flirtjes deze extra opstaande dak afscherming ook. Maar bijvoorbeeld duitse flirt-3 treinen hebben ze weer niet.

Is wat je besteld. De DB flirt 3 heeft ze niet. De oudere types hadden deze optie ook. Wat me ook opvalt is de inkeping in de beplating bij de stroomafnemers die mist. Zit wel op de r-net flirt en stond ook op de impressie en aanwezig bij SLT en vaak bij andere flirts met hogere dekbeplating.

Mij valt op, dat er een raampje zit naast de cabinedeur,waar je doorheen kan kijken. Wordt dat net als bij collega Plan V toch nog dicht gemaakt?

SNG krijgt ook een dergelijk raampje. Ik zou er niet vanuit gaan. Dienstregeling is onder voorbehoud: Dat is toch geen grapje? Ik heb net wat foto's gezien van de cabine van de Flirt maar wat mij het meest opvalt is dat er geen indirecte remkraan aanwezig is zoals dat bijvoorbeeld bij de R-net flirt wel is links op de stuurtafel Wens van de klant waarschijnlijk. SLT heeft dat ook niet alleen in geval van nood kan er een gemonteerd worden.

Quote wouter15 wo 30 mrt Een IC doet er 14 min over. Ik zet er iig een paar bij Ook OdR zal wel van 1-aprilgrappen houden Laatst bewerkt door bacr op Donderdag 31 mrt om Facebook-pagina Op de Rails.

Waarom speciefiek op dat stuk van Staatslijn E? Heeft dat te maken omdat je daar zou mogen rijden? Quote stefanvw14 do 31 mrt Er zijn altijd een paar vaste trajecten waar nieuw materieel de type testen doet. Quote cuneo56 do 31 mrt We drijven wat af maar zo de hanzelijn tegenwoordig ook gebruikt om ETCS testen te doen. Het heeft ook puur te maken of het treinverkeer het mogelijk maakt om nieuwe treinen aan de tand te voelen.

Laatst bewerkt door nathanvos2 op Donderdag 31 mrt om Ik weet niet hoe ze dat in Horst willen doen, maar volgens mij is spoor 3 daar buiten gebruik genomen.

Lijkt me sterk, een maand geleden heeft daar nog een Vectron gestaan. Quote R do 31 mrt Spoor 3 is nog gewoon in gebruik. Is dus geen enkel probleem om erop te keren. In de plansystemen is spoor 3 te Hrt opslot en kan er niet gepland worden. De testritten keren op spoor 2.

Sinds 3 Mrt zit er een klem op spoor 3 te Hrt. Laatst bewerkt door train85 op Donderdag 31 mrt om Quote train85 do 31 mrt Door wie worden de mentaal minder goed bedeelden een halt toegeroepen, die onder het motto 'hoe maken we het spoorsysteem nog minder flexibel' dit soort van idioterieën bedenken en laten uitvoeren? Gaat de wal dit schip nog eens keren, of zijn we dan weer 25 jaar verder ik bedoel, zo'n 25 jaar geleden of was het langer geleden, Broek53? Hele rare actie van Prorail, paar weken geleden ook nog gewoon gebruikt voor testritten.

Lok omlopen word dus nu wel omzeep geholpen daar. Je moet ook niet met loc's willen rijden op een metronetwerk Shqiperise-lopers? Waarom zouden we er dan nog treinen op laten rijden,allemaal flauwekul en geeft bergen met werk om te regelen Sorry voor het off topic gaan,maar de manier van werken gaat helemaal nergens over. Doe maar normaal,dan doe je al gek genoeg. Of bedoel je ATB-Vv? Het lijkt me dat dat er toch wel inzit Vandaag de zien rijden.

Het valt me op dat de kopbak afwijkt van Flirt3 van bijvoorbeeld de WestfalenBahn rondom Rheine. NS heeft evenveel ramen, maar een extra set deuren. Zou de kopbak van NS langer zijn of zijn de ramen kleiner waardoor er ruimte kwam voor een extra set deuren? Weet iemand daar iets van? Dit is de kracht van de modulaire bouw van Flirt 3. De modulaire opbouw is zo bedacht dat de kopbakken mm verlengd kunnen worden tbv bijvoorbeeld een extra deurenset.

Evenzo als de opties voor Cabine deuren, vloerhoogte bij de deuren en meer van dat soort zaken. Maar waarom zitten er nog ronde eenheden naast de gestyleerde frontseinen dan? Zij dat een soort mistlampen? Dat zijn inderdaad schijnwerpers, daar komt best een dosis licht uit. Waarom zijn die daar geplaatst en waarvoor wil je die gebruiken? Schakelt dit automatisch mee in op het moment dat de trein zijn frontverlichting aanzet,of moet je ze handmatig aanzetten?

En mag je ze überhaupt wel aan doen ivm tonen van gewijzigd verlichtingsbeeld? Als ik het nog steeds goed begrijp, voer je ofwel in 3hoeksvorm 3 witte lampen op het front van je trein en enkel 2 rode lampen aan de anderezijde. Als die schijnwerpers in gebruik zijn dan voer je ineens een andere "constructie" ,maar mag dat dan eigenlijk wel? Wat dachten jullie van bij mist? Elke trein heeft nu toch al een dim en een grootlicht stand?

Ik snap de discussie niet zo goed waarom dat nu ineens een probleem wordt. Enige verschil is dat bij Flirt de lampen fysiek anders zijn, maar verder is het niks nieuws Het zijn inderdaad gewoon grootlicht lampen zoals elke trein bij NS nu ook al heeft.

Voordeel is wel dat de machinist met grootlicht nu daadwerkelijk iets gaat zien in plaats van nauwelijks geen verschil zijn. Daarbij hebben de GTW's, Linten en de meeste goederenlocs hun grootlicht ook al op deze manier, dus regeltechnisch zal t wel goed zijn. Quote phantom za 02 apr Tijdens rijden in het donker met een schouwopdracht bijv. Stadler GTW's hebben iets vergelijkbaars, en aanzetten gaat net als in de auto, handmatig.

Ja, waarom zou je ze niet mogen tonen. Je verlichtingsbeeld wijzigt namelijk niet. Je houd namelijk 3 witte lichten in 'A-vorm' FR Quote BasSNG za 02 apr Bij mist wil je juist je seinen zien, als je dan zelf méér licht gaat strooien tegen de mist zie je alleen maar minder Quote broek53 vr 25 mrt Dank voor je bijdrage, aanvulling is aangebracht.

Na een akkefietje waarbij personen over een goederentrein zijn geklommen die op de overweg stil stond, heeft men verordend dat spoor 3 niet meer gebruikt mocht worden. Zodoende is de boel recent op de klem gegaan. Ik neem aan dat je het overpad bedoelt. Wel de meest vreemde reden om het spoor te sluiten. Dan sluit je toch het overpad?? Dit is dezelfde foto als die van vorige week, maar we wachten wel af. Quote sjoerd ma 04 apr En daarmee de "achteringang" van station Hrt , dan is spoor 3 b.

Om spoor 3 alleen maar in dienst te houden voor proefritten die ook kunnen keren in Br is onzin. Afijn, terug naar NS Flirt3. Of spoor 3 functioneel inkorten zodat daar stil te zetten treinen niet op het overpad kunnen blijven staan. Quote Beel ma 04 apr Ik vind het nou niet zo handig om een oude post na dagen nogeens aan te passen.

Niemand die nu meer snapt wat er wel en niet stond, en waar sommige nu op reageren Ik moest even zoeken waar ik dat modulaire concept vandaan had met de extra deuren, verschillende baklengten en verschillende mogelijke vloerhoogten bij Flirt3 zoals ik aan Bert vertelde maar ik heb het weer gevonden.

Ik zag de vermogens tabel nu vraag ik me toch af welke versie onze flirtjes zijn. Op Modelspoorwijzer wordt gemeld dat het testprogramma tot en met juni duurt. Wat gaat er daarna nog met de stellen gebeuren? Daar staat de nu nog voor in Mt werd mij gisteren verteld in het OD. En heb je daar na het toelatingscircus echt drie stellen tegelijkertijd voor nodig?

Het lijkt mij dat de overige stellen toch ook moeten gaan instromen binnen een niet afzienbare tijd. Wie kan daar wat over zeggen? Opleiding onderhoudspersoneel, opleiding machinisten, toelating.. Het is een kortdurende piek die na een maandje of twee á drie ook wel weer over zou moeten zijn en die ook niet meer dan zes tot acht stellen zou moeten kosten.

Hoe veel tijd kost het opleiden van machinisten op nieuw materiaal? Is dat een kwestie van een dag theorie in combinatie met een statisch stel en daarna nog een dag rijden? Niet alle 58 stellen stromen per december in de dienstregeling in, denk dat het daar mee te maken heeft.

In december zijn ze ook nog niet alle 58 geleverd als ik mij niet vergis en is er nog niet voldoende onderhoudscapacteit beschikbaar om ze allemaal te onderhouden.

Zoveel is wel duidelijk. Maar wat niet duidelijk is, is wanneer in principe de eerste treinen zouden kunnen gaan rijden in de dienstregeling. Het lijkt er een beetje op dat december het moment gaat zijn dat er meteen enkele tientallen stellen gaan rondrijden. Waarom zouden het er dan niet vijf per oktober en tien per november kunnen zijn?

Dat is denk ik een beetje de onderliggende vraag die rondspeelt en in ieder geval bij mij speelt. Laatst bewerkt door Klaasje op Woensdag 06 apr om Meestal zie je dat er eerst een proefbedrijf met reizigers wordt opgestart in een kleine treinserie die een beetje in de buurt van de werkplaats zit de zou een mooie kandidaat zijn. Quote daniel81 wo 06 apr Meestal zie je dat er eerst een proefbedrijf met reizigers wordt opgestart in een kleine treinserie die een beetje in de buurt van de werkplaats zit de zou een mooie kandidaat zijn Kleine trein serie?

Maar gezien de Flirt bewezen treinen zijn en er niet zo gigantisch veel is aangepast als bij SLT zal het allemaal wel wat anders gaan lopen. Het proefbedrijf wil je doen vóórdat het echte "reizigersbedrijf" van start gaat. Als de per december overgaat naar Arriva is dat dus geen punt, het proefbedrijf moet dan afgelopen zijn en loopt logisch geredeneerd juist in de periode voor 10 december.

Laatst bewerkt door yappa op Woensdag 06 apr om Al het personeel over laten komen naar Mt is een vrij kostbare en tijdrovende bedoening. Logischer zou het zijn als er een aantal treinen naar de standplaatsen worden gebracht om het personeel aldaar op te leiden Mt , Ehv , Rsd , Ht , Nm , Ah etc Zo ging het destijds bij SLT ook. Niet al het personeel hoefde daarvoor naar Ldd.

Maar stel er zijn straks 2 stellen toegelaten en Er gaan straks meer stellen uit Polen komen. Is de productie nu gewoon continue op gang? Wat gaat er dan met al die stellen gebeuren? De toegelaten stellen kunnen voor instructie gaan staan. Dat zijn er dan zes als ze op de standplaatsen komen te staan die jij noemt. Stel er worden er zijn er continu twee die afnameritten doen, is elk stel boven de acht er eentje wat werkeloos gaat toekijken tot december.

Dat is toch niet zo ongebruikelijk? Het materieel is pas vanaf datum X nodig, dus als het voor die tijd niet nodig is kun je het net zo goed laten staan. De V's stonden voor 9 december ook vooral stil, ook al waren ze toegelaten.

Datum X is gisteren toch? Ik herinner mij een materieeltekort waarvoor deze spoedbestelling is gedaan Materieel wat stil staat, kost juist geld. Immers stilliggende voorraad kost geld. Voor deze treinen geldt hetzelfde. Er zullen vermogenskosten over betaald moeten worden e. Daarnaast is het inderdaad nog altijd zo dat er een materieeltekort is, dus kunnen ze zeker ingezet worden. Je kunt dat materieel als er het afgeleverd word wel gelijk laten instromen, maar zolang ook de instructie aan rijdend personeel nog plaats vind is de kans groot dat er straks een Mcn op terecht komt die nog geen opleiding heeft gehad.

Idem geldt voor het onderhoud, daar moet ook eerst al het personeel opgeleid zijn, van onderhoudsmonteur tot DC-controleur en waarschijnlijk moeten eerst alle werkinstructie's voor het onderhoud nog opgezet worden.

En last but not least, bij de werkplaats Maastricht moet eerst de verbouwing afgerond zijn voor de stellen daar überhaupt onderhouden kunnen worden Laatst bewerkt door thom op Woensdag 06 apr om Duidelijk is al wel dat er in Drgl er een beperkt aantal standplaatsen op een beperkt aantal lijnen veel met de FLIRT zullen gaan rijden. Ut dit najaar mogelijk te maken worden de sessies zg.

Naar verluid gaat o. Ut dat gaat doen maar dat terzijde. Laatst bewerkt door rolandrail op Woensdag 06 apr om Ik hoop Den Haag wel. Dat terzijde, Uiteindelijk zal iedereen er denk ik wel op gaan rijden. Quote rolandrail wo 06 apr Ik had eerder de nieuwe Ddr - Ht van horen zeggen.

Dat zal ongetwijfeld de vervanger zijn van de door mij genoemde ken de nieuwe treinserie nummers niet. Inderdaad, maar ik doelde op de treinserie waarmee het als eerste zal gaan rijden. Had ik even iets beter moeten verwoorden.

Quote MetroRET do 07 apr We zullen zien in het iedergeval Noord-Brabant zoals het er nu op lijkt. Ze gaan het ongetwijfeld doen waar het het handigst is, maar zolang we dat niet meenemen is het ongefundeerd speculeren in plaats van speculeren op basis van gegevens.

Dat kan heel lang gaan duren. Er zit ditmaal wel een beperking op de inzet m. Dat zijn geen biobakken namelijk. Laatst bewerkt door broek53 op Donderdag 07 apr om Deze link is al eens langsgekomen. Groeten uit Villa Spoorzicht Wd-Ledn, km 30,2.

Laatst bewerkt door Daan! Wat zou daar het voordeel van zijn dan? Lijkt me juist erg onlogisch omdat je dan in de eerste maanden van de inzet met onhandige materieelsamenstellingen zit. Daar zijn eerst de voor Leer geschikte stellen geleverd, daarna de 2tjes en toen de 3tjes. Arriveert volgens de laatste berichten vannacht rond NS heeft een kaartje online gezet met een kaartje van de trajecten waar ze waarschijnlijk gaan rijden: De , , , , , , en dus.

Rsd en Bd kan ik alleen niet helemaal verklaren. Wissel van materiaal in Ddr of qua Bd gaat het ook in de IC rijden? De ontbrekende schakel tussen Bd en Tb i. Maar het is maar een plaatje van de communicatieafdeling he, er kan nog vanalles gebeuren! En ga maar niet uit van de Tevens worden die en gecombineerd in een nieuwe vanaf december Ddr - Ht. Quote PimTH wo 13 apr De Sprinters vanuit West-Brabant rijden per dienstregeling nog maar tot Dordrecht, tegelijk rijden alle Sprinters uit Rtd ook nog maar tot Ddr.

En allicht kunnen we nog inzet verwachten in de pendel-IC Ddr -Bd als die niet ergens anders aan gekoppeld wordt. Als het goed is zou de Flirt 3 van NS toch ook pendelen in de begin ?

Ja dat was in beton gegoten maar de wapening is gaan rotten.. Man man, het was een gerucht en de plannen zijn gewijzigd.. Maar het kan altijd nog veranderen Geen volk is gezelliger en dankbaarder dan de Grieken! Kan me eigenlijk niet voorstellen wat ze anders zouden moeten inzetten?

Zal het dan toch weer SGMm worden? Hoop 't wel voor jullie. Zou dat foldertje toevallig ingescand en geüpload kunnen worden, dan kan degene die niet in Mt is geweest dat oom zien. Indien het op internet te vinden is is de link ook goed. Even stukje teruglezen dan maar, daar is al een link genoemd. Flirt wordt tot september gestest. Daarna begint instructie voor personeel en technici. Op 8 onderhoudsplaatsen komt de Flirt. Vraag me toch af of eea niet parallel kan. Nouja, als je technici op wilt leiden, dan kan dat ding natuurlijk niet tegelijkertijd rondrijden voor zijn proef en toelatingsbedrijf Plus dat het goed kan dat zolang de stellen in proefbedrijf zijn, ze nog niet afgeleverd zijn aan NSR en die er dus nog niet over kan beschikken.

Laatst bewerkt door thom op Woensdag 13 apr om Nee dat snap ik, maar er zijn vier stellen en dat aantal neemt toe. Straks met 1 per week? Als ik kijk naar de R-net flirtjes die 1 per maand binnen komen denk ik dat 1 per week niet realistisch is. Gok eerder op 1 per 2 weken maar stadler is goed op dreef dus wie weet.

Die twee productie stromen kan je niet met elkaar vergelijken. Quote jeanne do 14 apr Weet je dat wel zeker? De tractie in Duitsland komt namelijk van Eisenbahngesellschaft Potsdam, dan lijkt me Polen logischer.

Volgens Wikipedia komen ze uit Bussnang, Zwitserland. De heeft zich inmiddels ook al gemeld binnen het locatiesysteem. Die kunnen we vanaf nu ook vrolijk volgen, als het meezit. Ik zag hem toevallig op de radar voorbijkomen, dus ik vermoed dat de proefritten te volgen zullen zijn.

Zeker weten doe ik niet, maar het ziet er wel naar uit. Ik zie dat dat alleen voor de werkt. De en geeft een beeld van 'zee'. Die hebben inderdaad nog geen GPS aanstaan. De zee is inderdaad het 0,0 coordinaat. De kaart zou snel moeten verspringen naar de juiste locatie, althans dat gebeurt hier wel gewoon. Toch iets wat ik nog eens moet verbeteren is nog bèta maar de locatie moet hij wel snel oppakken. Laatst bewerkt door aarclay op Donderdag 21 apr om Hij heet daar OBIS Die punt is een foutje van de URL-generator van Somda.

Er hoort dus geen punt achter. Desondanks zal ik binnenkort een mooie wachtindicator inbouwen voor de duidelijkheid. Ik zie het, het is alleen lastig met individueel zoeken. Via de app is hij niet te vinden met de zoekfunctie omdat OBIS niet getypt kan worden. Met de geodan webapplicatie is ie wel mooi te volgen.

Gaat dit nummer nog problemen geven, aangezien er ook een diesellok rondrijdt met NS logo's erop? Je zou zeggen van niet,aangezien die oudere niet meer NS is en dus als t goed is ook niet meer in hun "huishoudboekje"zal staan. Ook het registratie nr van de loc zal heel anders zijn dan die van het Flirt stel,daar ga ik tenminste wel van uit Doe maar normaal,dan doe je al gek genoeg.

Quote AlexH ma 25 apr Dit gaat geen problemen geven. Als beide van de zelfde vervoerder zijn vraag ik mij af of dat problemen geeft. In de tijd van de Benelux Hondekoppen had je zowel locs in de serie als de Benelux hondekoppen.

Zo kon het gebeuren dat je 2x de NS of zo tegen kon komen. Volgens mij heeft dit nog nooit voor verwarring gezorgd. Dan zal ik maar niet verhalen van de keren dat er een machinist in Amsterdam naar het Westelijk Eiland werd gestuurd om een reserve-Benelux voor te brengen, die daar vervolgens een grote Eloc aantrof.

Tja, vond het al knap al die kennis terwijl schrijver in is geboren. Hij zegt "volgens mij", want hij weet ook dat je onmogelijk iets kunt weten van zaken die zich hebben afgespeeld voordat je geboren bent.

Als je je goed inleest kan je prima van alles weten over de periode voor dat je geboren bent. Is gewoon een kwestie van je ergens goed in verdiepen en niet van leeftijd. We zijn geen van allen allesweters. Er zijn hier wel een aantal specialisten en die willen veel weten maar weer niet van alles. We moeten elkaar geen vliegen af willen vangen en ook niet op de man spelen. Lijkt me wel zo prettig om het hier leuk te houden.

En dat vinden wij ook. Kan zijn dat ik het hier gemist zou kunnen hebben, maar schijnt al sinds eind april rond Koningsdag in Nederland te zijn gearriveerd. In de nacht van 25 op 26 april kwam de het land binnen. Blijkbaar heeft de eerst nog een uitstapje gemaakt voordat deze in Nederland arriveerde. Is bekend op welke dag het treinstel in Nederland is gearriveerd?

Die is al zeker twee weken of meer in Nederland, heeft namelijk afgelopen twee weken testritten gemaakt Rm-Hrl v. En om alle onduidelijkheid weg te nemen: Rail magazine facebook m. Van NS Reizigers zijn er op het moment negen treinstellen in het land en van R-net inderdaad vier stuks. De van NSR is nog niet afgeleverd.

Vergeet de Abellio flirt niet die nu op de zaanstraat staat. ET25 Laatst bewerkt door selivio op Maandag 23 mei om Waarbij ik me afvroeg of de nummering van de Abellio stellen die naar Duitsland gaan niet de nummering van NS 'verstoren'. Die stellen worden genummerd in de , maar ik dacht dat die gereserveerd was voor de SNG.

De R-net-stellen zijn dan ook in eigendom van NS Reizigers. Dan is het wel zo handig om niet-overlappende nummerserie te gebruiken. Bij de Duitse stellen hoeft dat niet. En dat stelnummers van verschillende vervoerders overlappen is niet erg, immers is het UIC nummer het enig officiële nummer van het voertuig en die zal nooit gelijk zijn.

Het stelnummer moet je zien als bijvoorbeeld het wagenparknummer van een busje bij een schildersbedrijf, er zullen meer schildersbedrijven zijn die een bus 5 genoemd hebben maar het kenteken verschilt natuurlijk. Oké vroeg me af of de systemen van NSR en Abellio wat betreft de treinstelnummers niet op elkaar zijn afgestemd, maar niet dus. Bovendien zorgt de gebruiker - in dit geval Abellio - wel eens waar voor de aanschaf die Flirt's, maar het vervoersverbond wordt de uiteindelijke eigenaar.

Zij stelt ze op haar buurt de gebruiker weer ter beschikking. Voor de eenvoud als ik het wel heb! Van het concert des levens heeft niemand het program Toon Hermans. Maar er wordt gesproken over 'het' vervoersverbond. Hoe heet dat verbond dan en hoe zit dat in elkaar?

Ohjee ohjee ohjee een onschuldig typfoutje van mij helpt verwarring de wereld in Voor de duidelijkheid: Die stellen zijn inderdaad in Nederland aangekomen, maar nog niet "geleverd" als in overgedragen aan en afgenomen door NS. Afgenomen is nog geen enkel stel inderdaad, alles is nog eigendom van, en staat volledig ter beschikking van Stadler.

Afname vindt pas plaats op het moment dat er typetoelating is heb ik me laten vertellen. En op de GPS-radar kunnen we inmiddels deze stellen volgen: Als ze een paar dagen niet actief zijn, vallen ze van de radar af. Dat zei Aarclay toch ook? Inderdaad, ik dacht dat die al GPS had, maar dat was nog niet het geval. Bovenaan dit topic staat een mooie link naar de RailWiki waar onderaan een overzicht is. Ik zal je even helpen: Dat is al genoeg om een kleine concessie mee te runnen.

Als het goed is, zouden er vandaag 3 stellen binnen gekomen moeten zijn. Niemand die nummers gespot heeft of dit kan bevestigen? Nog ff deze tussendoor: Dat geld ook voor de overige vervoerders. Laatst bewerkt door HZwoferink op Zondag 26 jun om De oorspronkelijke plannen van de overheid om de ERTMS uit te rollen tot zijn inmiddels gewijzigd. Ondanks dat ik niet moet happen hap ik toch, over dat integraal uitrollen bestaan ook andere zienswijzen.

Landen om ons heen pakken het heel anders aan bijvoorbeeld. Bij de landen om ons heen is de nood vaak ook iets groter dan bij ons. Bij onze zuiderburen bestond tot een paar jaar terug de enige beveiliging uit "bij een geel sein gaat er iets zoemen en moet de machinist op een knopje drukken". En in Denemarken is compleet vervangen uiteindelijk goedkoper dan de bestaande spullenboel in stand houden, omdat veel van die spullen nog van voor WO II stamt. Denemarken doet het integraal, in Nederland wordt nog gezegd materieel eerst en dan infrastructuur.

Quote HZwoferink zo 26 jun En de modulaire stuurtafel waar i. NS gaat ruim personeelsleden opleiden voor de NS Flirt: Zal die personeelsleden alleen voor de Flirt Sprinters zijn? En zullen de treinmachinisten onder die personeelsleden een opleiding moeten volgen bij VVRV: Het zijn geen nieuwe personeelsleden he.

Denk dus aan machinisten, HC's, monteurs Een gezellig forum begint bij jezelf! Precies de mensen die ermee werken! Quote icened ma 27 jun Nou, groot probleem is dat VVRV o.

Dan krijg je dus het geval dat als ik de regelgeving van mijn werkgever aanhoudt ik zak voor een VVRV-examen omdat die andere regels hebben. Zo ook de praktijk met mcn'n in opleiding: álles moet volgens de letter bij het VVRV, en dat is niet de gangbare cultuur.

Iets vertellen in je eigen bewoordingen is volledig taboe, idem dito je werk goed doen maar heel strikt genomen fout. Er is geen enkele ruimte om je aan te passen aan de praktijk. Alles is zwart of wit. Het bied helemaal geen extra werkgelegenheid. De collega's zijn gewoon de hc en mcn welke nu al werken bij het mooie bedrijf.

Men begint in pe obnl en zml zuid-oost NL en breidt zo uit. Quote rolandrail di 28 jun Dat is toch de perfecte beschrijving van de houding van NSR? Als ik hier lees over voorschriften over het stoppen bij bepaalde bakborden die strikt opgevolgd moeten worden enz enz biedt NS ook geen ruimte voor vakmanschap, maar némen sommige machinisten die ruimte in de hoop niet door collega's aangeklaagd te worden.

Quote dennistd ma 27 jun Het zijn geen nieuwe personeelsleden he Als ik het goed heb begrepen zijn er bij NedTrain slechts 5 nieuwe mensen aangenomen voor de Flirt. De rest van het Flirt specialistenteam bestaat uit mensen die van andere functies afkomen.

Op de service- en onderhoudsbedrijven worden verder geen extra mensen aangenomen. Quote maarten83 di 28 jun Klopt, en de regels bij NSR zijn vaak scherper dan de spoorwegwet eist. Quote VIRMm1 di 28 jun Op wie reageer je? Waarschijnlijk had ik niet gezien dat er nog een pagina extra was. Dit zijn de , en Mogelijk morgenochtend vroeg al klaar om de grens over te gaan.

Straks zit er wel wifi in de trein en ook stopcontacten, maar je laptop mag op schoot. Nou ik neem altijd m'n desktop mee in de trein. Dus twee klaptafels vind ik het minimum.

Dat kwam toch uit het rapport nav de aanrijding bij Asd. Verhoogde kans op letsel bij een aamrijding. Laten we dan de stoelen ook maar afschaffen je zou daar bij een aanrijding maar tegenaan komen Quote MasterE zo 17 jul Dus dan zou VIRMm ze ook niet meer krijgen? Want DDZ was al op de baan toch ten tijde van het ongeval.

Bij de stoelentest ion Rotterdam zaten er gewoon klaptafels in, en toen had e NS al maatregelen genomen in treinen, zoals verwijderen van de leeslampjes in VIRM-4, en de prullenbakken op de balkons van de SGM. Volgens mij waren dat inderdaad de vuilnisbakjes in de buurt van een klapstoel. Volgens mij had dat ook te maken met dat de huidige tafeltjes maar een dun blad hebben, waardoor de kracht uitoefening op een veel kleinere raakplek uitgeoefend worden.

Daarnaast lijken klaptafels me wat overbodig in een Sprinter, zo lang zit je daar doorgaans niet in. Dat argument zou je dan ook voor de wc's, wifi en stopcontacten kunnen gebruiken. Toch zitten die er in. Juist de combinatie wifi, stopcontacten maar geen tafeltjes maakt het vreemd vind ik. Daarnaast heeft Arriva het ook in sprinters in een aantal sprinters. Ik vind dat je dan de reiziger continuïteit moet bieden en het als grootste spoorvervoerder ook moet doen. Maar dat is uiteraard heel subjectief.

Naar de WC gaan kan ik op een ritje van 10 minuten ook, met Wifi kan ik op me telefoon ook even snel een reisadvies checken en kan die in 10 minuten net een paar procent bijladen als me telefoon bijna leeg is.. Maar in die tijd ga ik niet compleet een laptop uitvouwen aan de prik hangen om 'even' werken Maar het even ophouden kan ook voor die 10 minuten.

Reisadvies kost je 'niets' aan data. Dus daar zou je geen wifi voor nodig hebben. Die paar procent bijladen kan met een laptop ook. Mijn laptop is in 10 seconden opgestart. Ik zit een half uur in de sprinter Drh-asd dus dan is het zeker lopend. Gezien de toilettendiscussie zal ik niet de enige zijn met soortgelijk verhaal. En werkelijk iedere reiziger zit ook maar slechts 10 minuten in een sprinter Dit wil overigens niet zeggen dat SLT het ook gaat krijgen, maar je weet maar nooit Een gezellig forum begint bij jezelf!

Quote thom zo 17 jul Maar kortom, dit zijn gewoon luxe dingetjes die de mens weer de trein in moet lokken en met beeld op de toekomst is dat absoluut geen verkeerde keuze. Quote aarclay zo 17 jul Dit wil overigens niet zeggen dat SLT het ook gaat krijgen, maar je weet maar nooit Ze gaan echt geen dingen erin zetten als jer erop kunt besparen.

Naast inbouw kost het gebruik klauwen met geld. Heb eens gelezen dat het driedubbek in de treinen zit. Een kpn t-mobile en vodafone 4G modem en nog is het amper te doen qua beschikbaarheid icm gebruik. Laatst bewerkt door jor[D]1 op Maandag 18 jul om Quote marciekemp zo 17 jul Dan passen er nog meer reizigers in, ideaal in de spits. Volgens mij stond in de railmagazine een stukje over botsveiligheid en tafeltjes. In ieder geval weet ik zeker dat het daar om de wandtafeltjes ging. Ze zagen er dikker uit, hadden afgeronde hoeken en leken, maar nu doe ik een gok obv een foto, gemaakt te zijn van plastic rubber.

Een goede foto daarvan kan ik niet vinden dus als het echt moet, moet ik de archieven in duiken. Had die botsveiligheid echt zo'n groot probleem geweest dan had Arriva ook geen klaptafels in de FLIRT opgenomen denk ik.

Dus waarom zou je het dan niet gebruiken? Dat contract ligt bij T-Mobile en die gaan echt geen gebruik maken van de netwerken van de concurrent Laatst bewerkt door thom op Maandag 18 jul om Tijdens het bezoek aan het Trefpunt open dag is mij dat ten oren gekomen, dat er standaard in de trein al een WiFi-mogelijkheid werd meegeleverd. Quote jor[D]1 ma 18 jul Een backup voor technische doeleinden misschien?

Dan is een uitwijklijntje ook handig. De bandbreedtte zal dan ook wel een flink stuk lager dan normaal zijn. Laatst bewerkt door aarclay op Maandag 18 jul om Die back-up is er, en bestaat al jaren. Tafeltjes zijn niet alleen handig voor laptops, ook voor bakjes koffie en broodjes. Back-up verbinding bij een andere aanbieder zit er al jaren in. Simpelweg om te voorkomen dat je de communicatie verliest tbv informatie voor je onderhoudssysteem als de provider onderuit gaat.

Je weet wel, dat een hele busvervoerder uit de lucht is omdat Vodafone bezig is. OBIS is immers ook een belangrijke bron voor locatiegegevens en je wilt je koersrollen ook kunnen updaten als tmobile plat ligt. Die paar extra KPN sim's zijn de kostenpost niet. NS is daar toch groot afnemer. Laatst bewerkt door Amazonous op Woensdag 20 jul om Maar dat is dan puur voor het interne gebeuren, en niet voor de Wifi voor de reizigers volgens mij.

En is dat laatste dan zo erg? Alsof een mens tegenwoordig dood zal gaan als hij een keer niet in de trein met zn telefoon of flaptop kan spelen op internet Doe maar normaal,dan doe je al gek genoeg. Daar gaat het ook helemaal niet om of het erg is, het ging gewoon om de technische gedachte. Laatst bewerkt door thom op Woensdag 20 jul om Quote thom wo 20 jul Het OBIS-systeem wordt ook gebruikt als diagnose-platform. Er is geen warm water. Mag ik de directeur spreken, alstublieft?

Heeft er iemand voor mij opgebeld? Is er post voor mij? Mag ik de rekening, alstublieft? Uit eten Hebt u een menu? Mag ik de menukaart zien? Kunt u ons een asbak brengen, alstublieft? Waar is het toilet? Ik wil graag een voorgerecht. Jag ska be att fa fisk. Vad har du for fisk? Jag ska be att fa en biff. Vad finns det for gronsaker?

Vad vill du ha att dricka? Jag tar en 61, tack. Jag ska be att fa en flaska vin. Far jag be om notan, tack? Tack, det var mycket gott. Pa resa Var ligger jarnvagsstationen? Jag ska be att fa en biljett till Forsta eller andra klass? Enkel eller tur och retur? Maste jag byta tag? Fran vilken perrong avgar taget till? Var ligger narmaste tunnelbanestation? Nar gar forsta bussen till? Kan du slappa av mig vid nasta hallplats?

Nojen Hebt u soep? Ik wil graag vis. Wat voor vis hebt u? Ik wil graag een biefstuk. Wat voor groenten hebt u? Niets meer, dank u. Wat wilt u drinken? Ik wil graag een ties wijn. Is de bediening inbegrepen?

Dank u, het was heerlijk. Op reis Waar is het station? Waar is het loket? Ik wil graag een kaartje naar Eerste of tweede klas? Enkele reis of retour? Van welk perron vertrekt de trein naar? Waar is het dichtstbijzijnde metrostation? Waar is het busstation? Hoe laat vertrekt de eerste bus naar? Wilt u me bij de volgende halte laten uitstappen? Ontspanning Vad gar det pa bio? Wat draait er in de bioscoop? Hoe laat begint de film? Finns det nagra biljetter till i kvall? Zijn er nog plaatsen vrij voor vanavond?

Var kan vi ga och dansa? Waar kunnen we gaan dansen? Hur star det till? Hur lange har du varit har? Det var trevligt att traffas. Har du nagot emot att jag roker? Forlat, har du eld? Vill du ha nagot att dricka? Far jag bjuda er pa middag i kvall? Var ska vi traffas? Var ligger narmaste bank? Var kan jag losa in nagra resechecker? Kan jag fa litet vaxel, tack?

Var finns narmaste apotek? Hur kommer jag dit? Kan man ga dit? Hur mycket kostar den har? Det ar inte riktigt vad jag vill ha. Den har tycker jag om. Kan du rekommendera nagonting mot solsveda?

Jag skulle vilja bli klippt. Hoe maakt u het? Aangenaam kennis te maken. Hoe lang bent u al hier? Het was mij een genoegen. Stoort het u als ik rook? Hebt u een vuurtje, alstublieft? Mag ik u iets te drinken aanbieden? Mag ik u vanavond te eten uitnodigen? Waar spreken we af? Winkels en diensten Waar is de dichtstbijzijnde bank? Waar kan ik mijn reischeques inwisselen. Kunt u me wat kleingeld geven, alstublieft? Waar is de dichtstbijzijnde apotheek?

Hoe kom ik daar? Is het te lopen? Kunt u mij helpen, alstublieft?

.

Sex zwolle heet wijf neukengratis pje slipje opzij

Een trein kan dus langer doorrijden met twee dan een pantograaf, waardoor de trein beter inzetbaar is. Maar nu maar even eindigen met dit half off-topic onderwerp. Quote VIRMm1 di 22 mrt En het controleren en afstellen van de druk die de stra tegen de rijdraad uitoefend. Betekent dit dan ook dat er echt een 1e en 2e stroomafnemer is?

Ik bedoel dus een rangorde, van de 'echte' en de reserve? Nee hoor, dat is geheel willekeurig. Is de stroomafnemer versleten, dan wordt deze omgeschakeld naar de ander en die blijft dan op staan tot die weer versleten is. Puur toeval als er vaak dezelfde op staat maar dat is absoluut niet met reden. Er is WEL een volgorde. Er is 1 en 2 genummerd, meestal gezien vanaf cab 1. Bij SLT is het zelfs zo dat je een foutcode krijgt als stroomafnemer 2 op staat. Ik weet wel dat er bij een bepaalde VIRM generatie ook om de zoveel tijd wordt omgeschakeld.

Ik was iets te snel met mijn generalisering. Enkel DDZ en loc werken anders. Je opmerking over de SLT is onzin. Als je netjes omschakelt krijg je geen foutcode. Naast het onderhoud wat anderen al aanstippen kost het ook nog eens het renteverlies van de aanschaf van dat ding. Zeggen dat een stroomafnemer die plat ligt niets kost is zeggen dat een trein kopen om stil te staan niets kost. Allemachtig zeg, kunnen we het er nu over eens zijn dat de betrekkelijk lage kosten van een tweede stroomafnemer voor NS kennelijk acceptabel zijn gezien de verhoogde inzetbaarheid die er tegenover staat?

Jawel, daar was ik het een bericht of 25 geleden ook al mee eens - al was het maar omdat het het constateren van een feit betreft. Zou de NS Flirt want daar ging dit topic over ook een voorkeur voor stroomafnemer hebben?

Vr gr , Peter. Ook online te lezen via: Laatst bewerkt door WJtW op Woensdag 23 mrt om De NS gaat niet op Zl - Wdn rijden. De lijn is aanbesteed aan Syntus en zodra de bovenleiding er hangt, blijft de NS nog gewoon met DM'90 rijden.

De elektrische sprinters zijn elders hard nodig. Ik neem aan dat alle Flirts technisch gelijk zijn, ongeacht welke vervoerder ze gaat gebruiken, anders wordt dit een 'logistieke' chaos. Erik, Wat bedoel je met omhoog en omlaag bewegen? De tijd wat de stra nodig heeft om te zakken of om opgezet te worden wordt tijdens onderhoud ook gecontroleerd of afgesteld.

Quote AlexNL ma 21 mrt Dus hoe je aan je info komt is voor mij een raadsel. Uiteraard bestaat er altijd de mogelijkheid dat er ook onderdelen uit Tsjechië in zijn verwerkt. Quote WJtW wo 23 mrt Nee geen NG en geen -V. Quote slifor2 di 22 mrt Deze was op de achtergrond te zien in The Passion. Dat viel mij dus ook al op. Ik wist al zeker dat het geen SLT was. Geen volk is gezelliger en dankbaarder dan de Grieken!

Kijk ook eens op basfotoarchief. Zonder deuren lijkt hij namelijk net iets anders Verder is er naar mijn weten zeker geen SLT in de loods aanwezig. Quote DVR do 24 mrt Quote martijn wo 23 mrt Er is namelijk veel meer aan de hand.

Het tekort aan stoptreinmaterieel bestaat al een tijdje, ook zonder uitbreiding van de studentenkaart. De studentenkaart verergert dus het probleem maar is niet de echte oorzaak. Over hoe dat komt, volgt hier een aanvulling. Die tijdelijke dienst werd definitief op het moment dat besloten werd om de V treinstellen niet meer in te zetten, en uiteindelijk af te voeren. De Beneluxtrein was toen ook al opgeheven, en van de ene op de andere dag was er, behoudens de Thalys en de stoptrein vanuit Roosendaal, geen verbinding met België meer.

Dit was uiteraard onacceptabel, en het vereiste rigoureuze maatregelen. Bovendien was er een dure concessie voor de exploitatie van de HSL die tot op de dag van vandaag doorloopt. De Traxx-en werden toen ook al via een zogenaamde spoedbestelling gekocht. Dit houdt in dat de bestelling rechtstreeks plaatsvindt bij de fabrikant, zonder openbare aanbesteding en dus zonder verdere mededinging concurrentie.

Daar ontstond vervolgens een tekort wat o. Hierdoor alleen al zijn een slordige Daarnaast werd ook nog eens een deel van de DDM vloot buiten dienst gesteld, en ging de afvoer van het als onveilig bestempelde Plan V gewoon door. Dat laatste heeft trouwens ook weer te maken met de bestelling van de Flirts, immers de NedTrain werkplaats in Maastricht moet hiervoor verbouwd worden, en dan heb je even geen capaciteit voor onderhoud aan Plan V.

Dus wat doe je dan? Je zegt dat Plan V onveilig is, en dat het onverantwoord is om dit nog langer in te zetten. En als het argument 'veiligheid' valt dan zijn er heel weinig mensen die dat nog ter discussie durven te stellen.

Het huidige tekort aan capaciteit in de stoptreindiensten, is dus vooral het gevolg van keuzes die NS zelf heeft gemaakt. Maar de Fyra dan, zult u denken, die viel bijna letterlijk uit elkaar, en NS kón toch niet anders? Natuurlijk gingen er zaken mis en kennen we allemaal de incidenten die breed zijn uitgemeten. In dit verband wil ik ook nog even memoreren dat het NMBS is geweest Belgen zijn politiek nu eenmaal veel behendiger die listig van de situatie gebruik heeft gemaakt en de knuppel in het Nederlandse hoenderhok heeft gegooid.

Feitelijk waren de problemen niet veel erger dan bij elke andere nieuwe materieelsoort. De maatschappelijke ophef was vooral het gevolg van de combinatie van de storingen door te vroege inzet, en de gelijktijdige opheffing van het enige alternatief: Maar ik geloof dat ik inmiddels aardig off-topic bezig ben vergeef me moderator , dus ik laat het hierbij. Laatst bewerkt door Beel op Maandag 04 apr om Quote Beel vr 25 mrt Het gaat niet om de uitbreiding van de studentenkaart, maar om de destijds aangekondigde afschaffing in Dat staat ook keurig zo in het artikel gemeld, dus ik raad je aan het artikel goed te lezen voordat je op een specifiek punt uit het artikel reageert.

Om ook maar eens te reageren op een deel van het 'artikel' van Beel: Om de voornaamste maar te noemen: De verbouwing was al bijna klaar toen de Fyra's door de mand begonnen te vallen. En dat is maar 1 voorbeeld. Een tijdlijntje in je hoofd bij een verhaal maken helpt idd soms Ja, met de kennis van nu en wijsheid achteraf zijn de beslissingen van toen niet goed geweest voor de situatie van nu.

Maar dat beslissingen verkeerd uitpakken is iets anders dan dat beslissingen verkeerd zijn. Het kan natuurlijk aan mij liggen,maar ik heb bij andere nieuw toe telaten reizigersmaterieel nog nooit gehoord dat er afdekplaten van de bodem af vlogen om daarna een eigen weg te gaan.

Of meerdere keren brandjes op allerlei plekken in het systeem deel van een trein. Als dat met ander materieel ook zo geweest was dan hadden we hier vast wel wat van gehoord in dit digitale tijdperk waar bij wijze van ,je nu een scheet laat en 20 seconden later gaat die "viraal"over internet en de andere media. Afijn genoeg off topic Laatst bewerkt door moderator op Vrijdag 25 mrt om Geen bijnamen voor mat. Zet je 2 exemplaten naast elkaar dan is de ene kast niet hetzelfde als de andere kast.

Wat het herstellen van storingen ontzettend lastig maakt. En zo zijn we wel weer genoeg offtopic gegaan. Er is een ander topic over het materieeltekort bij de NS www. Vanochtend moeten een aantal van deze stellen, waaronder , in Nederland zijn gekomen toch?

Laatst bewerkt door stefanvw14 op Zaterdag 26 mrt om De eerste stellen gaan morgen ochtend als het goed is vertrekken richting Herzogenrath Op de Facebookpagina van Op De Rails las ik net dat er morgenochtend om 7: Zo te zien zijn ze onderweg. Tweet van Jan Timmermans foto onbekend: Quote wouter15 ma 28 mrt Daarbij zijn ook twee foto's geplaatst. Quote stefanvw14 ma 28 mrt Laatst bewerkt door AgentX op Dinsdag 29 mrt om Quote AgentX di 29 mrt In de loop van de middag werden de stellen bij de werkplaats gezet in Maastricht.

Wat me nu eigenlijk pas opvalt bij het bekijken van al het mooie beeld materiaal is dat onze flirtjes enig sinds dak afscherming hebben. Eveneens hebben de R-net flirtjes deze extra opstaande dak afscherming ook. Maar bijvoorbeeld duitse flirt-3 treinen hebben ze weer niet. Is wat je besteld. De DB flirt 3 heeft ze niet. De oudere types hadden deze optie ook. Wat me ook opvalt is de inkeping in de beplating bij de stroomafnemers die mist. Zit wel op de r-net flirt en stond ook op de impressie en aanwezig bij SLT en vaak bij andere flirts met hogere dekbeplating.

Mij valt op, dat er een raampje zit naast de cabinedeur,waar je doorheen kan kijken. Wordt dat net als bij collega Plan V toch nog dicht gemaakt? SNG krijgt ook een dergelijk raampje. Ik zou er niet vanuit gaan. Dienstregeling is onder voorbehoud: Dat is toch geen grapje? Ik heb net wat foto's gezien van de cabine van de Flirt maar wat mij het meest opvalt is dat er geen indirecte remkraan aanwezig is zoals dat bijvoorbeeld bij de R-net flirt wel is links op de stuurtafel Wens van de klant waarschijnlijk.

SLT heeft dat ook niet alleen in geval van nood kan er een gemonteerd worden. Quote wouter15 wo 30 mrt Een IC doet er 14 min over. Ik zet er iig een paar bij Ook OdR zal wel van 1-aprilgrappen houden Laatst bewerkt door bacr op Donderdag 31 mrt om Facebook-pagina Op de Rails. Waarom speciefiek op dat stuk van Staatslijn E?

Heeft dat te maken omdat je daar zou mogen rijden? Quote stefanvw14 do 31 mrt Er zijn altijd een paar vaste trajecten waar nieuw materieel de type testen doet. Quote cuneo56 do 31 mrt We drijven wat af maar zo de hanzelijn tegenwoordig ook gebruikt om ETCS testen te doen. Het heeft ook puur te maken of het treinverkeer het mogelijk maakt om nieuwe treinen aan de tand te voelen.

Laatst bewerkt door nathanvos2 op Donderdag 31 mrt om Ik weet niet hoe ze dat in Horst willen doen, maar volgens mij is spoor 3 daar buiten gebruik genomen. Lijkt me sterk, een maand geleden heeft daar nog een Vectron gestaan. Quote R do 31 mrt Spoor 3 is nog gewoon in gebruik. Is dus geen enkel probleem om erop te keren. In de plansystemen is spoor 3 te Hrt opslot en kan er niet gepland worden. De testritten keren op spoor 2.

Sinds 3 Mrt zit er een klem op spoor 3 te Hrt. Laatst bewerkt door train85 op Donderdag 31 mrt om Quote train85 do 31 mrt Door wie worden de mentaal minder goed bedeelden een halt toegeroepen, die onder het motto 'hoe maken we het spoorsysteem nog minder flexibel' dit soort van idioterieën bedenken en laten uitvoeren?

Gaat de wal dit schip nog eens keren, of zijn we dan weer 25 jaar verder ik bedoel, zo'n 25 jaar geleden of was het langer geleden, Broek53? Hele rare actie van Prorail, paar weken geleden ook nog gewoon gebruikt voor testritten. Lok omlopen word dus nu wel omzeep geholpen daar. Je moet ook niet met loc's willen rijden op een metronetwerk Shqiperise-lopers? Waarom zouden we er dan nog treinen op laten rijden,allemaal flauwekul en geeft bergen met werk om te regelen Sorry voor het off topic gaan,maar de manier van werken gaat helemaal nergens over.

Doe maar normaal,dan doe je al gek genoeg. Of bedoel je ATB-Vv? Het lijkt me dat dat er toch wel inzit Vandaag de zien rijden. Het valt me op dat de kopbak afwijkt van Flirt3 van bijvoorbeeld de WestfalenBahn rondom Rheine. NS heeft evenveel ramen, maar een extra set deuren.

Zou de kopbak van NS langer zijn of zijn de ramen kleiner waardoor er ruimte kwam voor een extra set deuren? Weet iemand daar iets van? Dit is de kracht van de modulaire bouw van Flirt 3. De modulaire opbouw is zo bedacht dat de kopbakken mm verlengd kunnen worden tbv bijvoorbeeld een extra deurenset.

Evenzo als de opties voor Cabine deuren, vloerhoogte bij de deuren en meer van dat soort zaken. Maar waarom zitten er nog ronde eenheden naast de gestyleerde frontseinen dan? Zij dat een soort mistlampen? Dat zijn inderdaad schijnwerpers, daar komt best een dosis licht uit. Waarom zijn die daar geplaatst en waarvoor wil je die gebruiken? Schakelt dit automatisch mee in op het moment dat de trein zijn frontverlichting aanzet,of moet je ze handmatig aanzetten? En mag je ze überhaupt wel aan doen ivm tonen van gewijzigd verlichtingsbeeld?

Als ik het nog steeds goed begrijp, voer je ofwel in 3hoeksvorm 3 witte lampen op het front van je trein en enkel 2 rode lampen aan de anderezijde. Als die schijnwerpers in gebruik zijn dan voer je ineens een andere "constructie" ,maar mag dat dan eigenlijk wel?

Wat dachten jullie van bij mist? Elke trein heeft nu toch al een dim en een grootlicht stand? Ik snap de discussie niet zo goed waarom dat nu ineens een probleem wordt. Enige verschil is dat bij Flirt de lampen fysiek anders zijn, maar verder is het niks nieuws Het zijn inderdaad gewoon grootlicht lampen zoals elke trein bij NS nu ook al heeft. Voordeel is wel dat de machinist met grootlicht nu daadwerkelijk iets gaat zien in plaats van nauwelijks geen verschil zijn. Daarbij hebben de GTW's, Linten en de meeste goederenlocs hun grootlicht ook al op deze manier, dus regeltechnisch zal t wel goed zijn.

Quote phantom za 02 apr Tijdens rijden in het donker met een schouwopdracht bijv. Stadler GTW's hebben iets vergelijkbaars, en aanzetten gaat net als in de auto, handmatig. Ja, waarom zou je ze niet mogen tonen. Je verlichtingsbeeld wijzigt namelijk niet. Je houd namelijk 3 witte lichten in 'A-vorm' FR Quote BasSNG za 02 apr Bij mist wil je juist je seinen zien, als je dan zelf méér licht gaat strooien tegen de mist zie je alleen maar minder Quote broek53 vr 25 mrt Dank voor je bijdrage, aanvulling is aangebracht.

Na een akkefietje waarbij personen over een goederentrein zijn geklommen die op de overweg stil stond, heeft men verordend dat spoor 3 niet meer gebruikt mocht worden. Zodoende is de boel recent op de klem gegaan. Ik neem aan dat je het overpad bedoelt. Wel de meest vreemde reden om het spoor te sluiten.

Dan sluit je toch het overpad?? Dit is dezelfde foto als die van vorige week, maar we wachten wel af. Quote sjoerd ma 04 apr En daarmee de "achteringang" van station Hrt , dan is spoor 3 b. Om spoor 3 alleen maar in dienst te houden voor proefritten die ook kunnen keren in Br is onzin. Afijn, terug naar NS Flirt3. Of spoor 3 functioneel inkorten zodat daar stil te zetten treinen niet op het overpad kunnen blijven staan.

Quote Beel ma 04 apr Ik vind het nou niet zo handig om een oude post na dagen nogeens aan te passen. Niemand die nu meer snapt wat er wel en niet stond, en waar sommige nu op reageren Ik moest even zoeken waar ik dat modulaire concept vandaan had met de extra deuren, verschillende baklengten en verschillende mogelijke vloerhoogten bij Flirt3 zoals ik aan Bert vertelde maar ik heb het weer gevonden.

Ik zag de vermogens tabel nu vraag ik me toch af welke versie onze flirtjes zijn. Op Modelspoorwijzer wordt gemeld dat het testprogramma tot en met juni duurt. Wat gaat er daarna nog met de stellen gebeuren? Daar staat de nu nog voor in Mt werd mij gisteren verteld in het OD. En heb je daar na het toelatingscircus echt drie stellen tegelijkertijd voor nodig?

Het lijkt mij dat de overige stellen toch ook moeten gaan instromen binnen een niet afzienbare tijd. Wie kan daar wat over zeggen? Opleiding onderhoudspersoneel, opleiding machinisten, toelating.. Het is een kortdurende piek die na een maandje of twee á drie ook wel weer over zou moeten zijn en die ook niet meer dan zes tot acht stellen zou moeten kosten. Hoe veel tijd kost het opleiden van machinisten op nieuw materiaal?

Is dat een kwestie van een dag theorie in combinatie met een statisch stel en daarna nog een dag rijden? Niet alle 58 stellen stromen per december in de dienstregeling in, denk dat het daar mee te maken heeft. In december zijn ze ook nog niet alle 58 geleverd als ik mij niet vergis en is er nog niet voldoende onderhoudscapacteit beschikbaar om ze allemaal te onderhouden. Zoveel is wel duidelijk. Maar wat niet duidelijk is, is wanneer in principe de eerste treinen zouden kunnen gaan rijden in de dienstregeling.

Het lijkt er een beetje op dat december het moment gaat zijn dat er meteen enkele tientallen stellen gaan rondrijden. Waarom zouden het er dan niet vijf per oktober en tien per november kunnen zijn?

Dat is denk ik een beetje de onderliggende vraag die rondspeelt en in ieder geval bij mij speelt. Laatst bewerkt door Klaasje op Woensdag 06 apr om Meestal zie je dat er eerst een proefbedrijf met reizigers wordt opgestart in een kleine treinserie die een beetje in de buurt van de werkplaats zit de zou een mooie kandidaat zijn.

Quote daniel81 wo 06 apr Meestal zie je dat er eerst een proefbedrijf met reizigers wordt opgestart in een kleine treinserie die een beetje in de buurt van de werkplaats zit de zou een mooie kandidaat zijn Kleine trein serie? Maar gezien de Flirt bewezen treinen zijn en er niet zo gigantisch veel is aangepast als bij SLT zal het allemaal wel wat anders gaan lopen. Het proefbedrijf wil je doen vóórdat het echte "reizigersbedrijf" van start gaat.

Als de per december overgaat naar Arriva is dat dus geen punt, het proefbedrijf moet dan afgelopen zijn en loopt logisch geredeneerd juist in de periode voor 10 december. Laatst bewerkt door yappa op Woensdag 06 apr om Al het personeel over laten komen naar Mt is een vrij kostbare en tijdrovende bedoening. Logischer zou het zijn als er een aantal treinen naar de standplaatsen worden gebracht om het personeel aldaar op te leiden Mt , Ehv , Rsd , Ht , Nm , Ah etc Zo ging het destijds bij SLT ook.

Niet al het personeel hoefde daarvoor naar Ldd. Maar stel er zijn straks 2 stellen toegelaten en Er gaan straks meer stellen uit Polen komen. Is de productie nu gewoon continue op gang? Wat gaat er dan met al die stellen gebeuren?

De toegelaten stellen kunnen voor instructie gaan staan. Dat zijn er dan zes als ze op de standplaatsen komen te staan die jij noemt. Stel er worden er zijn er continu twee die afnameritten doen, is elk stel boven de acht er eentje wat werkeloos gaat toekijken tot december.

Dat is toch niet zo ongebruikelijk? Het materieel is pas vanaf datum X nodig, dus als het voor die tijd niet nodig is kun je het net zo goed laten staan.

De V's stonden voor 9 december ook vooral stil, ook al waren ze toegelaten. Datum X is gisteren toch? Ik herinner mij een materieeltekort waarvoor deze spoedbestelling is gedaan Materieel wat stil staat, kost juist geld. Immers stilliggende voorraad kost geld.

Voor deze treinen geldt hetzelfde. Er zullen vermogenskosten over betaald moeten worden e. Daarnaast is het inderdaad nog altijd zo dat er een materieeltekort is, dus kunnen ze zeker ingezet worden. Je kunt dat materieel als er het afgeleverd word wel gelijk laten instromen, maar zolang ook de instructie aan rijdend personeel nog plaats vind is de kans groot dat er straks een Mcn op terecht komt die nog geen opleiding heeft gehad. Idem geldt voor het onderhoud, daar moet ook eerst al het personeel opgeleid zijn, van onderhoudsmonteur tot DC-controleur en waarschijnlijk moeten eerst alle werkinstructie's voor het onderhoud nog opgezet worden.

En last but not least, bij de werkplaats Maastricht moet eerst de verbouwing afgerond zijn voor de stellen daar überhaupt onderhouden kunnen worden Laatst bewerkt door thom op Woensdag 06 apr om Duidelijk is al wel dat er in Drgl er een beperkt aantal standplaatsen op een beperkt aantal lijnen veel met de FLIRT zullen gaan rijden.

Ut dit najaar mogelijk te maken worden de sessies zg. Naar verluid gaat o. Ut dat gaat doen maar dat terzijde. Laatst bewerkt door rolandrail op Woensdag 06 apr om Ik hoop Den Haag wel. Dat terzijde, Uiteindelijk zal iedereen er denk ik wel op gaan rijden.

Quote rolandrail wo 06 apr Ik had eerder de nieuwe Ddr - Ht van horen zeggen. Dat zal ongetwijfeld de vervanger zijn van de door mij genoemde ken de nieuwe treinserie nummers niet. Inderdaad, maar ik doelde op de treinserie waarmee het als eerste zal gaan rijden. Had ik even iets beter moeten verwoorden. Quote MetroRET do 07 apr We zullen zien in het iedergeval Noord-Brabant zoals het er nu op lijkt. Ze gaan het ongetwijfeld doen waar het het handigst is, maar zolang we dat niet meenemen is het ongefundeerd speculeren in plaats van speculeren op basis van gegevens.

Dat kan heel lang gaan duren. Er zit ditmaal wel een beperking op de inzet m. Dat zijn geen biobakken namelijk. Laatst bewerkt door broek53 op Donderdag 07 apr om Deze link is al eens langsgekomen.

Groeten uit Villa Spoorzicht Wd-Ledn, km 30,2. Laatst bewerkt door Daan! Wat zou daar het voordeel van zijn dan? Lijkt me juist erg onlogisch omdat je dan in de eerste maanden van de inzet met onhandige materieelsamenstellingen zit. Daar zijn eerst de voor Leer geschikte stellen geleverd, daarna de 2tjes en toen de 3tjes.

Arriveert volgens de laatste berichten vannacht rond NS heeft een kaartje online gezet met een kaartje van de trajecten waar ze waarschijnlijk gaan rijden: De , , , , , , en dus. Rsd en Bd kan ik alleen niet helemaal verklaren. Wissel van materiaal in Ddr of qua Bd gaat het ook in de IC rijden?

De ontbrekende schakel tussen Bd en Tb i. Maar het is maar een plaatje van de communicatieafdeling he, er kan nog vanalles gebeuren! En ga maar niet uit van de Tevens worden die en gecombineerd in een nieuwe vanaf december Ddr - Ht. Quote PimTH wo 13 apr De Sprinters vanuit West-Brabant rijden per dienstregeling nog maar tot Dordrecht, tegelijk rijden alle Sprinters uit Rtd ook nog maar tot Ddr. En allicht kunnen we nog inzet verwachten in de pendel-IC Ddr -Bd als die niet ergens anders aan gekoppeld wordt.

Als het goed is zou de Flirt 3 van NS toch ook pendelen in de begin ? Ja dat was in beton gegoten maar de wapening is gaan rotten.. Man man, het was een gerucht en de plannen zijn gewijzigd..

Maar het kan altijd nog veranderen Geen volk is gezelliger en dankbaarder dan de Grieken! Kan me eigenlijk niet voorstellen wat ze anders zouden moeten inzetten?

Zal het dan toch weer SGMm worden? Hoop 't wel voor jullie. Zou dat foldertje toevallig ingescand en geüpload kunnen worden, dan kan degene die niet in Mt is geweest dat oom zien. Indien het op internet te vinden is is de link ook goed.

Even stukje teruglezen dan maar, daar is al een link genoemd. Flirt wordt tot september gestest. Daarna begint instructie voor personeel en technici. Op 8 onderhoudsplaatsen komt de Flirt.

Vraag me toch af of eea niet parallel kan. Nouja, als je technici op wilt leiden, dan kan dat ding natuurlijk niet tegelijkertijd rondrijden voor zijn proef en toelatingsbedrijf Plus dat het goed kan dat zolang de stellen in proefbedrijf zijn, ze nog niet afgeleverd zijn aan NSR en die er dus nog niet over kan beschikken. Laatst bewerkt door thom op Woensdag 13 apr om Nee dat snap ik, maar er zijn vier stellen en dat aantal neemt toe. Straks met 1 per week? Als ik kijk naar de R-net flirtjes die 1 per maand binnen komen denk ik dat 1 per week niet realistisch is.

Gok eerder op 1 per 2 weken maar stadler is goed op dreef dus wie weet. Die twee productie stromen kan je niet met elkaar vergelijken. Quote jeanne do 14 apr Weet je dat wel zeker? De tractie in Duitsland komt namelijk van Eisenbahngesellschaft Potsdam, dan lijkt me Polen logischer.

Volgens Wikipedia komen ze uit Bussnang, Zwitserland. De heeft zich inmiddels ook al gemeld binnen het locatiesysteem. Die kunnen we vanaf nu ook vrolijk volgen, als het meezit. Ik zag hem toevallig op de radar voorbijkomen, dus ik vermoed dat de proefritten te volgen zullen zijn. Zeker weten doe ik niet, maar het ziet er wel naar uit. Ik zie dat dat alleen voor de werkt. De en geeft een beeld van 'zee'. Die hebben inderdaad nog geen GPS aanstaan. De zee is inderdaad het 0,0 coordinaat.

De kaart zou snel moeten verspringen naar de juiste locatie, althans dat gebeurt hier wel gewoon. Toch iets wat ik nog eens moet verbeteren is nog bèta maar de locatie moet hij wel snel oppakken. Laatst bewerkt door aarclay op Donderdag 21 apr om Hij heet daar OBIS Die punt is een foutje van de URL-generator van Somda.

Er hoort dus geen punt achter. Desondanks zal ik binnenkort een mooie wachtindicator inbouwen voor de duidelijkheid. Ik zie het, het is alleen lastig met individueel zoeken. Via de app is hij niet te vinden met de zoekfunctie omdat OBIS niet getypt kan worden.

Met de geodan webapplicatie is ie wel mooi te volgen. Gaat dit nummer nog problemen geven, aangezien er ook een diesellok rondrijdt met NS logo's erop? Je zou zeggen van niet,aangezien die oudere niet meer NS is en dus als t goed is ook niet meer in hun "huishoudboekje"zal staan. Ook het registratie nr van de loc zal heel anders zijn dan die van het Flirt stel,daar ga ik tenminste wel van uit Doe maar normaal,dan doe je al gek genoeg.

Quote AlexH ma 25 apr Dit gaat geen problemen geven. Als beide van de zelfde vervoerder zijn vraag ik mij af of dat problemen geeft. In de tijd van de Benelux Hondekoppen had je zowel locs in de serie als de Benelux hondekoppen. Zo kon het gebeuren dat je 2x de NS of zo tegen kon komen. Volgens mij heeft dit nog nooit voor verwarring gezorgd. Dan zal ik maar niet verhalen van de keren dat er een machinist in Amsterdam naar het Westelijk Eiland werd gestuurd om een reserve-Benelux voor te brengen, die daar vervolgens een grote Eloc aantrof.

Tja, vond het al knap al die kennis terwijl schrijver in is geboren. Hij zegt "volgens mij", want hij weet ook dat je onmogelijk iets kunt weten van zaken die zich hebben afgespeeld voordat je geboren bent. Als je je goed inleest kan je prima van alles weten over de periode voor dat je geboren bent. Is gewoon een kwestie van je ergens goed in verdiepen en niet van leeftijd. We zijn geen van allen allesweters.

Er zijn hier wel een aantal specialisten en die willen veel weten maar weer niet van alles. We moeten elkaar geen vliegen af willen vangen en ook niet op de man spelen. Lijkt me wel zo prettig om het hier leuk te houden. En dat vinden wij ook. Kan zijn dat ik het hier gemist zou kunnen hebben, maar schijnt al sinds eind april rond Koningsdag in Nederland te zijn gearriveerd.

In de nacht van 25 op 26 april kwam de het land binnen. Blijkbaar heeft de eerst nog een uitstapje gemaakt voordat deze in Nederland arriveerde. Is bekend op welke dag het treinstel in Nederland is gearriveerd?

Die is al zeker twee weken of meer in Nederland, heeft namelijk afgelopen twee weken testritten gemaakt Rm-Hrl v. En om alle onduidelijkheid weg te nemen: Rail magazine facebook m. Van NS Reizigers zijn er op het moment negen treinstellen in het land en van R-net inderdaad vier stuks.

De van NSR is nog niet afgeleverd. Vergeet de Abellio flirt niet die nu op de zaanstraat staat. ET25 Laatst bewerkt door selivio op Maandag 23 mei om Waarbij ik me afvroeg of de nummering van de Abellio stellen die naar Duitsland gaan niet de nummering van NS 'verstoren'. Die stellen worden genummerd in de , maar ik dacht dat die gereserveerd was voor de SNG. De R-net-stellen zijn dan ook in eigendom van NS Reizigers. Dan is het wel zo handig om niet-overlappende nummerserie te gebruiken.

Bij de Duitse stellen hoeft dat niet. En dat stelnummers van verschillende vervoerders overlappen is niet erg, immers is het UIC nummer het enig officiële nummer van het voertuig en die zal nooit gelijk zijn. Het stelnummer moet je zien als bijvoorbeeld het wagenparknummer van een busje bij een schildersbedrijf, er zullen meer schildersbedrijven zijn die een bus 5 genoemd hebben maar het kenteken verschilt natuurlijk.

Oké vroeg me af of de systemen van NSR en Abellio wat betreft de treinstelnummers niet op elkaar zijn afgestemd, maar niet dus.

Bovendien zorgt de gebruiker - in dit geval Abellio - wel eens waar voor de aanschaf die Flirt's, maar het vervoersverbond wordt de uiteindelijke eigenaar. Zij stelt ze op haar buurt de gebruiker weer ter beschikking. Voor de eenvoud als ik het wel heb! Van het concert des levens heeft niemand het program Toon Hermans. Maar er wordt gesproken over 'het' vervoersverbond. Hoe heet dat verbond dan en hoe zit dat in elkaar? Ohjee ohjee ohjee een onschuldig typfoutje van mij helpt verwarring de wereld in Voor de duidelijkheid: Die stellen zijn inderdaad in Nederland aangekomen, maar nog niet "geleverd" als in overgedragen aan en afgenomen door NS.

Afgenomen is nog geen enkel stel inderdaad, alles is nog eigendom van, en staat volledig ter beschikking van Stadler. Afname vindt pas plaats op het moment dat er typetoelating is heb ik me laten vertellen. En op de GPS-radar kunnen we inmiddels deze stellen volgen: Als ze een paar dagen niet actief zijn, vallen ze van de radar af.

Dat zei Aarclay toch ook? Inderdaad, ik dacht dat die al GPS had, maar dat was nog niet het geval. Bovenaan dit topic staat een mooie link naar de RailWiki waar onderaan een overzicht is.

Ik zal je even helpen: Dat is al genoeg om een kleine concessie mee te runnen. Als het goed is, zouden er vandaag 3 stellen binnen gekomen moeten zijn. Niemand die nummers gespot heeft of dit kan bevestigen? Nog ff deze tussendoor: Dat geld ook voor de overige vervoerders. Laatst bewerkt door HZwoferink op Zondag 26 jun om De oorspronkelijke plannen van de overheid om de ERTMS uit te rollen tot zijn inmiddels gewijzigd. Ondanks dat ik niet moet happen hap ik toch, over dat integraal uitrollen bestaan ook andere zienswijzen.

Landen om ons heen pakken het heel anders aan bijvoorbeeld. Bij de landen om ons heen is de nood vaak ook iets groter dan bij ons. Bij onze zuiderburen bestond tot een paar jaar terug de enige beveiliging uit "bij een geel sein gaat er iets zoemen en moet de machinist op een knopje drukken".

En in Denemarken is compleet vervangen uiteindelijk goedkoper dan de bestaande spullenboel in stand houden, omdat veel van die spullen nog van voor WO II stamt. Denemarken doet het integraal, in Nederland wordt nog gezegd materieel eerst en dan infrastructuur. Quote HZwoferink zo 26 jun En de modulaire stuurtafel waar i.

NS gaat ruim personeelsleden opleiden voor de NS Flirt: Zal die personeelsleden alleen voor de Flirt Sprinters zijn? En zullen de treinmachinisten onder die personeelsleden een opleiding moeten volgen bij VVRV: Het zijn geen nieuwe personeelsleden he. Denk dus aan machinisten, HC's, monteurs Een gezellig forum begint bij jezelf! Precies de mensen die ermee werken! Quote icened ma 27 jun Nou, groot probleem is dat VVRV o.

Dan krijg je dus het geval dat als ik de regelgeving van mijn werkgever aanhoudt ik zak voor een VVRV-examen omdat die andere regels hebben. Zo ook de praktijk met mcn'n in opleiding: álles moet volgens de letter bij het VVRV, en dat is niet de gangbare cultuur. Iets vertellen in je eigen bewoordingen is volledig taboe, idem dito je werk goed doen maar heel strikt genomen fout. Er is geen enkele ruimte om je aan te passen aan de praktijk. Alles is zwart of wit.

Het bied helemaal geen extra werkgelegenheid. De collega's zijn gewoon de hc en mcn welke nu al werken bij het mooie bedrijf. Men begint in pe obnl en zml zuid-oost NL en breidt zo uit. Quote rolandrail di 28 jun Dat is toch de perfecte beschrijving van de houding van NSR? Als ik hier lees over voorschriften over het stoppen bij bepaalde bakborden die strikt opgevolgd moeten worden enz enz biedt NS ook geen ruimte voor vakmanschap, maar némen sommige machinisten die ruimte in de hoop niet door collega's aangeklaagd te worden.

Quote dennistd ma 27 jun Het zijn geen nieuwe personeelsleden he Als ik het goed heb begrepen zijn er bij NedTrain slechts 5 nieuwe mensen aangenomen voor de Flirt. De rest van het Flirt specialistenteam bestaat uit mensen die van andere functies afkomen. Op de service- en onderhoudsbedrijven worden verder geen extra mensen aangenomen. Quote maarten83 di 28 jun Klopt, en de regels bij NSR zijn vaak scherper dan de spoorwegwet eist. Quote VIRMm1 di 28 jun Op wie reageer je?

Waarschijnlijk had ik niet gezien dat er nog een pagina extra was. Dit zijn de , en Mogelijk morgenochtend vroeg al klaar om de grens over te gaan. Straks zit er wel wifi in de trein en ook stopcontacten, maar je laptop mag op schoot.

Nou ik neem altijd m'n desktop mee in de trein. Dus twee klaptafels vind ik het minimum. Dat kwam toch uit het rapport nav de aanrijding bij Asd.

Verhoogde kans op letsel bij een aamrijding. Laten we dan de stoelen ook maar afschaffen je zou daar bij een aanrijding maar tegenaan komen Quote MasterE zo 17 jul Dus dan zou VIRMm ze ook niet meer krijgen?

Want DDZ was al op de baan toch ten tijde van het ongeval. Bij de stoelentest ion Rotterdam zaten er gewoon klaptafels in, en toen had e NS al maatregelen genomen in treinen, zoals verwijderen van de leeslampjes in VIRM-4, en de prullenbakken op de balkons van de SGM. Volgens mij waren dat inderdaad de vuilnisbakjes in de buurt van een klapstoel.

Volgens mij had dat ook te maken met dat de huidige tafeltjes maar een dun blad hebben, waardoor de kracht uitoefening op een veel kleinere raakplek uitgeoefend worden. Daarnaast lijken klaptafels me wat overbodig in een Sprinter, zo lang zit je daar doorgaans niet in. Dat argument zou je dan ook voor de wc's, wifi en stopcontacten kunnen gebruiken.

Toch zitten die er in. Juist de combinatie wifi, stopcontacten maar geen tafeltjes maakt het vreemd vind ik. Daarnaast heeft Arriva het ook in sprinters in een aantal sprinters. Ik vind dat je dan de reiziger continuïteit moet bieden en het als grootste spoorvervoerder ook moet doen. Maar dat is uiteraard heel subjectief.

Naar de WC gaan kan ik op een ritje van 10 minuten ook, met Wifi kan ik op me telefoon ook even snel een reisadvies checken en kan die in 10 minuten net een paar procent bijladen als me telefoon bijna leeg is.. Maar in die tijd ga ik niet compleet een laptop uitvouwen aan de prik hangen om 'even' werken Maar het even ophouden kan ook voor die 10 minuten.

Reisadvies kost je 'niets' aan data. Dus daar zou je geen wifi voor nodig hebben. Die paar procent bijladen kan met een laptop ook. Mijn laptop is in 10 seconden opgestart. Ik zit een half uur in de sprinter Drh-asd dus dan is het zeker lopend. Gezien de toilettendiscussie zal ik niet de enige zijn met soortgelijk verhaal.

En werkelijk iedere reiziger zit ook maar slechts 10 minuten in een sprinter Dit wil overigens niet zeggen dat SLT het ook gaat krijgen, maar je weet maar nooit Een gezellig forum begint bij jezelf! Quote thom zo 17 jul Maar kortom, dit zijn gewoon luxe dingetjes die de mens weer de trein in moet lokken en met beeld op de toekomst is dat absoluut geen verkeerde keuze.

Quote aarclay zo 17 jul Dit wil overigens niet zeggen dat SLT het ook gaat krijgen, maar je weet maar nooit Ze gaan echt geen dingen erin zetten als jer erop kunt besparen. Naast inbouw kost het gebruik klauwen met geld. Heb eens gelezen dat het driedubbek in de treinen zit. Een kpn t-mobile en vodafone 4G modem en nog is het amper te doen qua beschikbaarheid icm gebruik.

Laatst bewerkt door jor[D]1 op Maandag 18 jul om Quote marciekemp zo 17 jul Dan passen er nog meer reizigers in, ideaal in de spits. Volgens mij stond in de railmagazine een stukje over botsveiligheid en tafeltjes. In ieder geval weet ik zeker dat het daar om de wandtafeltjes ging. Ze zagen er dikker uit, hadden afgeronde hoeken en leken, maar nu doe ik een gok obv een foto, gemaakt te zijn van plastic rubber. Een goede foto daarvan kan ik niet vinden dus als het echt moet, moet ik de archieven in duiken.

Had die botsveiligheid echt zo'n groot probleem geweest dan had Arriva ook geen klaptafels in de FLIRT opgenomen denk ik. Dus waarom zou je het dan niet gebruiken? Dat contract ligt bij T-Mobile en die gaan echt geen gebruik maken van de netwerken van de concurrent Laatst bewerkt door thom op Maandag 18 jul om Tijdens het bezoek aan het Trefpunt open dag is mij dat ten oren gekomen, dat er standaard in de trein al een WiFi-mogelijkheid werd meegeleverd. Quote jor[D]1 ma 18 jul Een backup voor technische doeleinden misschien?

Dan is een uitwijklijntje ook handig. De bandbreedtte zal dan ook wel een flink stuk lager dan normaal zijn. Laatst bewerkt door aarclay op Maandag 18 jul om Die back-up is er, en bestaat al jaren. Tafeltjes zijn niet alleen handig voor laptops, ook voor bakjes koffie en broodjes.

Back-up verbinding bij een andere aanbieder zit er al jaren in. Simpelweg om te voorkomen dat je de communicatie verliest tbv informatie voor je onderhoudssysteem als de provider onderuit gaat. Je weet wel, dat een hele busvervoerder uit de lucht is omdat Vodafone bezig is. OBIS is immers ook een belangrijke bron voor locatiegegevens en je wilt je koersrollen ook kunnen updaten als tmobile plat ligt.

Die paar extra KPN sim's zijn de kostenpost niet. NS is daar toch groot afnemer. Laatst bewerkt door Amazonous op Woensdag 20 jul om Maar dat is dan puur voor het interne gebeuren, en niet voor de Wifi voor de reizigers volgens mij.

En is dat laatste dan zo erg? Alsof een mens tegenwoordig dood zal gaan als hij een keer niet in de trein met zn telefoon of flaptop kan spelen op internet Doe maar normaal,dan doe je al gek genoeg. Daar gaat het ook helemaal niet om of het erg is, het ging gewoon om de technische gedachte. Laatst bewerkt door thom op Woensdag 20 jul om Quote thom wo 20 jul Het OBIS-systeem wordt ook gebruikt als diagnose-platform.

Er is geen warm water. Mag ik de directeur spreken, alstublieft? Heeft er iemand voor mij opgebeld? Is er post voor mij? Mag ik de rekening, alstublieft? Uit eten Hebt u een menu? Mag ik de menukaart zien? Kunt u ons een asbak brengen, alstublieft?

Waar is het toilet? Ik wil graag een voorgerecht. Jag ska be att fa fisk. Vad har du for fisk? Jag ska be att fa en biff. Vad finns det for gronsaker? Vad vill du ha att dricka? Jag tar en 61, tack. Jag ska be att fa en flaska vin. Far jag be om notan, tack?

Tack, det var mycket gott. Pa resa Var ligger jarnvagsstationen? Jag ska be att fa en biljett till Forsta eller andra klass? Enkel eller tur och retur? Maste jag byta tag? Fran vilken perrong avgar taget till? Var ligger narmaste tunnelbanestation? Nar gar forsta bussen till? Kan du slappa av mig vid nasta hallplats? Nojen Hebt u soep? Ik wil graag vis. Wat voor vis hebt u?

Ik wil graag een biefstuk. Wat voor groenten hebt u? Niets meer, dank u. Wat wilt u drinken? Ik wil graag een ties wijn. Is de bediening inbegrepen? Dank u, het was heerlijk. Op reis Waar is het station? Waar is het loket? Ik wil graag een kaartje naar Eerste of tweede klas? Enkele reis of retour? Van welk perron vertrekt de trein naar? Waar is het dichtstbijzijnde metrostation? Waar is het busstation? Hoe laat vertrekt de eerste bus naar?

Wilt u me bij de volgende halte laten uitstappen? Ontspanning Vad gar det pa bio? Wat draait er in de bioscoop? Hoe laat begint de film? Finns det nagra biljetter till i kvall? Zijn er nog plaatsen vrij voor vanavond?

Var kan vi ga och dansa? Waar kunnen we gaan dansen? Hur star det till? Hur lange har du varit har? Det var trevligt att traffas. Har du nagot emot att jag roker? Forlat, har du eld? Vill du ha nagot att dricka? Far jag bjuda er pa middag i kvall?

Var ska vi traffas? Var ligger narmaste bank? Var kan jag losa in nagra resechecker? Kan jag fa litet vaxel, tack?

Var finns narmaste apotek? Hur kommer jag dit? Kan man ga dit? Hur mycket kostar den har? Det ar inte riktigt vad jag vill ha. Den har tycker jag om.

Kan du rekommendera nagonting mot solsveda? Jag skulle vilja bli klippt. Hoe maakt u het? Aangenaam kennis te maken. Hoe lang bent u al hier? Het was mij een genoegen. Stoort het u als ik rook? Hebt u een vuurtje, alstublieft? Mag ik u iets te drinken aanbieden? Mag ik u vanavond te eten uitnodigen?

Waar spreken we af? Winkels en diensten Waar is de dichtstbijzijnde bank? Waar kan ik mijn reischeques inwisselen. Kunt u me wat kleingeld geven, alstublieft? Waar is de dichtstbijzijnde apotheek? Hoe kom ik daar? Is het te lopen? Kunt u mij helpen, alstublieft?

.

Stiekem gepijpt lekker nat kutje


Arbeid kost tijd, tijd kost geld Iedere dag sportdag: De hordes met vertragingen en verstoringen ontlopen. Quote MetroRET za 19 mrt Maar de tweede wordt i. Daarnaast kan bij een onvrijwillige stop op een stroomloze brug gewisseld worden een trucje om weg te kunnen komen. Een trein kan dus langer doorrijden met twee dan een pantograaf, waardoor de trein beter inzetbaar is. Maar nu maar even eindigen met dit half off-topic onderwerp.

Quote VIRMm1 di 22 mrt En het controleren en afstellen van de druk die de stra tegen de rijdraad uitoefend. Betekent dit dan ook dat er echt een 1e en 2e stroomafnemer is? Ik bedoel dus een rangorde, van de 'echte' en de reserve? Nee hoor, dat is geheel willekeurig.

Is de stroomafnemer versleten, dan wordt deze omgeschakeld naar de ander en die blijft dan op staan tot die weer versleten is. Puur toeval als er vaak dezelfde op staat maar dat is absoluut niet met reden. Er is WEL een volgorde. Er is 1 en 2 genummerd, meestal gezien vanaf cab 1. Bij SLT is het zelfs zo dat je een foutcode krijgt als stroomafnemer 2 op staat. Ik weet wel dat er bij een bepaalde VIRM generatie ook om de zoveel tijd wordt omgeschakeld.

Ik was iets te snel met mijn generalisering. Enkel DDZ en loc werken anders. Je opmerking over de SLT is onzin. Als je netjes omschakelt krijg je geen foutcode. Naast het onderhoud wat anderen al aanstippen kost het ook nog eens het renteverlies van de aanschaf van dat ding. Zeggen dat een stroomafnemer die plat ligt niets kost is zeggen dat een trein kopen om stil te staan niets kost. Allemachtig zeg, kunnen we het er nu over eens zijn dat de betrekkelijk lage kosten van een tweede stroomafnemer voor NS kennelijk acceptabel zijn gezien de verhoogde inzetbaarheid die er tegenover staat?

Jawel, daar was ik het een bericht of 25 geleden ook al mee eens - al was het maar omdat het het constateren van een feit betreft. Zou de NS Flirt want daar ging dit topic over ook een voorkeur voor stroomafnemer hebben? Vr gr , Peter. Ook online te lezen via: Laatst bewerkt door WJtW op Woensdag 23 mrt om De NS gaat niet op Zl - Wdn rijden.

De lijn is aanbesteed aan Syntus en zodra de bovenleiding er hangt, blijft de NS nog gewoon met DM'90 rijden.

De elektrische sprinters zijn elders hard nodig. Ik neem aan dat alle Flirts technisch gelijk zijn, ongeacht welke vervoerder ze gaat gebruiken, anders wordt dit een 'logistieke' chaos. Erik, Wat bedoel je met omhoog en omlaag bewegen?

De tijd wat de stra nodig heeft om te zakken of om opgezet te worden wordt tijdens onderhoud ook gecontroleerd of afgesteld. Quote AlexNL ma 21 mrt Dus hoe je aan je info komt is voor mij een raadsel.

Uiteraard bestaat er altijd de mogelijkheid dat er ook onderdelen uit Tsjechië in zijn verwerkt. Quote WJtW wo 23 mrt Nee geen NG en geen -V.

Quote slifor2 di 22 mrt Deze was op de achtergrond te zien in The Passion. Dat viel mij dus ook al op. Ik wist al zeker dat het geen SLT was. Geen volk is gezelliger en dankbaarder dan de Grieken! Kijk ook eens op basfotoarchief.

Zonder deuren lijkt hij namelijk net iets anders Verder is er naar mijn weten zeker geen SLT in de loods aanwezig. Quote DVR do 24 mrt Quote martijn wo 23 mrt Er is namelijk veel meer aan de hand. Het tekort aan stoptreinmaterieel bestaat al een tijdje, ook zonder uitbreiding van de studentenkaart.

De studentenkaart verergert dus het probleem maar is niet de echte oorzaak. Over hoe dat komt, volgt hier een aanvulling. Die tijdelijke dienst werd definitief op het moment dat besloten werd om de V treinstellen niet meer in te zetten, en uiteindelijk af te voeren.

De Beneluxtrein was toen ook al opgeheven, en van de ene op de andere dag was er, behoudens de Thalys en de stoptrein vanuit Roosendaal, geen verbinding met België meer.

Dit was uiteraard onacceptabel, en het vereiste rigoureuze maatregelen. Bovendien was er een dure concessie voor de exploitatie van de HSL die tot op de dag van vandaag doorloopt.

De Traxx-en werden toen ook al via een zogenaamde spoedbestelling gekocht. Dit houdt in dat de bestelling rechtstreeks plaatsvindt bij de fabrikant, zonder openbare aanbesteding en dus zonder verdere mededinging concurrentie. Daar ontstond vervolgens een tekort wat o. Hierdoor alleen al zijn een slordige Daarnaast werd ook nog eens een deel van de DDM vloot buiten dienst gesteld, en ging de afvoer van het als onveilig bestempelde Plan V gewoon door.

Dat laatste heeft trouwens ook weer te maken met de bestelling van de Flirts, immers de NedTrain werkplaats in Maastricht moet hiervoor verbouwd worden, en dan heb je even geen capaciteit voor onderhoud aan Plan V. Dus wat doe je dan? Je zegt dat Plan V onveilig is, en dat het onverantwoord is om dit nog langer in te zetten. En als het argument 'veiligheid' valt dan zijn er heel weinig mensen die dat nog ter discussie durven te stellen.

Het huidige tekort aan capaciteit in de stoptreindiensten, is dus vooral het gevolg van keuzes die NS zelf heeft gemaakt. Maar de Fyra dan, zult u denken, die viel bijna letterlijk uit elkaar, en NS kón toch niet anders? Natuurlijk gingen er zaken mis en kennen we allemaal de incidenten die breed zijn uitgemeten. In dit verband wil ik ook nog even memoreren dat het NMBS is geweest Belgen zijn politiek nu eenmaal veel behendiger die listig van de situatie gebruik heeft gemaakt en de knuppel in het Nederlandse hoenderhok heeft gegooid.

Feitelijk waren de problemen niet veel erger dan bij elke andere nieuwe materieelsoort. De maatschappelijke ophef was vooral het gevolg van de combinatie van de storingen door te vroege inzet, en de gelijktijdige opheffing van het enige alternatief: Maar ik geloof dat ik inmiddels aardig off-topic bezig ben vergeef me moderator , dus ik laat het hierbij.

Laatst bewerkt door Beel op Maandag 04 apr om Quote Beel vr 25 mrt Het gaat niet om de uitbreiding van de studentenkaart, maar om de destijds aangekondigde afschaffing in Dat staat ook keurig zo in het artikel gemeld, dus ik raad je aan het artikel goed te lezen voordat je op een specifiek punt uit het artikel reageert.

Om ook maar eens te reageren op een deel van het 'artikel' van Beel: Om de voornaamste maar te noemen: De verbouwing was al bijna klaar toen de Fyra's door de mand begonnen te vallen. En dat is maar 1 voorbeeld. Een tijdlijntje in je hoofd bij een verhaal maken helpt idd soms Ja, met de kennis van nu en wijsheid achteraf zijn de beslissingen van toen niet goed geweest voor de situatie van nu. Maar dat beslissingen verkeerd uitpakken is iets anders dan dat beslissingen verkeerd zijn. Het kan natuurlijk aan mij liggen,maar ik heb bij andere nieuw toe telaten reizigersmaterieel nog nooit gehoord dat er afdekplaten van de bodem af vlogen om daarna een eigen weg te gaan.

Of meerdere keren brandjes op allerlei plekken in het systeem deel van een trein. Als dat met ander materieel ook zo geweest was dan hadden we hier vast wel wat van gehoord in dit digitale tijdperk waar bij wijze van ,je nu een scheet laat en 20 seconden later gaat die "viraal"over internet en de andere media.

Afijn genoeg off topic Laatst bewerkt door moderator op Vrijdag 25 mrt om Geen bijnamen voor mat. Zet je 2 exemplaten naast elkaar dan is de ene kast niet hetzelfde als de andere kast. Wat het herstellen van storingen ontzettend lastig maakt. En zo zijn we wel weer genoeg offtopic gegaan. Er is een ander topic over het materieeltekort bij de NS www.

Vanochtend moeten een aantal van deze stellen, waaronder , in Nederland zijn gekomen toch? Laatst bewerkt door stefanvw14 op Zaterdag 26 mrt om De eerste stellen gaan morgen ochtend als het goed is vertrekken richting Herzogenrath Op de Facebookpagina van Op De Rails las ik net dat er morgenochtend om 7: Zo te zien zijn ze onderweg.

Tweet van Jan Timmermans foto onbekend: Quote wouter15 ma 28 mrt Daarbij zijn ook twee foto's geplaatst. Quote stefanvw14 ma 28 mrt Laatst bewerkt door AgentX op Dinsdag 29 mrt om Quote AgentX di 29 mrt In de loop van de middag werden de stellen bij de werkplaats gezet in Maastricht.

Wat me nu eigenlijk pas opvalt bij het bekijken van al het mooie beeld materiaal is dat onze flirtjes enig sinds dak afscherming hebben. Eveneens hebben de R-net flirtjes deze extra opstaande dak afscherming ook.

Maar bijvoorbeeld duitse flirt-3 treinen hebben ze weer niet. Is wat je besteld. De DB flirt 3 heeft ze niet. De oudere types hadden deze optie ook. Wat me ook opvalt is de inkeping in de beplating bij de stroomafnemers die mist. Zit wel op de r-net flirt en stond ook op de impressie en aanwezig bij SLT en vaak bij andere flirts met hogere dekbeplating.

Mij valt op, dat er een raampje zit naast de cabinedeur,waar je doorheen kan kijken. Wordt dat net als bij collega Plan V toch nog dicht gemaakt? SNG krijgt ook een dergelijk raampje. Ik zou er niet vanuit gaan.

Dienstregeling is onder voorbehoud: Dat is toch geen grapje? Ik heb net wat foto's gezien van de cabine van de Flirt maar wat mij het meest opvalt is dat er geen indirecte remkraan aanwezig is zoals dat bijvoorbeeld bij de R-net flirt wel is links op de stuurtafel Wens van de klant waarschijnlijk.

SLT heeft dat ook niet alleen in geval van nood kan er een gemonteerd worden. Quote wouter15 wo 30 mrt Een IC doet er 14 min over. Ik zet er iig een paar bij Ook OdR zal wel van 1-aprilgrappen houden Laatst bewerkt door bacr op Donderdag 31 mrt om Facebook-pagina Op de Rails. Waarom speciefiek op dat stuk van Staatslijn E? Heeft dat te maken omdat je daar zou mogen rijden?

Quote stefanvw14 do 31 mrt Er zijn altijd een paar vaste trajecten waar nieuw materieel de type testen doet. Quote cuneo56 do 31 mrt We drijven wat af maar zo de hanzelijn tegenwoordig ook gebruikt om ETCS testen te doen. Het heeft ook puur te maken of het treinverkeer het mogelijk maakt om nieuwe treinen aan de tand te voelen. Laatst bewerkt door nathanvos2 op Donderdag 31 mrt om Ik weet niet hoe ze dat in Horst willen doen, maar volgens mij is spoor 3 daar buiten gebruik genomen.

Lijkt me sterk, een maand geleden heeft daar nog een Vectron gestaan. Quote R do 31 mrt Spoor 3 is nog gewoon in gebruik. Is dus geen enkel probleem om erop te keren.

In de plansystemen is spoor 3 te Hrt opslot en kan er niet gepland worden. De testritten keren op spoor 2.

Sinds 3 Mrt zit er een klem op spoor 3 te Hrt. Laatst bewerkt door train85 op Donderdag 31 mrt om Quote train85 do 31 mrt Door wie worden de mentaal minder goed bedeelden een halt toegeroepen, die onder het motto 'hoe maken we het spoorsysteem nog minder flexibel' dit soort van idioterieën bedenken en laten uitvoeren?

Gaat de wal dit schip nog eens keren, of zijn we dan weer 25 jaar verder ik bedoel, zo'n 25 jaar geleden of was het langer geleden, Broek53? Hele rare actie van Prorail, paar weken geleden ook nog gewoon gebruikt voor testritten. Lok omlopen word dus nu wel omzeep geholpen daar. Je moet ook niet met loc's willen rijden op een metronetwerk Shqiperise-lopers? Waarom zouden we er dan nog treinen op laten rijden,allemaal flauwekul en geeft bergen met werk om te regelen Sorry voor het off topic gaan,maar de manier van werken gaat helemaal nergens over.

Doe maar normaal,dan doe je al gek genoeg. Of bedoel je ATB-Vv? Het lijkt me dat dat er toch wel inzit Vandaag de zien rijden. Het valt me op dat de kopbak afwijkt van Flirt3 van bijvoorbeeld de WestfalenBahn rondom Rheine. NS heeft evenveel ramen, maar een extra set deuren. Zou de kopbak van NS langer zijn of zijn de ramen kleiner waardoor er ruimte kwam voor een extra set deuren? Weet iemand daar iets van? Dit is de kracht van de modulaire bouw van Flirt 3.

De modulaire opbouw is zo bedacht dat de kopbakken mm verlengd kunnen worden tbv bijvoorbeeld een extra deurenset. Evenzo als de opties voor Cabine deuren, vloerhoogte bij de deuren en meer van dat soort zaken.

Maar waarom zitten er nog ronde eenheden naast de gestyleerde frontseinen dan? Zij dat een soort mistlampen? Dat zijn inderdaad schijnwerpers, daar komt best een dosis licht uit. Waarom zijn die daar geplaatst en waarvoor wil je die gebruiken? Schakelt dit automatisch mee in op het moment dat de trein zijn frontverlichting aanzet,of moet je ze handmatig aanzetten? En mag je ze überhaupt wel aan doen ivm tonen van gewijzigd verlichtingsbeeld?

Als ik het nog steeds goed begrijp, voer je ofwel in 3hoeksvorm 3 witte lampen op het front van je trein en enkel 2 rode lampen aan de anderezijde. Als die schijnwerpers in gebruik zijn dan voer je ineens een andere "constructie" ,maar mag dat dan eigenlijk wel? Wat dachten jullie van bij mist?

Elke trein heeft nu toch al een dim en een grootlicht stand? Ik snap de discussie niet zo goed waarom dat nu ineens een probleem wordt.

Enige verschil is dat bij Flirt de lampen fysiek anders zijn, maar verder is het niks nieuws Het zijn inderdaad gewoon grootlicht lampen zoals elke trein bij NS nu ook al heeft. Voordeel is wel dat de machinist met grootlicht nu daadwerkelijk iets gaat zien in plaats van nauwelijks geen verschil zijn. Daarbij hebben de GTW's, Linten en de meeste goederenlocs hun grootlicht ook al op deze manier, dus regeltechnisch zal t wel goed zijn. Quote phantom za 02 apr Tijdens rijden in het donker met een schouwopdracht bijv.

Stadler GTW's hebben iets vergelijkbaars, en aanzetten gaat net als in de auto, handmatig. Ja, waarom zou je ze niet mogen tonen. Je verlichtingsbeeld wijzigt namelijk niet. Je houd namelijk 3 witte lichten in 'A-vorm' FR Quote BasSNG za 02 apr Bij mist wil je juist je seinen zien, als je dan zelf méér licht gaat strooien tegen de mist zie je alleen maar minder Quote broek53 vr 25 mrt Dank voor je bijdrage, aanvulling is aangebracht.

Na een akkefietje waarbij personen over een goederentrein zijn geklommen die op de overweg stil stond, heeft men verordend dat spoor 3 niet meer gebruikt mocht worden. Zodoende is de boel recent op de klem gegaan. Ik neem aan dat je het overpad bedoelt.

Wel de meest vreemde reden om het spoor te sluiten. Dan sluit je toch het overpad?? Dit is dezelfde foto als die van vorige week, maar we wachten wel af. Quote sjoerd ma 04 apr En daarmee de "achteringang" van station Hrt , dan is spoor 3 b. Om spoor 3 alleen maar in dienst te houden voor proefritten die ook kunnen keren in Br is onzin.

Afijn, terug naar NS Flirt3. Of spoor 3 functioneel inkorten zodat daar stil te zetten treinen niet op het overpad kunnen blijven staan.

Quote Beel ma 04 apr Ik vind het nou niet zo handig om een oude post na dagen nogeens aan te passen. Niemand die nu meer snapt wat er wel en niet stond, en waar sommige nu op reageren Ik moest even zoeken waar ik dat modulaire concept vandaan had met de extra deuren, verschillende baklengten en verschillende mogelijke vloerhoogten bij Flirt3 zoals ik aan Bert vertelde maar ik heb het weer gevonden.

Ik zag de vermogens tabel nu vraag ik me toch af welke versie onze flirtjes zijn. Op Modelspoorwijzer wordt gemeld dat het testprogramma tot en met juni duurt. Wat gaat er daarna nog met de stellen gebeuren?

Daar staat de nu nog voor in Mt werd mij gisteren verteld in het OD. En heb je daar na het toelatingscircus echt drie stellen tegelijkertijd voor nodig? Het lijkt mij dat de overige stellen toch ook moeten gaan instromen binnen een niet afzienbare tijd.

Wie kan daar wat over zeggen? Opleiding onderhoudspersoneel, opleiding machinisten, toelating.. Het is een kortdurende piek die na een maandje of twee á drie ook wel weer over zou moeten zijn en die ook niet meer dan zes tot acht stellen zou moeten kosten. Hoe veel tijd kost het opleiden van machinisten op nieuw materiaal?

Is dat een kwestie van een dag theorie in combinatie met een statisch stel en daarna nog een dag rijden? Niet alle 58 stellen stromen per december in de dienstregeling in, denk dat het daar mee te maken heeft.

In december zijn ze ook nog niet alle 58 geleverd als ik mij niet vergis en is er nog niet voldoende onderhoudscapacteit beschikbaar om ze allemaal te onderhouden. Zoveel is wel duidelijk. Maar wat niet duidelijk is, is wanneer in principe de eerste treinen zouden kunnen gaan rijden in de dienstregeling.

Het lijkt er een beetje op dat december het moment gaat zijn dat er meteen enkele tientallen stellen gaan rondrijden. Waarom zouden het er dan niet vijf per oktober en tien per november kunnen zijn? Dat is denk ik een beetje de onderliggende vraag die rondspeelt en in ieder geval bij mij speelt. Laatst bewerkt door Klaasje op Woensdag 06 apr om Meestal zie je dat er eerst een proefbedrijf met reizigers wordt opgestart in een kleine treinserie die een beetje in de buurt van de werkplaats zit de zou een mooie kandidaat zijn.

Quote daniel81 wo 06 apr Meestal zie je dat er eerst een proefbedrijf met reizigers wordt opgestart in een kleine treinserie die een beetje in de buurt van de werkplaats zit de zou een mooie kandidaat zijn Kleine trein serie? Maar gezien de Flirt bewezen treinen zijn en er niet zo gigantisch veel is aangepast als bij SLT zal het allemaal wel wat anders gaan lopen. Het proefbedrijf wil je doen vóórdat het echte "reizigersbedrijf" van start gaat.

Als de per december overgaat naar Arriva is dat dus geen punt, het proefbedrijf moet dan afgelopen zijn en loopt logisch geredeneerd juist in de periode voor 10 december. Laatst bewerkt door yappa op Woensdag 06 apr om Al het personeel over laten komen naar Mt is een vrij kostbare en tijdrovende bedoening. Logischer zou het zijn als er een aantal treinen naar de standplaatsen worden gebracht om het personeel aldaar op te leiden Mt , Ehv , Rsd , Ht , Nm , Ah etc Zo ging het destijds bij SLT ook.

Niet al het personeel hoefde daarvoor naar Ldd. Maar stel er zijn straks 2 stellen toegelaten en Er gaan straks meer stellen uit Polen komen. Is de productie nu gewoon continue op gang? Wat gaat er dan met al die stellen gebeuren? De toegelaten stellen kunnen voor instructie gaan staan.

Dat zijn er dan zes als ze op de standplaatsen komen te staan die jij noemt. Stel er worden er zijn er continu twee die afnameritten doen, is elk stel boven de acht er eentje wat werkeloos gaat toekijken tot december. Dat is toch niet zo ongebruikelijk? Het materieel is pas vanaf datum X nodig, dus als het voor die tijd niet nodig is kun je het net zo goed laten staan. De V's stonden voor 9 december ook vooral stil, ook al waren ze toegelaten.

Datum X is gisteren toch? Ik herinner mij een materieeltekort waarvoor deze spoedbestelling is gedaan Materieel wat stil staat, kost juist geld.

Immers stilliggende voorraad kost geld. Voor deze treinen geldt hetzelfde. Er zullen vermogenskosten over betaald moeten worden e. Daarnaast is het inderdaad nog altijd zo dat er een materieeltekort is, dus kunnen ze zeker ingezet worden. Je kunt dat materieel als er het afgeleverd word wel gelijk laten instromen, maar zolang ook de instructie aan rijdend personeel nog plaats vind is de kans groot dat er straks een Mcn op terecht komt die nog geen opleiding heeft gehad.

Idem geldt voor het onderhoud, daar moet ook eerst al het personeel opgeleid zijn, van onderhoudsmonteur tot DC-controleur en waarschijnlijk moeten eerst alle werkinstructie's voor het onderhoud nog opgezet worden. En last but not least, bij de werkplaats Maastricht moet eerst de verbouwing afgerond zijn voor de stellen daar überhaupt onderhouden kunnen worden Laatst bewerkt door thom op Woensdag 06 apr om Duidelijk is al wel dat er in Drgl er een beperkt aantal standplaatsen op een beperkt aantal lijnen veel met de FLIRT zullen gaan rijden.

Ut dit najaar mogelijk te maken worden de sessies zg. Naar verluid gaat o. Ut dat gaat doen maar dat terzijde. Laatst bewerkt door rolandrail op Woensdag 06 apr om Ik hoop Den Haag wel. Dat terzijde, Uiteindelijk zal iedereen er denk ik wel op gaan rijden. Quote rolandrail wo 06 apr Ik had eerder de nieuwe Ddr - Ht van horen zeggen. Dat zal ongetwijfeld de vervanger zijn van de door mij genoemde ken de nieuwe treinserie nummers niet.

Inderdaad, maar ik doelde op de treinserie waarmee het als eerste zal gaan rijden. Had ik even iets beter moeten verwoorden. Quote MetroRET do 07 apr We zullen zien in het iedergeval Noord-Brabant zoals het er nu op lijkt.

Ze gaan het ongetwijfeld doen waar het het handigst is, maar zolang we dat niet meenemen is het ongefundeerd speculeren in plaats van speculeren op basis van gegevens. Dat kan heel lang gaan duren. Er zit ditmaal wel een beperking op de inzet m. Dat zijn geen biobakken namelijk. Laatst bewerkt door broek53 op Donderdag 07 apr om Deze link is al eens langsgekomen. Groeten uit Villa Spoorzicht Wd-Ledn, km 30,2. Laatst bewerkt door Daan!

Wat zou daar het voordeel van zijn dan? Lijkt me juist erg onlogisch omdat je dan in de eerste maanden van de inzet met onhandige materieelsamenstellingen zit.

Daar zijn eerst de voor Leer geschikte stellen geleverd, daarna de 2tjes en toen de 3tjes. Arriveert volgens de laatste berichten vannacht rond NS heeft een kaartje online gezet met een kaartje van de trajecten waar ze waarschijnlijk gaan rijden: De , , , , , , en dus.

Rsd en Bd kan ik alleen niet helemaal verklaren. Wissel van materiaal in Ddr of qua Bd gaat het ook in de IC rijden? De ontbrekende schakel tussen Bd en Tb i.

Maar het is maar een plaatje van de communicatieafdeling he, er kan nog vanalles gebeuren! En ga maar niet uit van de Tevens worden die en gecombineerd in een nieuwe vanaf december Ddr - Ht.

Quote PimTH wo 13 apr De Sprinters vanuit West-Brabant rijden per dienstregeling nog maar tot Dordrecht, tegelijk rijden alle Sprinters uit Rtd ook nog maar tot Ddr. En allicht kunnen we nog inzet verwachten in de pendel-IC Ddr -Bd als die niet ergens anders aan gekoppeld wordt.

Als het goed is zou de Flirt 3 van NS toch ook pendelen in de begin ? Ja dat was in beton gegoten maar de wapening is gaan rotten.. Man man, het was een gerucht en de plannen zijn gewijzigd..

Maar het kan altijd nog veranderen Geen volk is gezelliger en dankbaarder dan de Grieken! Kan me eigenlijk niet voorstellen wat ze anders zouden moeten inzetten? Zal het dan toch weer SGMm worden? Hoop 't wel voor jullie. Zou dat foldertje toevallig ingescand en geüpload kunnen worden, dan kan degene die niet in Mt is geweest dat oom zien.

Indien het op internet te vinden is is de link ook goed. Even stukje teruglezen dan maar, daar is al een link genoemd. Flirt wordt tot september gestest. Daarna begint instructie voor personeel en technici. Op 8 onderhoudsplaatsen komt de Flirt.

Vraag me toch af of eea niet parallel kan. Nouja, als je technici op wilt leiden, dan kan dat ding natuurlijk niet tegelijkertijd rondrijden voor zijn proef en toelatingsbedrijf Plus dat het goed kan dat zolang de stellen in proefbedrijf zijn, ze nog niet afgeleverd zijn aan NSR en die er dus nog niet over kan beschikken.

Laatst bewerkt door thom op Woensdag 13 apr om Nee dat snap ik, maar er zijn vier stellen en dat aantal neemt toe. Straks met 1 per week? Als ik kijk naar de R-net flirtjes die 1 per maand binnen komen denk ik dat 1 per week niet realistisch is.

Gok eerder op 1 per 2 weken maar stadler is goed op dreef dus wie weet. Die twee productie stromen kan je niet met elkaar vergelijken. Quote jeanne do 14 apr Weet je dat wel zeker? De tractie in Duitsland komt namelijk van Eisenbahngesellschaft Potsdam, dan lijkt me Polen logischer.

Volgens Wikipedia komen ze uit Bussnang, Zwitserland. De heeft zich inmiddels ook al gemeld binnen het locatiesysteem. Die kunnen we vanaf nu ook vrolijk volgen, als het meezit. Ik zag hem toevallig op de radar voorbijkomen, dus ik vermoed dat de proefritten te volgen zullen zijn.

Zeker weten doe ik niet, maar het ziet er wel naar uit. Ik zie dat dat alleen voor de werkt. De en geeft een beeld van 'zee'. Die hebben inderdaad nog geen GPS aanstaan. De zee is inderdaad het 0,0 coordinaat. De kaart zou snel moeten verspringen naar de juiste locatie, althans dat gebeurt hier wel gewoon.

Toch iets wat ik nog eens moet verbeteren is nog bèta maar de locatie moet hij wel snel oppakken. Laatst bewerkt door aarclay op Donderdag 21 apr om Hij heet daar OBIS Die punt is een foutje van de URL-generator van Somda.

Er hoort dus geen punt achter. Desondanks zal ik binnenkort een mooie wachtindicator inbouwen voor de duidelijkheid. Ik zie het, het is alleen lastig met individueel zoeken. Via de app is hij niet te vinden met de zoekfunctie omdat OBIS niet getypt kan worden. Met de geodan webapplicatie is ie wel mooi te volgen. Gaat dit nummer nog problemen geven, aangezien er ook een diesellok rondrijdt met NS logo's erop? Je zou zeggen van niet,aangezien die oudere niet meer NS is en dus als t goed is ook niet meer in hun "huishoudboekje"zal staan.

Ook het registratie nr van de loc zal heel anders zijn dan die van het Flirt stel,daar ga ik tenminste wel van uit Doe maar normaal,dan doe je al gek genoeg.

Quote AlexH ma 25 apr Dit gaat geen problemen geven. Als beide van de zelfde vervoerder zijn vraag ik mij af of dat problemen geeft. In de tijd van de Benelux Hondekoppen had je zowel locs in de serie als de Benelux hondekoppen. Zo kon het gebeuren dat je 2x de NS of zo tegen kon komen. Volgens mij heeft dit nog nooit voor verwarring gezorgd.

Dan zal ik maar niet verhalen van de keren dat er een machinist in Amsterdam naar het Westelijk Eiland werd gestuurd om een reserve-Benelux voor te brengen, die daar vervolgens een grote Eloc aantrof.

Tja, vond het al knap al die kennis terwijl schrijver in is geboren. Hij zegt "volgens mij", want hij weet ook dat je onmogelijk iets kunt weten van zaken die zich hebben afgespeeld voordat je geboren bent. Als je je goed inleest kan je prima van alles weten over de periode voor dat je geboren bent. Is gewoon een kwestie van je ergens goed in verdiepen en niet van leeftijd. We zijn geen van allen allesweters. Er zijn hier wel een aantal specialisten en die willen veel weten maar weer niet van alles.

We moeten elkaar geen vliegen af willen vangen en ook niet op de man spelen. Lijkt me wel zo prettig om het hier leuk te houden. En dat vinden wij ook.

Kan zijn dat ik het hier gemist zou kunnen hebben, maar schijnt al sinds eind april rond Koningsdag in Nederland te zijn gearriveerd. In de nacht van 25 op 26 april kwam de het land binnen. Blijkbaar heeft de eerst nog een uitstapje gemaakt voordat deze in Nederland arriveerde. Is bekend op welke dag het treinstel in Nederland is gearriveerd? Die is al zeker twee weken of meer in Nederland, heeft namelijk afgelopen twee weken testritten gemaakt Rm-Hrl v.

En om alle onduidelijkheid weg te nemen: Rail magazine facebook m. Van NS Reizigers zijn er op het moment negen treinstellen in het land en van R-net inderdaad vier stuks. De van NSR is nog niet afgeleverd. Vergeet de Abellio flirt niet die nu op de zaanstraat staat. ET25 Laatst bewerkt door selivio op Maandag 23 mei om Waarbij ik me afvroeg of de nummering van de Abellio stellen die naar Duitsland gaan niet de nummering van NS 'verstoren'. Die stellen worden genummerd in de , maar ik dacht dat die gereserveerd was voor de SNG.

De R-net-stellen zijn dan ook in eigendom van NS Reizigers. Dan is het wel zo handig om niet-overlappende nummerserie te gebruiken. Bij de Duitse stellen hoeft dat niet. En dat stelnummers van verschillende vervoerders overlappen is niet erg, immers is het UIC nummer het enig officiële nummer van het voertuig en die zal nooit gelijk zijn.

Het stelnummer moet je zien als bijvoorbeeld het wagenparknummer van een busje bij een schildersbedrijf, er zullen meer schildersbedrijven zijn die een bus 5 genoemd hebben maar het kenteken verschilt natuurlijk. Oké vroeg me af of de systemen van NSR en Abellio wat betreft de treinstelnummers niet op elkaar zijn afgestemd, maar niet dus.

Bovendien zorgt de gebruiker - in dit geval Abellio - wel eens waar voor de aanschaf die Flirt's, maar het vervoersverbond wordt de uiteindelijke eigenaar. Zij stelt ze op haar buurt de gebruiker weer ter beschikking. Voor de eenvoud als ik het wel heb!

Van het concert des levens heeft niemand het program Toon Hermans. Maar er wordt gesproken over 'het' vervoersverbond.

Hoe heet dat verbond dan en hoe zit dat in elkaar? Ohjee ohjee ohjee een onschuldig typfoutje van mij helpt verwarring de wereld in Voor de duidelijkheid: Die stellen zijn inderdaad in Nederland aangekomen, maar nog niet "geleverd" als in overgedragen aan en afgenomen door NS. Afgenomen is nog geen enkel stel inderdaad, alles is nog eigendom van, en staat volledig ter beschikking van Stadler.

Afname vindt pas plaats op het moment dat er typetoelating is heb ik me laten vertellen. En op de GPS-radar kunnen we inmiddels deze stellen volgen: Als ze een paar dagen niet actief zijn, vallen ze van de radar af. Dat zei Aarclay toch ook? Inderdaad, ik dacht dat die al GPS had, maar dat was nog niet het geval. Bovenaan dit topic staat een mooie link naar de RailWiki waar onderaan een overzicht is. Ik zal je even helpen: Dat is al genoeg om een kleine concessie mee te runnen.

Als het goed is, zouden er vandaag 3 stellen binnen gekomen moeten zijn. Niemand die nummers gespot heeft of dit kan bevestigen? Nog ff deze tussendoor: Dat geld ook voor de overige vervoerders. Laatst bewerkt door HZwoferink op Zondag 26 jun om De oorspronkelijke plannen van de overheid om de ERTMS uit te rollen tot zijn inmiddels gewijzigd. Ondanks dat ik niet moet happen hap ik toch, over dat integraal uitrollen bestaan ook andere zienswijzen.

Landen om ons heen pakken het heel anders aan bijvoorbeeld. Bij de landen om ons heen is de nood vaak ook iets groter dan bij ons. Bij onze zuiderburen bestond tot een paar jaar terug de enige beveiliging uit "bij een geel sein gaat er iets zoemen en moet de machinist op een knopje drukken".

En in Denemarken is compleet vervangen uiteindelijk goedkoper dan de bestaande spullenboel in stand houden, omdat veel van die spullen nog van voor WO II stamt. Denemarken doet het integraal, in Nederland wordt nog gezegd materieel eerst en dan infrastructuur.

Quote HZwoferink zo 26 jun En de modulaire stuurtafel waar i. NS gaat ruim personeelsleden opleiden voor de NS Flirt: Zal die personeelsleden alleen voor de Flirt Sprinters zijn? En zullen de treinmachinisten onder die personeelsleden een opleiding moeten volgen bij VVRV: Het zijn geen nieuwe personeelsleden he. Denk dus aan machinisten, HC's, monteurs Een gezellig forum begint bij jezelf! Precies de mensen die ermee werken!

Quote icened ma 27 jun Nou, groot probleem is dat VVRV o. Dan krijg je dus het geval dat als ik de regelgeving van mijn werkgever aanhoudt ik zak voor een VVRV-examen omdat die andere regels hebben. Zo ook de praktijk met mcn'n in opleiding: álles moet volgens de letter bij het VVRV, en dat is niet de gangbare cultuur. Iets vertellen in je eigen bewoordingen is volledig taboe, idem dito je werk goed doen maar heel strikt genomen fout. Er is geen enkele ruimte om je aan te passen aan de praktijk.

Alles is zwart of wit. Het bied helemaal geen extra werkgelegenheid. De collega's zijn gewoon de hc en mcn welke nu al werken bij het mooie bedrijf.

Men begint in pe obnl en zml zuid-oost NL en breidt zo uit. Quote rolandrail di 28 jun Dat is toch de perfecte beschrijving van de houding van NSR? Als ik hier lees over voorschriften over het stoppen bij bepaalde bakborden die strikt opgevolgd moeten worden enz enz biedt NS ook geen ruimte voor vakmanschap, maar némen sommige machinisten die ruimte in de hoop niet door collega's aangeklaagd te worden.

Quote dennistd ma 27 jun Het zijn geen nieuwe personeelsleden he Als ik het goed heb begrepen zijn er bij NedTrain slechts 5 nieuwe mensen aangenomen voor de Flirt. De rest van het Flirt specialistenteam bestaat uit mensen die van andere functies afkomen. Op de service- en onderhoudsbedrijven worden verder geen extra mensen aangenomen. Quote maarten83 di 28 jun Klopt, en de regels bij NSR zijn vaak scherper dan de spoorwegwet eist. Quote VIRMm1 di 28 jun Op wie reageer je?

Waarschijnlijk had ik niet gezien dat er nog een pagina extra was. Dit zijn de , en Mogelijk morgenochtend vroeg al klaar om de grens over te gaan. Straks zit er wel wifi in de trein en ook stopcontacten, maar je laptop mag op schoot. Nou ik neem altijd m'n desktop mee in de trein.

Dus twee klaptafels vind ik het minimum. Dat kwam toch uit het rapport nav de aanrijding bij Asd. Verhoogde kans op letsel bij een aamrijding. Laten we dan de stoelen ook maar afschaffen je zou daar bij een aanrijding maar tegenaan komen Quote MasterE zo 17 jul Dus dan zou VIRMm ze ook niet meer krijgen? Want DDZ was al op de baan toch ten tijde van het ongeval. Bij de stoelentest ion Rotterdam zaten er gewoon klaptafels in, en toen had e NS al maatregelen genomen in treinen, zoals verwijderen van de leeslampjes in VIRM-4, en de prullenbakken op de balkons van de SGM.

Volgens mij waren dat inderdaad de vuilnisbakjes in de buurt van een klapstoel. Volgens mij had dat ook te maken met dat de huidige tafeltjes maar een dun blad hebben, waardoor de kracht uitoefening op een veel kleinere raakplek uitgeoefend worden. Daarnaast lijken klaptafels me wat overbodig in een Sprinter, zo lang zit je daar doorgaans niet in. Dat argument zou je dan ook voor de wc's, wifi en stopcontacten kunnen gebruiken. Toch zitten die er in. Juist de combinatie wifi, stopcontacten maar geen tafeltjes maakt het vreemd vind ik.

Daarnaast heeft Arriva het ook in sprinters in een aantal sprinters. Ik vind dat je dan de reiziger continuïteit moet bieden en het als grootste spoorvervoerder ook moet doen.

Maar dat is uiteraard heel subjectief. Naar de WC gaan kan ik op een ritje van 10 minuten ook, met Wifi kan ik op me telefoon ook even snel een reisadvies checken en kan die in 10 minuten net een paar procent bijladen als me telefoon bijna leeg is.. Maar in die tijd ga ik niet compleet een laptop uitvouwen aan de prik hangen om 'even' werken Maar het even ophouden kan ook voor die 10 minuten. Reisadvies kost je 'niets' aan data.

Dus daar zou je geen wifi voor nodig hebben. Die paar procent bijladen kan met een laptop ook. Mijn laptop is in 10 seconden opgestart. Ik zit een half uur in de sprinter Drh-asd dus dan is het zeker lopend.

Gezien de toilettendiscussie zal ik niet de enige zijn met soortgelijk verhaal. En werkelijk iedere reiziger zit ook maar slechts 10 minuten in een sprinter Dit wil overigens niet zeggen dat SLT het ook gaat krijgen, maar je weet maar nooit Een gezellig forum begint bij jezelf! Quote thom zo 17 jul Maar kortom, dit zijn gewoon luxe dingetjes die de mens weer de trein in moet lokken en met beeld op de toekomst is dat absoluut geen verkeerde keuze.

Quote aarclay zo 17 jul Dit wil overigens niet zeggen dat SLT het ook gaat krijgen, maar je weet maar nooit Ze gaan echt geen dingen erin zetten als jer erop kunt besparen. Naast inbouw kost het gebruik klauwen met geld.

Heb eens gelezen dat het driedubbek in de treinen zit. Een kpn t-mobile en vodafone 4G modem en nog is het amper te doen qua beschikbaarheid icm gebruik. Laatst bewerkt door jor[D]1 op Maandag 18 jul om Quote marciekemp zo 17 jul Dan passen er nog meer reizigers in, ideaal in de spits.

Volgens mij stond in de railmagazine een stukje over botsveiligheid en tafeltjes. In ieder geval weet ik zeker dat het daar om de wandtafeltjes ging. Ze zagen er dikker uit, hadden afgeronde hoeken en leken, maar nu doe ik een gok obv een foto, gemaakt te zijn van plastic rubber. Een goede foto daarvan kan ik niet vinden dus als het echt moet, moet ik de archieven in duiken.

Had die botsveiligheid echt zo'n groot probleem geweest dan had Arriva ook geen klaptafels in de FLIRT opgenomen denk ik. Dus waarom zou je het dan niet gebruiken? Dat contract ligt bij T-Mobile en die gaan echt geen gebruik maken van de netwerken van de concurrent Laatst bewerkt door thom op Maandag 18 jul om Tijdens het bezoek aan het Trefpunt open dag is mij dat ten oren gekomen, dat er standaard in de trein al een WiFi-mogelijkheid werd meegeleverd.

Quote jor[D]1 ma 18 jul Een backup voor technische doeleinden misschien? Dan is een uitwijklijntje ook handig. De bandbreedtte zal dan ook wel een flink stuk lager dan normaal zijn.

Laatst bewerkt door aarclay op Maandag 18 jul om Die back-up is er, en bestaat al jaren. Tafeltjes zijn niet alleen handig voor laptops, ook voor bakjes koffie en broodjes.

Back-up verbinding bij een andere aanbieder zit er al jaren in. Simpelweg om te voorkomen dat je de communicatie verliest tbv informatie voor je onderhoudssysteem als de provider onderuit gaat.

Je weet wel, dat een hele busvervoerder uit de lucht is omdat Vodafone bezig is. OBIS is immers ook een belangrijke bron voor locatiegegevens en je wilt je koersrollen ook kunnen updaten als tmobile plat ligt.

Die paar extra KPN sim's zijn de kostenpost niet. NS is daar toch groot afnemer. Laatst bewerkt door Amazonous op Woensdag 20 jul om Maar dat is dan puur voor het interne gebeuren, en niet voor de Wifi voor de reizigers volgens mij. En is dat laatste dan zo erg?

Var snail och hamta Jag har gatt vilse. Hoe noemt u dit? Kunt u iets langzamer spreken, alstublieft? Ik begrijp het niet. Kunt u mij zeggen? Kunt u me helpen? Har du nagonting att fortulla? Kan du vara snail och hjalpa mig med mitt bagage? Var star den buss som gar till centrum? Den har vagen Var kan jag fa tag pa en taxi? Vad kostar det till? Var snail och kor mig till den har adressen, tack. Hotel I Mitt namn ar Jag skulle vilja ha ett rum med bad.

Ilur mycket kostar det per natt? Kan jag fa se pa rummet? Vilket rumsnummer har jag? Det finns inget varmvatten.

Kan jag fa tala med direktoren, tack? Har nagon ringt mig? Finns det nagon post till mig? Kan jag fa rakningen, tack? Ata ute Har du nagon meny? Kan jag fa se pa matsedeln?

Kan vi fa en askkopp, tack? Jag skulle vilja ha forratt. Aankomst Uw paspoort, alstublieft. Hebt u iets aan te geven? Kunt u me met mijn bagage helpen, alstublieft?

Waar is de bus naar het centrum? Waar kan ik een taxi krijgen? Wat kost het naar? Breng me naar dit adres, alstublieft. Hotel Mijn naam is Ik wil graag een kamer met bad.

Hoeveel kost het per nacht? Mag ik de kamer zien? Wat is mijn kamernummer? Er is geen warm water. Mag ik de directeur spreken, alstublieft? Heeft er iemand voor mij opgebeld? Is er post voor mij? Mag ik de rekening, alstublieft? Uit eten Hebt u een menu? Mag ik de menukaart zien? Kunt u ons een asbak brengen, alstublieft? Waar is het toilet? Ik wil graag een voorgerecht. Jag ska be att fa fisk. Vad har du for fisk?

Jag ska be att fa en biff. Vad finns det for gronsaker? Vad vill du ha att dricka? Jag tar en 61, tack. Jag ska be att fa en flaska vin. Far jag be om notan, tack? Tack, det var mycket gott. Pa resa Var ligger jarnvagsstationen? Jag ska be att fa en biljett till Forsta eller andra klass? Enkel eller tur och retur? Maste jag byta tag? Fran vilken perrong avgar taget till? Var ligger narmaste tunnelbanestation? Nar gar forsta bussen till? Kan du slappa av mig vid nasta hallplats?

Nojen Hebt u soep? Ik wil graag vis. Wat voor vis hebt u? Ik wil graag een biefstuk. Wat voor groenten hebt u? Niets meer, dank u. Wat wilt u drinken? Ik wil graag een ties wijn. Is de bediening inbegrepen? Dank u, het was heerlijk. Op reis Waar is het station?

Waar is het loket? Ik wil graag een kaartje naar Eerste of tweede klas? Enkele reis of retour? Van welk perron vertrekt de trein naar? Waar is het dichtstbijzijnde metrostation? Waar is het busstation? Hoe laat vertrekt de eerste bus naar? Wilt u me bij de volgende halte laten uitstappen? Ontspanning Vad gar det pa bio?

Wat draait er in de bioscoop? Hoe laat begint de film?

Sexmethond prive slavin


Wanneer letters niet zijn vermeld, kunt u ervan uitgaan dat de uitspraak hetzelfde is als in het Nederlands. Klinkers De lengte van Zweedse klinkers is afwijkend van die in het Nederlands. Een lange klinker, d. Een korte klinker, d. Het Zweeds kent geen tweeklanken. Twee opeenvolgende klinkers worden daarom apart uitgesproken. Het Zweedse woord oenig wordt bijvoorbeeld uitgesproken als: Het onbepaalde lidwoord in het Nederlands een is voor mannelijk-vrouwelijke woorden en, voor onzijdige woorden ett.

Het bepaalde lidwoord in het Nederlands de, het wordt in het Zweeds achter het zelfstandig naamwoord gevoegd. Voor het bepaald meervoud is het achtervoegsel in de regel -na. Het Zweeds heeft voor alle personen slechts een vorm bijv. De voltooide tijd wordt gevormd met het verleden deelwoord en het hulpwerkwoord ha bijv. De vervoeging van werkwoorden met een voorvoegsel is gelijk aan die van de stamwerkwoorden. Enkele van de meest voorkomende voorvoegsels zijn: Vad heter det har? Vad betyder det dar?

Kan du vara snail och tala lite langsammare. Jag tors tar inte. Kan du visa mig? Kan du saga mig? Kan du hjalpa mig? Jag skulle vilja ha Vi skulle vilja ha Var snail och ge mig Var snail och hamta Jag har gatt vilse. Hoe noemt u dit? Kunt u iets langzamer spreken, alstublieft? Ik begrijp het niet. Kunt u mij zeggen? Kunt u me helpen? Har du nagonting att fortulla? Kan du vara snail och hjalpa mig med mitt bagage? Var star den buss som gar till centrum? Den har vagen Var kan jag fa tag pa en taxi?

Vad kostar det till? Var snail och kor mig till den har adressen, tack. Hotel I Mitt namn ar Jag skulle vilja ha ett rum med bad. Ilur mycket kostar det per natt? Kan jag fa se pa rummet? Vilket rumsnummer har jag? Det finns inget varmvatten. Kan jag fa tala med direktoren, tack? Har nagon ringt mig?

Finns det nagon post till mig? Kan jag fa rakningen, tack? Ata ute Har du nagon meny? Kan jag fa se pa matsedeln? Kan vi fa en askkopp, tack? Jag skulle vilja ha forratt. Aankomst Uw paspoort, alstublieft.

Hebt u iets aan te geven? Kunt u me met mijn bagage helpen, alstublieft? Waar is de bus naar het centrum? Waar kan ik een taxi krijgen? Wat kost het naar? Breng me naar dit adres, alstublieft.

Hotel Mijn naam is Ik wil graag een kamer met bad. Hoeveel kost het per nacht? Mag ik de kamer zien? Wat is mijn kamernummer? Er is geen warm water. Mag ik de directeur spreken, alstublieft? Heeft er iemand voor mij opgebeld? Is er post voor mij? Mag ik de rekening, alstublieft? Uit eten Hebt u een menu? Mag ik de menukaart zien? Kunt u ons een asbak brengen, alstublieft? Waar is het toilet?

Ik wil graag een voorgerecht. Jag ska be att fa fisk. Vad har du for fisk? Jag ska be att fa en biff. Vad finns det for gronsaker? Vad vill du ha att dricka? Jag tar en 61, tack. Jag ska be att fa en flaska vin. Far jag be om notan, tack? Tack, det var mycket gott. Pa resa Var ligger jarnvagsstationen? Jag ska be att fa en biljett till Forsta eller andra klass? Enkel eller tur och retur? Maste jag byta tag? Fran vilken perrong avgar taget till?

Var ligger narmaste tunnelbanestation? Nar gar forsta bussen till? Dus blijft voor mij nog iTunes over. Dat geeft per genre wel aan waar al die zenders in Nederland door elkaar mee aankomen. Dus als dat goed wordt gevolgd heb je ook genoeg leuke nieuwe muziek bij elkaar. En als je het goed doet meteen ook uit andere landen. En wie weet komt daar vanaf 7 oktober nog een nieuwe Apple streaming lijst bij óf ook alle iTuneslijsten vervallen rond 7 oktober omdat betaalde streaming dan de maat wordt en de iTunesdownloadcharts -na 3 maanden gratis Apple Music streaming- alsnóg worden afgeschaft.

Commerciële zenders gaan van hand tot hand. Dat is precies het verschil tussen publieke en commerciële radio. Bij de NPO is het publiek de eigenaar. Al onze inspanningen zijn gericht op het publiek, commerciële belangen spelen geen rol. Dat hoor je goed terug in de programma's voor wie het wil horen. Terwijl je daar ook een goed programma van 2 uur met allerlei nieuwe muziek had neer kunnen zetten zónder al die telefoongesprekken met luisteraars.

Deze vrouw stond daar vooral in dienst van luisteraars en draaide vermoedelijk niet eens wat ze zelf uitgezocht had maar gewoon de platen die ze móést draaien.

Gaat het om de inhoud van een programma of om om de 5 minuten de luisteraar op een voetstuk te plaatsen d. Alsof de inhoud niet meer uit de programmamaker zélf mag komen maar op 3FM altijd op 1 lijn gebracht moet worden met wat het afgestompte publiek graag wil horen. Dus worden je kritische vermogens danig aangetast als je daar gaat zitten presenteren. En het komt ook niet in ze op om weer met een Mega Tip 30 te komen, wat ik ook een goed programma vond.

Kan trouwens een topic openen voor de Mania 30 en die op DutchCharts elke week updaten en van een Spotify-linkje voorzien - ter compensatie van de door 3FM afgestoten Scherpe Rand van Platenland die op Kink FM misschien nog steeds had bestaan als Arjen Grolleman niet plotseling was weggevallen waardoor Kink FM later werd opgedoekt.

Dus ik ben zeer benieuwd naar het 3FM-programma van Mark van der Molen die door deze radiofreak de kneepjes van het radiovak zou zijn bijgebracht. Want op 1 staat daar nu: En die werd voor ie maandag bij iTunes met downloads van 11 naar 1 steeg op 3FM gedraaid. Dus hoezo 'ongerelateerd', 'volstrekt willekeurig' en 'onsamenhangend'?

Hieruit blijkt juist duidelijk dat een 3FM directe invloed heeft op iTunes. Inmiddels zijn er sinds de start van dit topic al 25 uur 3FM voorbijgevlogen. Dus is nu de eerste stap dat ik in mijn volgende posting even uitzoek hoe dat zich allemaal verhoudt tot eerder genoemde iTunes-genres.

Kan ik hier om de 25 uur doen totdat het jarig 3FM-jubileüm op een feit is. Hoe zit het trouwens nu met die bijzondere krachten die je eerder op dit forum claimde te hebben? Zijn nooit echt van de grond gekomen of wel? Wat heeft die vraag nou in godsnaam met dit topic te maken? Dus wie is er hier nu eigenlijk aan het afleiden naar en 'verzanden in niet-relevante informatie'? Bij het overgrote deel van je verhalen hier vraag ik me af wat dit met met het topic te maken heeft. Maar excuses, ik wist niet dat het offtopic gebrabbel alleen voorbehouden was aan één iemand op dit forum.

Erik de Zwart draaft een beetje door. Maar wat radio 2 betreft heeft hij wel gelijk. Wat een slaapverwekkende zender is dat geworden. Radio 3 kan wel wat Radio 6 gehalte gebruiken. Je breekt hier in terwijl ik al achter loop en hier nog van alles moet uitzoeken dus ik ga niet automatisch akkoord met alles wat me hier voor de voeten wordt gegooid. We hebben meer te doen. Markplaats - woensdag 09 september - Dit is Domien - dinsdag 08 september - RabRadio - dinsdag 08 september - Superrradio - dinsdag 08 september - MetMichiel - dinsdag 08 september - Giel - dinsdag 08 september - Jorien - dinsdag 08 september - Markplaats - dinsdag 08 september - Dit is Domien - maandag 07 september - RabRadio - maandag 07 september - Superrradio - maandag 07 september - MetMichiel - maandag 07 september - Giel - maandag 07 september - Jasper - maandag 07 september - Markplaats - maandag 07 september - Over genres gesproken, de Homo Top van Ja, maar dat is net als Nederlandstalig geen iTunesgenre, hè?

Dus ook dát heb je niet begrepen en slaat binnen dit topic de plank mis. Gewoon om te kijken in hoeverre die overeenkomen met wat 3FM ons eerder deze week in die 50 uur allemaal voorschotelde. City, Adam Levine De boyband Top 17 van 3FM van dit jaar: Ook dat genre is niet iTunes-gerelateerd en het topic gaat over aan 3FM gerelateerde iTunesgenres zie 1ste 25 uur 3FM. In het overzicht hieronder ontbreken vreemd genoeg ook alle 2-meter-sessies.

Alsof ze er door 3FM allemaal pijnlijk nauwgezet zijn uitgesneden. Kies minimaal 5 items uit de lijst hiernaast of voeg hieronder een vrije keuze toe. Inclusief busreis vanuit Heerenveen Ja, graag! Inclusief busreis vanuit Enschede Ja, graag!

Inclusief busreis vanuit Weert Ja, graag! Inclusief busreis vanuit Dordrecht Ja, graag! Wel een beetje raar: Terwijl het op 3FM in de Cyber Top 50 stond?????? Heel toevallig had ik die middag net de radio aangezet en hoorde Jan Douwe het nieuws hierover vermelden. Ik roep bij deze iedereen op om dit nummer in zijn top-5 te zetten en zo de door 3FM voorgeprogrammeerde lullige Veronica-track 'Knocking On Heaven's Door' zondag van 1 af te houden.

Don't Turn Herman Away! Ach Herman Brood heeft genoeg erkenning gehad, al kwam hij pas zoals zo vaak, na zijn dood. Saturday Night blijft een klassieker. Zijn album kwam 25 september uit. Dus eigenlijk moeten die elke dinsdag Dan heeft het zin om het nieuw leven in te blazen. Maar hoe hou je alles bij? Leuk stukje trouwens in dat boek over 3FM over dealtjes.. Vraag me trouwens af waarom het naar eigen zeggen zo 'maatschappelijk betrokken' 3FM dit nog steeds totaal niet draait: Of steunt 3FM alleen de eigen fratsen?

Dit had er ook wel ingekund, toch? Wat een domme lijst.. Gelukkig heb ik niet geluisterd. Nirvana - 'Smells Like Teen Spirit' 2. Queen - 'Bohemian Rhapsody' 3. Foo Fighters - 'The Pretender' 4. Coldplay - 'Fix You' 5. The Killers - 'Mr Brightside' 6. Pearl Jam - 'Black' 7. Oasis - 'Wonderwall' 8. Kensington - 'Streets' 9. Franz Ferdinand - 'Take Me Out' The Verve - 'Bitter Sweet Symphony' Billy Joel - 'Piano Man' Coldplay - 'The Scientist' Paolo Nutini - 'Iron Sky' Dotan - 'Home' Metallica - 'Enter Sandman' Kyteman - 'Sorry' live Tivoli The Eagles - 'Hotel California' Linkin Park - 'In The End' Damien Rice - '9 Crimes' Muse - 'Psycho' Coldplay - 'Clocks' Bastille - 'Pompeii' Jeugd Van Tegenwoordig - 'Sterrenstof' Led Zeppelin - 'Stairway To Heaven' Chef'Special - 'In Your Arms' Elbow - 'One Day Like This' Imagine Dragons - 'Radioactive' Blur - 'Song 2' Guns N' Roses - November Rain Adele - 'Someone Like You' Green Day - 'Basket Case' Coldplay - 'Viva La Vida' Johnny Cash - 'Hurt' Foo Fighters - 'Everlong' Racoon - 'Love You More' White Stripes - '7 Nation Army' Spice Girls - 'Wannabe' Eminem - 'Lose Yourself' Eddie Vedder - 'Hard Sun' U2 - 'One' Dire Straits - 'Sultans Of Swing' Foo Fighters - 'Learn To Fly' Boxer Rebellion - 'Diamonds' Bruce Springsteen - 'The River' Editors - 'Papillon' Kensington - 'War' Radiohead - 'Street Spirit' MGMT - 'Kids' Keane - 'Somewhere Only We Know' Gorillaz - 'Clint Eastwood' Snow Patrol - 'Chasing Cars' Anouk - 'Nobody's Wife' Typhoon - 'Zandloper' Depeche Mode - 'Enjoy The Silence' Pearl Jam - 'Alive' Hozier - 'Take Me To Church' Guus Meeuwis - 'Brabant' Muse - 'Supermassive Black Hole' Ray Dalton - 'Can't Hold Us' Michael Jackson - 'Billie Jean' Goo Goo Dolls - 'Iris' Ed Sheeran - 'I See Fire' Metallica - 'One' John Mayer - 'Gravity' Faithless - 'Insomnia' Stromae - 'Formidable' Alanis Morissette - 'Ironic' Amy Winehouse - 'Back To Black' Robbie Williams - 'Angels' Doors - 'Riders On The Storm' Chemical Brothers - 'Galvanize' Air - 'All I Need' De stembussen zijn gesloten.

De top die uit al die lijsten komt hoor je op zondag 4 oktober van U2 - ONE Na het lezen van het hele bericht, hoe meer we weten over het afspelen van iTunes-films op een Android-telefoon.

Zoals we weten, zijn alle iTunes-films gecodeerd met DRM-beveiliging en kunnen ze alleen op Apple-apparaten worden afgespeeld. U kunt meer informatie bekijken op: Bedankt voor het geven van zoveel informatie over iTunes Store en nu kunnen we iTunes nuttiger gebruiken. Hier zal ik nog een belangrijk punt van de iTunes Store introduceren dat iTunes-video's op niet-Apple-apparaten afspeelt. Vanwege DRM-technologie kunnen iTunes-films en tv-programma's nergens anders worden afgespeeld dan voor het Apple-ecosysteem.

Om van dit gedoe af te komen, moet u DRM-beveiliging verwijderen.