Meisjes die willen neuken oma laat zich beffen

meisjes die willen neuken oma laat zich beffen

Maar nu heb je mensen die denken van: Helaas, lieve mensen, dit is een misverstand, want genoeg is genoeg. Als je voldoende van de juiste stoffen hebt opgenomen in je lichaam, heeft het geen zin er méér van in te nemen. Als je gewoon, afwisselend eet, met genoeg groente en fruit, hoef je je nergens zorgen over te maken.

De eminente geleerde Linus Pauling heeft in zijn latere jaren zijn reputatie te grabbel gegooid door te beweren dat grote hoeveelheden vitamine C goed waren voor zowat alles. Daar is echter niets van bewezen. Vitamine C is een onschuldige stof - wat het lichaam niet nodig heeft wordt gewoon weer uitgescheiden -, maar in de hoeveelheden waar Pauling het over had, is zelfs vitamine C schadelijk.

AIDS is een ziekte van het immuunsysteem; het is momenteel de ergste geslachtsziekte "Seksueel overdraagbare aandoening", SOA die we kennen. Tegen AIDS bestaan nog geen goede medicijnen. Met de nieuwste medicijnen is de ziekte niet meer dodelijk totdat die medicijnen hun werking verliezen , maar op z'n best nog altijd chronisch.

AIDS is gemakkelijk te voorkomen door "veilig te vrijen", d. Maar er is een instantie die tegen het gebruik van condooms is en dat is de roomskatholieke kerk.

Hier laat het christendom zich van zijn meest misdadige kant zien. Iedere keer dat iemand AIDS krijgt doordat hij zich aan dit kerkelijke verbod houdt, is de kerk dus medeschuldig.

Afrika is het werelddeel dat het meeste door AIDS is getroffen. Afrika wordt en werd geteisterd door armoede, oorlogen en ziekten. Daarbij heeft zich de laatste dertig à veertig jaar de ziekte AIDS gevoegd. In het totaal van de Afrikaanse rampspoed is dat niet de grootste ramp, want aan malaria sterven in Afrika altijd nog veel meer mensen dan aan AIDS.

Maar de pharmaceutische industrie besteedt veel minder geld aan het onderzoek naar malaria, omdat daar minder winst van wordt verwacht. Maar ook hier houdt de kerk star vast aan het condoomverbod. Pleegt de kerk hier dus een misdaad?

Ja, maar toch liggen de zaken wat ingewikkelder. Ook Afrikaanse mannen trekken zich, door de nood gedwongen, op dit punt weinig van de kerk aan. Zoals een van hen treffend zei: Dat veel mensen in Afrika bij de seks niettemin geen condoom gebruiken, ligt aan iets heel anders.

Net als in het Westen doen ze dat namelijk niet, of veel minder, binnen een vaste relatie, aangezien ze dat opvatten als een blijk van wantrouwen. Je zou het een vorm van polyamorie kunnen noemen, zie aldaar. Dit verschijnsel overlapt met prostitutie en de grens tussen die twee is niet duidelijk, aangezien het in Afrika vaak de gewoonte is dat mannen hun sekspartners presentjes geven.

Maar op die manier ontstaan hele netwerken, die bij elkaar grote delen van de bevolking omvatten. Doordat binnen zo'n netwerk mensen AIDS hebben of krijgen, verspreidt de ziekte zich over het hele netwerk. Dit verklaart hoe het komt dat in Afrika AIDS vooral voorkomt bij gewone mensen ook vrouwen , terwijl in de rest van de wereld AIDS naar verhouding veel voorkomt bij zogenoemde risicogroepen, nl.

Anticonceptiva, middelen ter voorkoming van zwangerschap, worden ook wel voorbehoedmiddelen genoemd. Het woord "voorbehoedsmiddelen" klinkt langzamerhand erg ouderwets. Sinds de pil in beschikbaar kwam in Nederland , horen we van andere voorbehoedsmiddelen steeds minder, met uitzondering van het condoom, dat bovendien in de jaren tachtig sterk terugkwam als middel ter bescherming tegen AIDS. Dus nu spreken we eigenlijk alleen nog maar over de pil en het condoom en nauwelijks meer versluierend over "voorbehoedsmiddelen", al bestaan er nog wel degelijk andere.

Mannen worden ook minder mooi met de leeftijd, maar daar wordt zelden iets naars over gezegd en het duurt ook veel langer voor dat mannen "over de houdbaarheidsdatum" zijn. Oudere mannen gelden juist vaak als "interessant". Overigens bestaat er voor mannen wel een term met dezelfde betekenis als "beperkt houdbaar", namelijk: Het is nu eenmaal een feit dat het menselijk lichaam er met het klimmen van de jaren niet mooier op wordt.

Dat is een rotstreek van de natuur, maar het is niet anders. Een mooie zienswijze en ook goed bedoeld, maar als je in de spiegel kijkt kun je daar toch weinig troost uit putten. Onder de titel "Beperkt houdbaar" heeft Sunny Bergman een film gemaakt waarin ze de overdreven aandacht voor het uiterlijk aan de kaak gesteld.

Eigenlijk gaat het daarbij om twee verschillende zaken: Vrouwen zouden zich daaraan spiegelen en dat zou hun gevoelens van onzekerheid over hun uiterlijk aanwakkeren. Vrouwen weten heus wel dat het om irreële perfectie gaat. En dat ze zich eraan spiegelen zou je niet zeggen als je op straat om je heen kijkt.

Mensen vrouwen worden tegenwoordig vaak veel te dik. Ze zouden zich juist eens wat méér moeten spiegelen aan die perfecte lichamen.

Dit is wèl iets om ons zorgen over te maken. Besnijdenis bij de man betekent het verwijderen van de voorhuid, zodat de eikel of glans bloot komt te liggen. Dat is een rare gewoonte, die, mits steriel uitgevoerd, echter relatief onschuldig is. De seksuele gevoeligheid wordt er iets kleiner door. Gezegd wordt soms dat het hygiënischer is, maar dat klopt alleen als de mannen hun geslachtsdeel niet behoorlijk wassen.

Besnijdenis van jongetjes is een algemeen gebruik bij joden en moslims. In westerse landen is het alleen in de VS een algemeen gebruik, maar daar neemt het verzet toe. De gewoonte heeft zich daar in de 19e eeuw verbreid, vooral als verondersteld middel tegen zelfbevrediging. Dat berust op die iets verminderde seksuele gevoeligheid. Het hielp uiteraard niet. Ook speelden ideeën over "mannelijkheid" een rol, wat er bijv.

Tegenwoordig wordt in Afrika soms propaganda gemaakt voor besnijdenis, omdat het de kans op AIDS zou verkleinen. Dit is echter een raar argument. Stel nu dat de kans na besnijdenis halveert. Dan moet je gemiddeld tien keer onveilig neuken om AIDS te krijgen. Denken ze soms dat mensen geen tien keer neuken? Besnijdenis van de vrouw is een veel ernstiger zaak, die neerkomt op seksuele verminking.

Daar ook een theorie over het ontstaan van besnijdenis. Gewoonlijk willen mannen seks hebben met vrouwen en omgekeerd. Maar de natuur levert regelmatig variaties op en zo zijn er ook mannen die op mannen vallen zie: Dat wordt bepaald door het hormoon testosteron, in de baarmoeder. Allemaal heel onschuldig, maar christenen en andere zedenprekers hebben hier in de loop der eeuwen allerlei moralistische oordelen aan verbonden en elke afwijking van wat zij als "de norm" zagen, heftig vervolgd.

In veel landen gebeurt dat nog steeds. Er is nog een variatie, namelijk dat mensen zowel op iemand van het andere geslacht als op iemand van het eigen geslacht kunnen vallen. Die mensen noemen we biseksueel. De beroemde Amerikaanse seks-onderzoeker Kinsey heeft omstreeks een schaal ontworpen die loopt van 0 tot 6. Bij 0 zijn mensen volledig hetero, bij 3 precies bi en bij 6 volledig homo. Maar de variatie in de menselijke seksualiteit is veel te groot om op slechts één lijn te passen.

Om te beginnen zijn er de mensen van wie de seksuele voorkeur door de hormonen voor hun geboorte vrijwel vastligt, maar daarnaast heb je ook mensen wie het allemaal niet zo veel kan schelen. Er zijn mensen die van hun hetero- bi- of homo zijn hun identiteit maken, maar ook mensen voor wie het allemaal minder belangrijk is en die met de verschillende mogelijkheden kunnen spelen. Er zijn mensen wie het alleen om het lichamelijk contact gaat, maar ook mensen die echt verliefd kunnen worden op iemand van hun eigen sekse.

Er zijn mensen die echt ook vallen op iemand van hetzelfde geslacht, maar er zijn ook mensen die een bepaalde persóón zo aardig vinden dat ze seks als het ware op de koop toe nemen. Dan is er nog verschil tussen voorkeur en praktijk. Dat een homo die ook wel eens een hetero-contact heeft, daardoor nog niet meteen bi of hetero is, snapt iedereen.

Maar dat een hetero die ook wel eens een homo-contact heeft, daardoor nog geen homo is, vinden een heleboel mensen veel moeilijker te begrijpen. Tenslotte kunnen er ook nog verschuivingen in de tijd plaatsvinden.

Iemand kan volledig hetero zijn, maar dan ineens tegen een seksegenoot aanlopen met wie het klikt. Moeten we zo iemand dan bi noemen? Of mensen kunnen een tijdje experimenteren met verschillende contacten en daar na verloop van tijd mee ophouden. Kortom, Kinsey zou er een harde dobber aan hebben gehad om mensen met enige betrouwbaarheid op zijn schaal in te delen. De schaal deugt ook in een ander opzicht niet, omdat hij suggereert dat verreweg de meeste mensen wel een beetje bi zijn.

Dat is een voorstelling van zaken die bij homo's en bi's zeer populair is, een mooi staaltje van wensdenken, maar het is onzin. Verreweg de meeste mensen zijn volledig hetero, in die zin dat ze geen enkele seksuele belangstelling voor hun eigen sekse hebben, ook niet stiekem, of in hun fantasie, of onbewust. Een klein percentage is volledig homo en een onbekend aantal mensen, zowel hetero's als homo's, is op de een of andere manier een beetje bi, of maakt er gewoon geen punt van en is bereid te experimenteren.

Over en weer houden de verschillende categorieën er soms vreemde opvattingen op na. Zo vinden homo's en hetero's eendrachtig, dat biseksuelen niet kunnen kiezen en van twee walletjes willen eten. Omgekeerd vinden bi's, dat homo's en hetero's eigenlijk een boel missen. Voorts denken ze alledrie dat zij de enigen zijn: Dit is allemaal grote onzin. De conclusie uit dit alles is, dat de woorden homoseksueel en biseksueel vaak onbeholpen etiketten zijn, opgeplakt door mensen die niet tegen vrijheid kunnen.

Datgene wat afweek van de norm, moest een naam hebben. Mensen kunnen vaak niet tegen onduidelijkheid en willen iedereen in een hokje stoppen en daar een etiket op plakken. Iedereen die niet in zo'n hokje past, wordt dan met wantrouwen bekeken.

Goed, als iemand echt hetero of homo is, dan is dat duidelijk, maar waarom zou je elke andere variant een naam moeten geven? Dat kan zelfs de vrijheid beperken. Een voorbeeld daarvan vinden we in de Nederlandse film "Spetters" Daarin zit een nare scene waarin een jongen wordt verkracht door een stel homo's. Maar hij vindt dat uiteindelijk wel lekker en beschouwt zichzelf daarna ook als homo, hoewel hij eerder geen gevoelens in die richting had. Waarom is het nodig dat hij zichzelf een etiket opplakt en zich op die manier beperkt in zijn mogelijkheden?

Waarom laat hij het niet gewoon bij de constatering dat hij het wel lekker vond? Er is een wereld voor hem opengegaan, maar dat is geen reden om zijn vorige wereld dicht te gooien. Vrijheid is hier het sleutelwoord. De rode draad door dit manifest is: Dat geldt ook hier. Doe gewoon wat je lekker vindt zonder jezelf daarmee in een hokje te stoppen of je door anderen in een hokje te laten stoppen, en laat anderen doen wat zìj lekker vinden, zonder meteen klaar te staan met een oordeel.

Als anderen iets doen wat niet jouw smaak is, haal dan gewoon je schouders erover op en laat ieder in zijn vrijheid en in zijn waarde. Vrijheid, blijheid; leven en laten leven. Vrouwen durven er tegenwoordig wat gemakkelijker voor uit te komen dat ze "biseksueel" zijn, waarmee ze dan bedoelen dat ze graag met een man vrijen, maar ook wel eens graag met een vrouw vrijen.

In dit verband hebben ze het dan wel eens over "meidenseks". Er zijn bijvoorbeeld jonge meisjes die eerst eens wat met andere meisjes experimenteren, voor ze aan seksuele contacten met jongens beginnen. Heel verstandig van die meisjes. Bij mannen is het taboe veel sterker. Er zijn relatief weinig mannen die ervoor durven uitkomen dat ze homo- of biseksueel zijn, of die ook gewoon doen wat ze fijn vinden, ongeacht het geslacht van de partner.

Maar dat geeft niet: Je moet niet, je màg. Uit een quick scan in de Bijlmer in is gebleken, dat meisjes soms toestemmen in seks, of zich aanbieden, voor een breezertje of een taxirit of iets dergelijks. Daar werd toen door de kranten en de TV een hele hype van gemaakt. De GGD moest een bijeenkomst houden in de Bijlmer om de verontruste en verontwaardigde ouders duidelijk te laten maken, dat het allemaal best meeviel.

Trouwens, wat dan nòg? Wat is er mis met zo'n ruiltje? Jongen blij, want die heeft seks. Meisje blij, want zij heeft seks èn een breezer. Alleen de zedenmeestertjes zijn niet blij. Prostitutie, het gebruik van je lichaam beroepshalve verkopen, is toch echt heel iets anders. Het doet nogal verkrampt aan om meteen in die richting te denken. Zie het liever zo: Over de hele wereld is het gebruikelijk dat een man cadeautjes geeft aan een vrouw met wie hij naar bed gaat.

Vrouwen die nooit eens een cadeautje krijgen van hun minnaar, zouden zich afvragen of hij eigenlijk wel om hen geeft. Wat de moraalridders in wezen dwars zit, is dat die meisjes seks licht opvatten. Het is "no big deal" voor ze. Seks is niet van kosmisch belang, het is gewoon onschuldig plezier. Dat moet wel vreselijk zijn voor al diegenen die van seks altijd iets loodzwaars hebben gemaakt. Aan de jongens die breezerseks aanbieden of hebben maakt niemand een woord vuil, maar dat de meisjes breezerseks hebben, oei, oei, oei.

Blijkbaar had ze geen kennis genomen van de geruststellende bijeenkomst en andere relativerende geluiden. Weer een paar lefgozertjes in de Bijlmer gefilmd en ja hoor, die hadden al heel jong seks gehad.

Of dat echt waar is, of dat ze alleen maar lopen te snoeven en de filmmaakster vertellen wat die kennelijk zo graag wil horen, tja, dat weten we natuurlijk niet.

Maar zelfs àls het waar is: En weer werd het een hype, want ja, het gaat over seks, hè, en dan willen de mensen blijkbaar horen of de TV-makers dènken dat de mensen willen horen dat het allemaal reuze erg is. En dan storten alle praatprogramma's van de TV zich er weer op. Zelfs minister Rouvoet bemoeide zich ermee. Maar waar ging het nu eigenlijk helemaal over? Dat sommige jongeren er vroeg bij zijn wat seks betreft.

Een zeer verstandig commentaar werd geleverd door Peter J. Muller, in zijn column in het blootblad Foxy. Hij heeft kritiek op de hype die TV-documentaires als "Sex sells" en "Geloof, seks en wan hoop" hebben gemaakt van "de losgeslagen jeugd". In talkshows werd het vuurtje verder opgestookt. Alles voor de kijkcijfers! Een van de figuren die het bij de zedenmeesters blijkbaar moet ontgelden, is rapper Kiddo Cee, uit de Bijlmer. Die zou met zijn pornorap de jeugd in het verderf storten. In hun video reply horen we de 'losgeslagen' jongeren vertellen over het verschil tussen lust en liefde.

Over respect voor meisjes. Over box sex die inderdaad wel voorkomt, net zoals er vroeger heel wat onhandig afgeknoeid werd in of achter het fietsenhok op school. Kiddo Cee heeft de afgelopen 18 jaar over alle denkbare onderwerpen wel een rap geschreven. Over de Bijlmer, liefde, religie, de media, de maatschappij en ja, dus ook over sex, lust en porno. De 'kwetsbare' jongeren die al zijn raps kennen, zijn uitstekend in staat het onderscheid te maken tussen lust en liefde, zoals ze laten zien in hun video reply.

Misschien is het een goed idee als TV-makers even hun sensatiezucht bedwingen en de moeite nemen om te doen wat Kiddo al jaren doet: Het christendom is een monotheïstische godsdienst d. Het christendom hangt tot in het absurde aan het letterlijk nemen van teksten. Geen ènkel detail van het christendom was bij het ontstaan ervan nieuw; het enige waarin het christendom in het begin verschilde van de vele andere mysteriegodsdiensten, was de pretentie dat het nu ineens allemaal echt was gebeurd en letterlijk genomen moest worden.

Ook de Romeinen vonden dat al raar, bijv. In verband daarmee zijn in de Romeinse tijd vooral in de tweede en de derde eeuw van onze jaartelling veel geschriften door of in opdracht van de toenmalige kerkvaders vervalst. Een deel van die vervalste geschriften is in de bijbel terechtgekomen in deel 2, het Nieuwe Testament. In feite berusten àlle belangrijke leerstellingen van het christendom op latere toevoegingen en vervalsingen, zelfs het idee dat Jezus als historische figuur zou hebben bestaan.

Bovendien verbrandden de christenen in die tijd alle teksten die hun niet bevielen, vooral nadat ze zich bij de Romeinse keizers hadden weten in te likken. Niet alleen vervolgden ze elkaar en verbrandden ze elkaars geschriften, maar ook verbrandden ze alle klassieke teksten die ze konden vinden, waarmee ze de beschaving minstens duizend jaar hebben teruggezet. Dat is een barbaarsheid van dezelfde soort als het opblazen van Boeddha-beelden door de Talibaan in Afghanistan, maar dan op een schaal die tot nu toe vrijwel ongeëvenaard is.

Alleen de vernietiging van de Tibetaanse cultuur door China is misschien van dezelfde orde van grootte. En passant hebben de christenen ook de Egyptische cultuur vernietigd, iets wat zelfs de Romeinen niet hadden gedaan, en later hebben de christenen ook de Indiaanse culturen in Amerika vernietigd. Na de ondergang van het west- Romeinse Rijk, eind vijfde eeuw, heeft de paus net gedaan alsof hij de keizer was, door zich de titel van de keizer toe te eigenen: Het christendom is ook een heel merkwáárdige godsdienst.

Een normale, zichzelf respecterende godsdienst zou ons scheppingsmythen en heldensagen vertellen over onze voorouders. Het christendom daarentegen vertelt ons verhalen over mensen met rare namen uit een vreemd landje. Het christendom is een allochtone godsdienst die onze voorouders in het verleden is opgedrongen, vaak met geweld. Het allerergste voor ons, in het hier en nu, is echter, dat het christendom is geobsedeerd door seks en dit alweer tot in het absurde.

Cultuurcriticus Thomas von der Dunk heeft dit "obsdessieve preutsheid" genoemd. Als christenen ons hun ideeën willen opleggen, gaat het bijna alleen maar over onderwerpen die iets met seks te maken hebben. Het gekke is, dat veel mensen die al lang geen christenen meer zijn, die seks-obsessie nog steeds blijven koesteren.

En nu komen de moslims, met hùn seksobsessie, er ook nog eens bij. De islam is dan ook voor een flink deel ontleend aan het christendom en het jodendom. Achter die obsessie zit de verschrikkelijke angst voor het lichaam en de daarmee samenhangende haat tegen het lichaam.

Meer nog tegen het vrouwelijke dan tegen het mannelijke lichaam. Dat is nog een rest van het patriarchaat. Een vraag uit de rooms-katholieke catechismus luidt: Van die obsessie met seks en die angst en haat betreffende het lichaam moeten we ons langzamerhand maar eens bevrijden.

De christelijke heerschappij heeft nu lang genoeg geduurd. In feite hebben jonge mensen zich daar al voor een flink deel van bevrijd en dat is nu precies wat de christenen "seksualisering" noemen.

Christenen beschouwen zich als schapen in een kudde. Dat zingen ze zelf, tijdens kerkdiensten. Het volgende, christelijke, gezang vat hun levenshouding waarschijnlijk het beste samen Gezang , 3e couplet: Hieruit spreekt een gebrek aan zelfvertrouwen en een afwijzing van vrijheid.

Het probleem hiermee is vooral, dat god zelf nooit iets zegt. Er zijn alleen mensen die beweren namens god te spreken.

Dus als de christenen de tekst van dit lied volgen, komt dat er in de praktijk op neer, dat ze kritiekloos achter kerkelijke en andere?

De christelijke god is, naar zeggen, groot genoeg om een heel universum te scheppen, maar tegelijk kleingeestig genoeg om zich iets aan te trekken van wat mensen op een klein planeetje over hem zeggen. Hij heeft een zeer laag gevoel van eigenwaarde, want hij eist voortdurend lof. Hij is ook vreselijk jaloers, want hij wil niet dat mensen ook andere goden aanbidden. Of mensen in zo'n raar verhaaltje "geloven", moeten ze zelf maar weten; daar heeft op zich niemand last van. De echte ellende is, dat gelovigen er vaak van die rare standpunten op nahouden, bijv.

Bovendien willen ze hun standpunten ook altijd aan anderen opdringen en zelfs opleggen. Wie vindt dat seks zondig is, nou, die bedrijft dan maar geen seks; dat moet-ie zelf weten, maar hij moet een ander er niet mee lastigvallen. Wie tegen euthanasie is, die laat dan maar geen euthanasie plegen, maar die moet zich niet bemoeien met anderen die dat wèl willen. Euthanasie is een van de weinige onderwerpen waar de kerk zich over uitlaat, die niets met seks te maken hebben.

Het Vaticaan verspreidt regelmatig leugens over het Nederlandse euthanasiebeleid. Blijkbaar nooit gehoord van de Tien Geboden, waarvan het negende luidt: Gij zult geen vals getuigenis afleggen. Iedereen kent tegenwoordig, als het over sigaretten gaat, de term "meeroken": Op dezelfde manier heeft de cabaretier Lebbis het gehad over "geestelijk meeroken". Wij worden voortdurend gedwongen om geestelijk mee te roken met godsdienst en dat is een van de belangrijkste redenen om tegen godsdienst te zijn.

Er gaat nagenoeg geen dag voorbij, zonder dat we op de TV, in de krant, in een film, of op straat te maken krijgen met godsdienstige verschijnselen die op z'n zachtst alleen maar een belediging voor het verstand zijn, maar op z'n ergst slachtoffers vergen. Mannen al dan niet in jurken die in een kerk onzin staan te prevelen of op de TV onzin staan te galmen of die een baby water over z'n koppie gooien of zout in zijn mond stoppen, koren die onzin zingen, mensen die verplicht rare kledingstukjes dragen, mensen die bidden, kaarsjes branden of beeldjes en gewaden kussen, pastoors die wapens of zelfs oorlogen zegenen en nu ook boormachines voor een metro die er helemaal niet moet komen , mensen die hun kinderen niet laten inenten, processies waarin de deelnemers zichzelf tot bloedens toe geselen.

Denk ook aan dreigmails aan homo's, enorme herrie uit kerken of moskees, exorcisme, celibaat, ontkenning van de evolutie, christelijke partijen die mensen geen zelfbeschikkingsrecht gunnen, achterhoedegevechten tegen abortus en euthanasie, verzet tegen anticonceptie enz enz enz; de lijst kan naar believen worden uitgebreid. Als laatste is daar nu gezeur over "seksualisering" bijgekomen. Vergeet vooral ook niet, dat de kerk, door eeuwenlang gepreek, de erotiek, het mooiste dat er tussen mensen kan bestaan, de grond in heeft getrapt.

Op grond van al die kerkelijke wantoestanden in verleden en heden heeft de kerk al lang het recht verspeeld, zo ze dat al ooit had, om zich als morele instantie op te werpen. Nu ontwaren we ineens een opvallende symmetrie. Christenen vinden dat seks privé moet blijven en willen er niet in het openbaar mee geconfronteerd worden.

Het antwoord moet natuurlijk zijn, dat godsdienst privé moet blijven en dat we daar niet steeds in het openbaar mee geconfronteerd moeten worden. Als christenen "aanstoot nemen" aan seks, moeten we eigenlijk als tegenactie aanstoot gaan nemen aan godsdienst. Kijken of ze die dan ook naar de nachtelijke uren verbannen.

Durven ze dan nog wel "nee" te zeggen tegen godsdienst? Dus iedere film waarin maar een glimp van een priester te zien is, moet de leeftijdsaanduiding "boven de 16" krijgen. Verwijzingen en toespelingen mogen, maar iedere expliciete uiting van godsdienst moet, op tijden dat kinderen nog kijken, van de buis worden geweerd.

De woorden "god" en "jezus" worden consequent vervangen door een piepje. Wel, dit is natuurlijk satire, maar En waarom seks wèl? Want, nu we erover nadenken, wat richt nu eigenlijk méér schade aan in de wereld, godsdienst of seks? Godsdiensten, niet alleen het christendom, staan altijd vijandig tegenover seks, of in ieder geval tegenover recreatieve seks.

Er zijn een heleboel vrijzinnigen die het daar niet mee eens zijn, maar de officiële lijn van een kerk wordt zelden bepaald door vrijzinnigen, vrijwel altijd door orthodoxen of zelfs fundamentalisten. Daardoor stuiten we, als we onze seksuele vrijheid willen bevechten, altijd op tegenstand van de kerken.

Hoewel seks geen leer is, geen ideologie, en er in seks van nature niets vijandigs tegenover godsdienst zit, blijkt in de praktijk precies dat te gebeuren waar de kerken voor vrezen: Eindelijk gerechtigheid, na zo'n jaar het omgekeerde.

Farah Karimi moslima en feministe heeft dan ook gezegd na een gesprek met een Iraanse feministe: Waarschijnlijk is de kern van de zaak deze: De kerken moeten doen waar ze voor zijn: De kerk moet niet het alleenrecht op moraal claimen, geen aanspraken op waarheid verkondigen, laat staan op "de" waarheid, en zich niet bemoeien met de wetgeving of met ons seksleven. Soms gaan er stemmen op, die vinden dat we de gelovigen niet zo hard moeten vallen, want waarheidsaanspraken maken immers niet de kern van de godsdienst uit; die verhalen zijn niet letterlijk bedoeld.

De tegenwerping moet natuurlijk zijn: Nou, dan wordt het tijd om dat eens aan de gelovigen te vertellen, vooral aan diegenen die het bestaan om een folder te verspreiden met nonsens over een schepping van zes dagen, als was dat een historisch feit.

In de 21e eeuw! Waar betalen ze zo'n folder eigenlijk van? Krijgen ze geld uit Amerika? Maar als het niet om de waarheid gaat, waarom gaat het dan wèl? Goed, okee, dat kunnen we accepteren. Blijft er nog wel een vraag: Waarom blijkt zingeving in de praktijk altijd onzingeving? Hoe kunnen we eigenlijk zo zeker weten dat het allemaal onzin is? De juiste vraag is: Hoe kunnen christenen en joden en moslims eigenlijk zo zeker weten dat het allemaal géén onzin is?

Wie beweert moet bewijzen, dus - zoals dat heet - de bewijslast ligt bij hen, d. In afwachting daarvan kunnen we vaststellen dat het er in ieder geval heel erg uitziet als onzin, en zijn we gerechtigd het voor onzin te houden. Prins Gautama, later Boeddha genoemd, heeft eens gezegd: Als je eenmaal aan de overkant bent, heeft het geen zin de boot verder mee te slepen.

Het Boeddhisme is dan ook geen godsdienst in de eigenlijke zin van het woord, bij gebrek aan een god. Zo kan het dus ook. Overigens is het Boeddhisme, als het de macht krijgt, geen haar beter dan andere kerken of geloofssystemen. Een advies aan de christenen en andere gelovigen: Als jullie werkelijk het "hogere" willen, kijk dan eens onbevooroordeeld naar een naakt meisje en laat tot u doordringen wat een onvergelijkelijk mooi kunstwerk hier door de natuur is voortgebracht, of, in uw woorden, door god is geschapen.

Dan zie je het hogere in zijn zuiverste vorm. Al het andere is zweverij. In het bovenstaande worden alle christelijke varianten op één hoop gegooid. Voor protestanten en katholieken mogen de onderlinge verschillen groot lijken, voor een buitenstaander zijn de overeenkomsten groter dan de verschillen.

Dat gaat zelfs nog verder. Volgens de godsdienstwetenschapper Karen Armstrong zijn jodendom, christendom en islam allemaal takken van dezelfde godsdienst. Tot slot een uitspraak van de Syrische dichter en filosoof Abu Alla al Mari, die leefde in de eerste helft van de 11e eeuw: Er zijn maar twee soorten mensen, de ene met hersenen en zonder godsdienst en de andere met godsdienst en zonder hersenen.

Clitoridectomie, de besnijdenis van de vrouw, komt gewoonlijk neer op het verwijderen van de clitoris. Dat is een vorm van verminking die te vergelijken is met castratie, of zelfs nog erger is, want een gecastreerde man kan nog gewoon seks hebben en daarvan genieten alleen geen kinderen meer verwekken , maar een vrouw zonder clitoris kan gewoonlijk geen orgasme krijgen, of anders toch maar zeer moeizaam en niet erg intens. Er bestaat een relatief onschuldige vorm waarbij alleen een stukje van de clithood wordt weggenomen.

In de jaren '70 waren er feministes die hier reclame voor maakten, aangezien de clitoris hier gevoeliger door zou worden. Dit is echter niet het geval en het idee heeft gelukkig geen ingang gevonden. Een andere niet al te ingrijpende, maar al veel riskantere vorm is die waarbij een klein sneetje in de clitoris wordt aangebracht. Er bestaat ook een afgrijselijke vorm, waarbij naast de clitoris ook delen van de labia worden weggesneden, waarna de vrouw zo strak mogelijk wordt dichtgenaaid.

Dit maakt seks zeer pijnlijk en geeft ook problemen met plassen en met de menstruatie, terwijl gebrek aan hygiëne bij de ingreep tot vreselijke infecties, of zelfs tot onvruchtbaarheid kan leiden. Seks is dan uiteraard een zeer pijnlijke zaak. Voorts scheurt de vrouw bij de baring van een kind open en daarna wordt ze opnieuw dichtgenaaid. Deze laatste vorm wordt wel infibulatie genoemd.

Naar de Romeinse gewoonte om de kleine labia van slavinnen af te sluiten met een fibula, een speld, teneinde te verzekeren dat ze maagd bleven, iets wat de verkoopwaarde ten goede kwam. Het verwijderen van de clitoris vindt altijd plaats in een situatie waarin mannen de baas zijn. Ik zou iets gezegd hebben à la: Nee ni lachen met diene meneer, dies al 10 jaar gescheiden en al een jaar werkloos, vind geen werk omdat hij te oud is Kzou ook vaak met mijn lul in men hand staan moest ik in zijn situatie zijn ze.

K peis dat dat draadje beter hier http: D ik heb zo'n zetel op mijn kamer die ge kunt platleggen tot tweepersoonsbed, en we lagen bezig aan ene kant, ineens kantelt die en we schuiven allebei half op de grond, vangen ons op, en de omhooggekantelde helft valt terug omlaag met een harde slag.

No offence, maar gij bent écht wel een degoutant manneke!: P Zo'n dingen vragen gaan er echt wel over.. Spijtig, want ge had er misschien nog iets van bijgeleerd. Liever 70 bladzijdes met verzonnen verhaaltjes lezen, ieder zijn meug natuurlijk.

Maar bon, ik had gelijk. Nog altijd een taboe dus. Als uw spel naar vis ruikt hebt ge toch een probleem denk ik: Dan denk ik dat je de straat moet gaan vegen. Ik rook als ik thuis kwam ook soms aan mijn vingers hoor, mmmm: Eens zien, waar gaan we beginnen. Mijn kamer heeft het bed beneden staan, een trap naar mijn zolder kamer. Natuurlijk komt papa naar boven: Kunnen verbergen door onder een deken te gaan zitte en doen alsof we tv aant zien ware. Ook nog met de toenmalige vriendin, zijn bij haar thuis , een zondag.

Rofl, wie in godsnaam zou tegen haar zus zagen dat ze geen sokken aanheeft: Dat is zo iets dat nog nooit iemand heeft opgemerkt bij ons thuis: Allee, nog iemand da zegt da mijn openingspost niet goed was. Als ge het dan toch zoveel beter kunt, doe het dan eens voor? Ik wil dat weten ja, en met mijn huidige vriendin kan ik zo een zaken bespreken, maar is zij een voorbeeld van de gemiddelde vrouwelijke bevolking?

Maar ook dat hebben jullie zo niet gelezen. En gunder pikt dat zomaar: Ge hebt gelijk, klopt volledig, ik was niet neutraal. Maar het is ook algemeen geweten dat er aan een vagina een geurtje hangt, al dan niet slecht, maar een geur is subjectief. Ik ging al uit van een bepaald standpunt en dat was verkeerd, maar het gebeurde onbewust.

Ik wou ook weten hoe diep zoiets zit bij vrouwen, ik wil geen brug verbranden over zo een triviaal onderwerp. D maar dat had ik eigenlijk al verwacht van u. Gij komt heel zelfzeker over, maar ik kan u verzekeren dat dit gespreksonderwerp bij sommige vrouwen een messteek kan zijn.

Ook ben ik er niet van overtuigd dat veel vrouwen hun lichaam zo omarmd hebben slechte woordkeuze, weer niet neutraal. Geen extra aandacht aan je vagina, maar een scheerbeurt hier en daar is wel leuk voor een man hoor, misschien eens vragen aan je vriend: Van die verschillen tussen mannelijk zaad, dat was eigenlijk gewoon om de vragenlijst tussen mannen en vrouwen evenredig te houden.

Mijn zaad verschilt ook van dag tot dag: Tot slot, ik weet niet wat ik wou leren van deze topic, maar ik ben er heilig van overtuigd dat er zaken zouden opduiken waar ik zelfs nog niet aan gedacht had en ik zou er gegarandeerd wijzer van geworden zijn. Wrong place, wrong time? Misschien, maar ik vind dat er wel over gepraat mag worden, meisjes zouden ook weten dat ze zich niet moeten schamen en mannen weten aan wat ze zich kunnen verwachten ;.

Ik denk dat ze bedoelde dat ze daar niet constant zit te wassen als een bezetene uit schrik dat daar toch wel een geurtje aan zou zijn en niet dat ze daar een bos haar op laat groeien zoals jij insinueert: Ik ben door mijn moeder betrapt toen ik bezig was met de hond: Bestaan toch specifieke dingskes voor?

Beetje propere mens wast zich dagelijks, jij mssn niet Wat een ongelooflijk intelligente comeback. Sommige mensen hebben 's avonds seks en wassen zich 's morgens. Kan ik hieruit concluderen dat u nog altijd aan uw piemeltje trekt in den douche? Dan nog groeit er daar geen kaas op hoor. Als er natuurlijk kaasresten in je vriendin zitten, zou je er beter nooit aan beginnen. Lactacyd femina om mijn spel mee te wassen? Kan geen kwaad ze, gebruiken ze soms in bejaardentehuizen om de mannelijke geslachtsonderdelen te wassen.

Ja, wauw doom dragon. Jij moet dan ook niet aan de zuurtegraad van uw vagina denken. Laat uw gf haar vagina maar eens wassen met gewone zeep ;. Dan moogt ge komen verklaren dat al die pH waarden bullshit zijn.. Het beste is gewoon dat als ge normale handen hebt dat ge die wast met PH huidneutraal Waarom moet jij nou altijd zo'n domme dingen zeggen?

Ik begin ook hoe langer hoe meer te denken dat hij op die negatieve aandacht kickt. Nu, mij niet gelaten, ik wil ze hem gerust geven. Onze fiere DoemDraak we zullen hem niet temmen, echt niet. Da zorgt voor een vacuum: Zijn er eigelijk mensen die zich schamen voor hun kont: Dat zal toch ook wel stinken,niet goed smaken , propably behaard: Tis ook nie de bedoeling dajje in elke post dat ge maakt uw gelijk probeert te halen tegenover de rest van de posters ier, GIJ hebt namelijk een grens overschreden.

Goodie, leef ermee dat ge daarom afgeschoten wordt en steek er dan geen 30 andere meer over waar ge weer gaat op afgeschoten worden Ge maakt het alleen maar erger voor uzelf. Beetje sociale intelligentie is hier wel op zijn plaats Enige dat je nu aan het doen bent in je posts is het voor jezelf goedpraten Je gaat trouwens ook nooit ergens toegeven dat je gwn grofweg fout zat, maar eerder zeggen dat de rest er gewoon nog niet klaar voor is De overburen zijn ier weer bezig en ze hebben de gordijen omhoog gelaten Enige dat je nu aan het doen bent is het voor jezelf in je hoofd goedpraten t.

Ik hoop dat je de reden daarvoor ergens zelf beseft: Pic's or it didn't happen? In het 6de middelbaar krijgt ge dat er nochtans allemaal goed ingestampt. Maar daar zit jij nog niet zeker: Ge zou van minder een slappe krijge: Kben ook gestopt met het geloven van alle chemische theorien na het model van bohr en kzit al op univ: Straks krijgen we nog een "Hoe noem jij je penis of vagina" thread.

Als je in uw kamer zit heb je echt nog wel tijd om u hand en uit u broek te doen en de pornofilm, of foto's of wtv nog "weg te zetten". Of is uw kamer echt de éérste dage ziet als ge binnenkomt? Straks krijgen we nog een "Hoe noem jij je penis of vagina" thread ge brengt de mense op ideeën he: Vant weekend moeten mijn ouders het echt gehoord hebben, waren allebei iets te luid en het bed kraakte bekan uit elkaar denk: Straks krijgen we nog een "Hoe noem jij je penis of vagina" thread Charel en Mieke bij ons: Volgens mij is er toch een verband tussen girl on top en de hoeveelheid lawaai u bed maakt!

Charel en Mieke bij ons: Hou u es kalm man, uw posts gingen echt wel te ver, zoiets vraagt ge ni zomaar aan jan en alleman en zeker niet op zo een manier Over de schreef gegaan omdat ik vraag achter een onderwerp waar nooit over gesproken wordt?

Voor hetzelfde geld heeft uw vriendin een vaginale infectie en hebt ge het zelf nog niet eens door, waarom is iedereen zo bang om over dit onderwerp te praten?

Ik vraag het ook niet aan jan en alleman, ik vraag het aan diegenen die er op willen antwoorden. Willen ze het niet, ok, maar maak dan geen belachelijke puberale posts ergo, de 20 posts die op niets sloegen. En ik vraag het op een bepaalde manier ja serieuze vraag op een luchtige manier , maar ik voelde me zo precies in een middelbare school wanneer de leraar het woord vagina in de mond neemt, gniffel gniffel.

En mijn gelijk halen? Kerel, welk gelijk dan? Ik heb een topic gestart over geuren en seks. Uwe zinsbouw slaagt op niks, uw gelijk halen, GIJ hebt een grens overschreden? Ik word afgeschoten en steek er 30 andere over.

Zoek het verband nogmaals Ik maak het erger voor mezelf, als u het zegt dan zeker. Sociale intelligentie is op zijn plaats, oh god. Ik denk dat intelligentie op zijn plaats zou zijn en misschien ineens nog een cursusje nederlands voor jou. Ik praat mezelf helemaal niet goed, ik zeg gewoon dat dit mijn manier is om zaken te vragen. Sommige mensen kunnen daarmee overweg, anderen niet.

En fyi, ik heb in één van mijn vorige posts gezegd dat ik inderdaad niet neutraal was en dus verkeerd zat. En als ge dan nog mensen hebt die denken dat hun penis zichzelf reinigt dan denk ik inderdaad dat het gros van het forum hier niet klaar is om serieus over seks, en alles wat ermee samenhangt, te praten, ja.

Ja inderdaad, Jij bent de enigste volwassene hier! Toch vreemd dat er bij jou kaas opstaat als je de avond ervoor seks hebt gehad en niet meteen onder de douche geweest bent. Dat is hier toch niet het geval hoor.

Veel Tekst IK heb helemaal geen probeem om daar over te praten maar ik zie niet in waarom ik dat aan u zou vertellen over geuren of smaken. Met mijn maten praat ik daarover maar ik heb geen nood dat aan u te vertellen.. En IMO moet gaat u da ook ni aan: Ik zie dat u de essentie uit mijn post hebt kunnen halen.

IK heb helemaal geen probeem om daar over te praten maar ik zie niet in waarom ik dat aan u zou vertellen over geuren of smaken. En IMO moet gaat u da ook ni aan Ik heb u ook nooit verplicht om erover te praten?

Ik praat daar niet over met mijn maten, seks wel, maar geuren, nope. Daarom dat het hier misschien gemakkelijker ging, anoniem? Dat noem ik puberaal gedrag ja. Zeker als ge dan nog wa doe alsof ge het summum van menselijke intelligentie zijt. Ik heb u ook nooit verplicht om erover te praten? En mijn mening is dat je dat juist niet tegen iedereen gaat verkondigen op een of ander forum..

Das inderdaad douchegel, ik heb die ook. En 'piemelkaas' is smegma. Staat niet in deze thread denk ik. Maar tis inderdaad wel zo. Die Axe zal wel de douchegel zijn, en niet de deo hoop ik voor hem: Ik heb precies toch al iets nuttig geleerd uit mijn cursus: Je bent hier nu al dagen over bezig, waarom vind ge het zo nodig om met andere je geuren pleziertjes te delen? Ik zal de vraag terugkaatsen, waarom vindt u het zo triviaal terwijl geuren een enorm groot deel van ons leven innemen?

Daarom klopt uw redenering niet helemaal. Er wordt zelfs aangeraden om minstens één keer per week een dag niet te douchen.

Dit om er voor te zorgen dat de huid en haar haar natuurlijke oliën kan gebruiken om het evenwicht te behouden. Natuurlijk, hoe meer je gewoon bent van te douchen, hoe meer je moet douchen. Om even de biochemicus af te geven: Die bacterien houden ook andere, slechte bacterien tegen. Elke keer je je wast spoel je bijna alle bacterien weg: Ook "slechte" bacterien die uw huid kwaad kunnen doen. Nu, als ge een gezonde huid hebt, sterke weerstand enz zult ge er allemaal niet veel van merken.

Mensen met een zwakkere huid zullen sneller eczeem krijgen. Hangt ook af van welke zeep je gebruikt etc Maar algemeen kindertjes: Bepaalt relaties, reflexen, smaak, Anyway, ik ga er niet nog eens over beginnen, maar het wordt wel onderschat.

...

Sex in limburg sex massage zwolle

Daarvan gaat dan blijkbaar een levendige suggestie uit die de lust opwekt. De werking verloopt dan in feite via de fantasie. Daar is niets op tegen, maar er zijn waarschijnlijk sterkere fantasiebeelden te bedenken. Chinezen dragen bij tot de uitroeiing van de neushoorn doordat ze denken dat de tot poeder gemalen hoorn van het dier het libido of de potentie verhoogt.

Dat is bijgeloof van het type: We zien een sterrebeeld dat een beetje aan een beer doet denken; nou, dan zal iemand die onder dat sterrebeeld wordt geboren ook wel een beetje aan een beer doen denken.

Zulk bijgeloof berust op oppervlakkige gelijkenissen, overigens net als het geloof in de libido-verhogende werking van avocado's en vijgen e. Iets anders is, dat sommige voedingsstoffen nodig zijn voor de seks, bijv.

Als je tekort hebt aan die stoffen, gaat er dus iets mis. Maar nu heb je mensen die denken van: Helaas, lieve mensen, dit is een misverstand, want genoeg is genoeg. Als je voldoende van de juiste stoffen hebt opgenomen in je lichaam, heeft het geen zin er méér van in te nemen.

Als je gewoon, afwisselend eet, met genoeg groente en fruit, hoef je je nergens zorgen over te maken. De eminente geleerde Linus Pauling heeft in zijn latere jaren zijn reputatie te grabbel gegooid door te beweren dat grote hoeveelheden vitamine C goed waren voor zowat alles.

Daar is echter niets van bewezen. Vitamine C is een onschuldige stof - wat het lichaam niet nodig heeft wordt gewoon weer uitgescheiden -, maar in de hoeveelheden waar Pauling het over had, is zelfs vitamine C schadelijk. AIDS is een ziekte van het immuunsysteem; het is momenteel de ergste geslachtsziekte "Seksueel overdraagbare aandoening", SOA die we kennen.

Tegen AIDS bestaan nog geen goede medicijnen. Met de nieuwste medicijnen is de ziekte niet meer dodelijk totdat die medicijnen hun werking verliezen , maar op z'n best nog altijd chronisch. AIDS is gemakkelijk te voorkomen door "veilig te vrijen", d. Maar er is een instantie die tegen het gebruik van condooms is en dat is de roomskatholieke kerk. Hier laat het christendom zich van zijn meest misdadige kant zien.

Iedere keer dat iemand AIDS krijgt doordat hij zich aan dit kerkelijke verbod houdt, is de kerk dus medeschuldig. Afrika is het werelddeel dat het meeste door AIDS is getroffen. Afrika wordt en werd geteisterd door armoede, oorlogen en ziekten. Daarbij heeft zich de laatste dertig à veertig jaar de ziekte AIDS gevoegd. In het totaal van de Afrikaanse rampspoed is dat niet de grootste ramp, want aan malaria sterven in Afrika altijd nog veel meer mensen dan aan AIDS.

Maar de pharmaceutische industrie besteedt veel minder geld aan het onderzoek naar malaria, omdat daar minder winst van wordt verwacht. Maar ook hier houdt de kerk star vast aan het condoomverbod. Pleegt de kerk hier dus een misdaad?

Ja, maar toch liggen de zaken wat ingewikkelder. Ook Afrikaanse mannen trekken zich, door de nood gedwongen, op dit punt weinig van de kerk aan. Zoals een van hen treffend zei: Dat veel mensen in Afrika bij de seks niettemin geen condoom gebruiken, ligt aan iets heel anders. Net als in het Westen doen ze dat namelijk niet, of veel minder, binnen een vaste relatie, aangezien ze dat opvatten als een blijk van wantrouwen. Je zou het een vorm van polyamorie kunnen noemen, zie aldaar.

Dit verschijnsel overlapt met prostitutie en de grens tussen die twee is niet duidelijk, aangezien het in Afrika vaak de gewoonte is dat mannen hun sekspartners presentjes geven.

Maar op die manier ontstaan hele netwerken, die bij elkaar grote delen van de bevolking omvatten. Doordat binnen zo'n netwerk mensen AIDS hebben of krijgen, verspreidt de ziekte zich over het hele netwerk. Dit verklaart hoe het komt dat in Afrika AIDS vooral voorkomt bij gewone mensen ook vrouwen , terwijl in de rest van de wereld AIDS naar verhouding veel voorkomt bij zogenoemde risicogroepen, nl. Anticonceptiva, middelen ter voorkoming van zwangerschap, worden ook wel voorbehoedmiddelen genoemd.

Het woord "voorbehoedsmiddelen" klinkt langzamerhand erg ouderwets. Sinds de pil in beschikbaar kwam in Nederland , horen we van andere voorbehoedsmiddelen steeds minder, met uitzondering van het condoom, dat bovendien in de jaren tachtig sterk terugkwam als middel ter bescherming tegen AIDS. Dus nu spreken we eigenlijk alleen nog maar over de pil en het condoom en nauwelijks meer versluierend over "voorbehoedsmiddelen", al bestaan er nog wel degelijk andere.

Mannen worden ook minder mooi met de leeftijd, maar daar wordt zelden iets naars over gezegd en het duurt ook veel langer voor dat mannen "over de houdbaarheidsdatum" zijn. Oudere mannen gelden juist vaak als "interessant".

Overigens bestaat er voor mannen wel een term met dezelfde betekenis als "beperkt houdbaar", namelijk: Het is nu eenmaal een feit dat het menselijk lichaam er met het klimmen van de jaren niet mooier op wordt. Dat is een rotstreek van de natuur, maar het is niet anders.

Een mooie zienswijze en ook goed bedoeld, maar als je in de spiegel kijkt kun je daar toch weinig troost uit putten. Onder de titel "Beperkt houdbaar" heeft Sunny Bergman een film gemaakt waarin ze de overdreven aandacht voor het uiterlijk aan de kaak gesteld.

Eigenlijk gaat het daarbij om twee verschillende zaken: Vrouwen zouden zich daaraan spiegelen en dat zou hun gevoelens van onzekerheid over hun uiterlijk aanwakkeren. Vrouwen weten heus wel dat het om irreële perfectie gaat. En dat ze zich eraan spiegelen zou je niet zeggen als je op straat om je heen kijkt. Mensen vrouwen worden tegenwoordig vaak veel te dik.

Ze zouden zich juist eens wat méér moeten spiegelen aan die perfecte lichamen. Dit is wèl iets om ons zorgen over te maken. Besnijdenis bij de man betekent het verwijderen van de voorhuid, zodat de eikel of glans bloot komt te liggen.

Dat is een rare gewoonte, die, mits steriel uitgevoerd, echter relatief onschuldig is. De seksuele gevoeligheid wordt er iets kleiner door. Gezegd wordt soms dat het hygiënischer is, maar dat klopt alleen als de mannen hun geslachtsdeel niet behoorlijk wassen. Besnijdenis van jongetjes is een algemeen gebruik bij joden en moslims. In westerse landen is het alleen in de VS een algemeen gebruik, maar daar neemt het verzet toe. De gewoonte heeft zich daar in de 19e eeuw verbreid, vooral als verondersteld middel tegen zelfbevrediging.

Dat berust op die iets verminderde seksuele gevoeligheid. Het hielp uiteraard niet. Ook speelden ideeën over "mannelijkheid" een rol, wat er bijv. Tegenwoordig wordt in Afrika soms propaganda gemaakt voor besnijdenis, omdat het de kans op AIDS zou verkleinen. Dit is echter een raar argument. Stel nu dat de kans na besnijdenis halveert. Dan moet je gemiddeld tien keer onveilig neuken om AIDS te krijgen.

Denken ze soms dat mensen geen tien keer neuken? Besnijdenis van de vrouw is een veel ernstiger zaak, die neerkomt op seksuele verminking. Daar ook een theorie over het ontstaan van besnijdenis. Gewoonlijk willen mannen seks hebben met vrouwen en omgekeerd.

Maar de natuur levert regelmatig variaties op en zo zijn er ook mannen die op mannen vallen zie: Dat wordt bepaald door het hormoon testosteron, in de baarmoeder. Allemaal heel onschuldig, maar christenen en andere zedenprekers hebben hier in de loop der eeuwen allerlei moralistische oordelen aan verbonden en elke afwijking van wat zij als "de norm" zagen, heftig vervolgd.

In veel landen gebeurt dat nog steeds. Er is nog een variatie, namelijk dat mensen zowel op iemand van het andere geslacht als op iemand van het eigen geslacht kunnen vallen.

Die mensen noemen we biseksueel. De beroemde Amerikaanse seks-onderzoeker Kinsey heeft omstreeks een schaal ontworpen die loopt van 0 tot 6. Bij 0 zijn mensen volledig hetero, bij 3 precies bi en bij 6 volledig homo. Maar de variatie in de menselijke seksualiteit is veel te groot om op slechts één lijn te passen. Om te beginnen zijn er de mensen van wie de seksuele voorkeur door de hormonen voor hun geboorte vrijwel vastligt, maar daarnaast heb je ook mensen wie het allemaal niet zo veel kan schelen.

Er zijn mensen die van hun hetero- bi- of homo zijn hun identiteit maken, maar ook mensen voor wie het allemaal minder belangrijk is en die met de verschillende mogelijkheden kunnen spelen.

Er zijn mensen wie het alleen om het lichamelijk contact gaat, maar ook mensen die echt verliefd kunnen worden op iemand van hun eigen sekse. Er zijn mensen die echt ook vallen op iemand van hetzelfde geslacht, maar er zijn ook mensen die een bepaalde persóón zo aardig vinden dat ze seks als het ware op de koop toe nemen.

Dan is er nog verschil tussen voorkeur en praktijk. Dat een homo die ook wel eens een hetero-contact heeft, daardoor nog niet meteen bi of hetero is, snapt iedereen.

Maar dat een hetero die ook wel eens een homo-contact heeft, daardoor nog geen homo is, vinden een heleboel mensen veel moeilijker te begrijpen. Tenslotte kunnen er ook nog verschuivingen in de tijd plaatsvinden. Iemand kan volledig hetero zijn, maar dan ineens tegen een seksegenoot aanlopen met wie het klikt. Moeten we zo iemand dan bi noemen? Of mensen kunnen een tijdje experimenteren met verschillende contacten en daar na verloop van tijd mee ophouden. Kortom, Kinsey zou er een harde dobber aan hebben gehad om mensen met enige betrouwbaarheid op zijn schaal in te delen.

De schaal deugt ook in een ander opzicht niet, omdat hij suggereert dat verreweg de meeste mensen wel een beetje bi zijn. Dat is een voorstelling van zaken die bij homo's en bi's zeer populair is, een mooi staaltje van wensdenken, maar het is onzin. Verreweg de meeste mensen zijn volledig hetero, in die zin dat ze geen enkele seksuele belangstelling voor hun eigen sekse hebben, ook niet stiekem, of in hun fantasie, of onbewust.

Een klein percentage is volledig homo en een onbekend aantal mensen, zowel hetero's als homo's, is op de een of andere manier een beetje bi, of maakt er gewoon geen punt van en is bereid te experimenteren.

Over en weer houden de verschillende categorieën er soms vreemde opvattingen op na. Zo vinden homo's en hetero's eendrachtig, dat biseksuelen niet kunnen kiezen en van twee walletjes willen eten. Omgekeerd vinden bi's, dat homo's en hetero's eigenlijk een boel missen. Voorts denken ze alledrie dat zij de enigen zijn: Dit is allemaal grote onzin. De conclusie uit dit alles is, dat de woorden homoseksueel en biseksueel vaak onbeholpen etiketten zijn, opgeplakt door mensen die niet tegen vrijheid kunnen.

Datgene wat afweek van de norm, moest een naam hebben. Mensen kunnen vaak niet tegen onduidelijkheid en willen iedereen in een hokje stoppen en daar een etiket op plakken. Iedereen die niet in zo'n hokje past, wordt dan met wantrouwen bekeken.

Goed, als iemand echt hetero of homo is, dan is dat duidelijk, maar waarom zou je elke andere variant een naam moeten geven? Dat kan zelfs de vrijheid beperken. Een voorbeeld daarvan vinden we in de Nederlandse film "Spetters" Daarin zit een nare scene waarin een jongen wordt verkracht door een stel homo's. Maar hij vindt dat uiteindelijk wel lekker en beschouwt zichzelf daarna ook als homo, hoewel hij eerder geen gevoelens in die richting had.

Waarom is het nodig dat hij zichzelf een etiket opplakt en zich op die manier beperkt in zijn mogelijkheden? Waarom laat hij het niet gewoon bij de constatering dat hij het wel lekker vond? Er is een wereld voor hem opengegaan, maar dat is geen reden om zijn vorige wereld dicht te gooien. Vrijheid is hier het sleutelwoord. De rode draad door dit manifest is: Dat geldt ook hier. Doe gewoon wat je lekker vindt zonder jezelf daarmee in een hokje te stoppen of je door anderen in een hokje te laten stoppen, en laat anderen doen wat zìj lekker vinden, zonder meteen klaar te staan met een oordeel.

Als anderen iets doen wat niet jouw smaak is, haal dan gewoon je schouders erover op en laat ieder in zijn vrijheid en in zijn waarde. Vrijheid, blijheid; leven en laten leven. Vrouwen durven er tegenwoordig wat gemakkelijker voor uit te komen dat ze "biseksueel" zijn, waarmee ze dan bedoelen dat ze graag met een man vrijen, maar ook wel eens graag met een vrouw vrijen.

In dit verband hebben ze het dan wel eens over "meidenseks". Er zijn bijvoorbeeld jonge meisjes die eerst eens wat met andere meisjes experimenteren, voor ze aan seksuele contacten met jongens beginnen. Heel verstandig van die meisjes. Bij mannen is het taboe veel sterker. Er zijn relatief weinig mannen die ervoor durven uitkomen dat ze homo- of biseksueel zijn, of die ook gewoon doen wat ze fijn vinden, ongeacht het geslacht van de partner.

Maar dat geeft niet: Je moet niet, je màg. Uit een quick scan in de Bijlmer in is gebleken, dat meisjes soms toestemmen in seks, of zich aanbieden, voor een breezertje of een taxirit of iets dergelijks. Daar werd toen door de kranten en de TV een hele hype van gemaakt. De GGD moest een bijeenkomst houden in de Bijlmer om de verontruste en verontwaardigde ouders duidelijk te laten maken, dat het allemaal best meeviel.

Trouwens, wat dan nòg? Wat is er mis met zo'n ruiltje? Jongen blij, want die heeft seks. Meisje blij, want zij heeft seks èn een breezer. Alleen de zedenmeestertjes zijn niet blij. Prostitutie, het gebruik van je lichaam beroepshalve verkopen, is toch echt heel iets anders.

Het doet nogal verkrampt aan om meteen in die richting te denken. Zie het liever zo: Over de hele wereld is het gebruikelijk dat een man cadeautjes geeft aan een vrouw met wie hij naar bed gaat. Vrouwen die nooit eens een cadeautje krijgen van hun minnaar, zouden zich afvragen of hij eigenlijk wel om hen geeft.

Wat de moraalridders in wezen dwars zit, is dat die meisjes seks licht opvatten. Het is "no big deal" voor ze.

Seks is niet van kosmisch belang, het is gewoon onschuldig plezier. Dat moet wel vreselijk zijn voor al diegenen die van seks altijd iets loodzwaars hebben gemaakt. Aan de jongens die breezerseks aanbieden of hebben maakt niemand een woord vuil, maar dat de meisjes breezerseks hebben, oei, oei, oei.

Blijkbaar had ze geen kennis genomen van de geruststellende bijeenkomst en andere relativerende geluiden. Weer een paar lefgozertjes in de Bijlmer gefilmd en ja hoor, die hadden al heel jong seks gehad. Of dat echt waar is, of dat ze alleen maar lopen te snoeven en de filmmaakster vertellen wat die kennelijk zo graag wil horen, tja, dat weten we natuurlijk niet.

Maar zelfs àls het waar is: En weer werd het een hype, want ja, het gaat over seks, hè, en dan willen de mensen blijkbaar horen of de TV-makers dènken dat de mensen willen horen dat het allemaal reuze erg is. En dan storten alle praatprogramma's van de TV zich er weer op. Zelfs minister Rouvoet bemoeide zich ermee. Maar waar ging het nu eigenlijk helemaal over? Dat sommige jongeren er vroeg bij zijn wat seks betreft.

Een zeer verstandig commentaar werd geleverd door Peter J. Muller, in zijn column in het blootblad Foxy. Hij heeft kritiek op de hype die TV-documentaires als "Sex sells" en "Geloof, seks en wan hoop" hebben gemaakt van "de losgeslagen jeugd". In talkshows werd het vuurtje verder opgestookt. Alles voor de kijkcijfers! Een van de figuren die het bij de zedenmeesters blijkbaar moet ontgelden, is rapper Kiddo Cee, uit de Bijlmer. Die zou met zijn pornorap de jeugd in het verderf storten.

In hun video reply horen we de 'losgeslagen' jongeren vertellen over het verschil tussen lust en liefde. Over respect voor meisjes. Over box sex die inderdaad wel voorkomt, net zoals er vroeger heel wat onhandig afgeknoeid werd in of achter het fietsenhok op school.

Kiddo Cee heeft de afgelopen 18 jaar over alle denkbare onderwerpen wel een rap geschreven. Over de Bijlmer, liefde, religie, de media, de maatschappij en ja, dus ook over sex, lust en porno. De 'kwetsbare' jongeren die al zijn raps kennen, zijn uitstekend in staat het onderscheid te maken tussen lust en liefde, zoals ze laten zien in hun video reply. Misschien is het een goed idee als TV-makers even hun sensatiezucht bedwingen en de moeite nemen om te doen wat Kiddo al jaren doet: Het christendom is een monotheïstische godsdienst d.

Het christendom hangt tot in het absurde aan het letterlijk nemen van teksten. Geen ènkel detail van het christendom was bij het ontstaan ervan nieuw; het enige waarin het christendom in het begin verschilde van de vele andere mysteriegodsdiensten, was de pretentie dat het nu ineens allemaal echt was gebeurd en letterlijk genomen moest worden. Ook de Romeinen vonden dat al raar, bijv.

In verband daarmee zijn in de Romeinse tijd vooral in de tweede en de derde eeuw van onze jaartelling veel geschriften door of in opdracht van de toenmalige kerkvaders vervalst.

Een deel van die vervalste geschriften is in de bijbel terechtgekomen in deel 2, het Nieuwe Testament. In feite berusten àlle belangrijke leerstellingen van het christendom op latere toevoegingen en vervalsingen, zelfs het idee dat Jezus als historische figuur zou hebben bestaan. Bovendien verbrandden de christenen in die tijd alle teksten die hun niet bevielen, vooral nadat ze zich bij de Romeinse keizers hadden weten in te likken. Niet alleen vervolgden ze elkaar en verbrandden ze elkaars geschriften, maar ook verbrandden ze alle klassieke teksten die ze konden vinden, waarmee ze de beschaving minstens duizend jaar hebben teruggezet.

Dat is een barbaarsheid van dezelfde soort als het opblazen van Boeddha-beelden door de Talibaan in Afghanistan, maar dan op een schaal die tot nu toe vrijwel ongeëvenaard is. Alleen de vernietiging van de Tibetaanse cultuur door China is misschien van dezelfde orde van grootte. En passant hebben de christenen ook de Egyptische cultuur vernietigd, iets wat zelfs de Romeinen niet hadden gedaan, en later hebben de christenen ook de Indiaanse culturen in Amerika vernietigd.

Na de ondergang van het west- Romeinse Rijk, eind vijfde eeuw, heeft de paus net gedaan alsof hij de keizer was, door zich de titel van de keizer toe te eigenen: Het christendom is ook een heel merkwáárdige godsdienst.

Een normale, zichzelf respecterende godsdienst zou ons scheppingsmythen en heldensagen vertellen over onze voorouders. Het christendom daarentegen vertelt ons verhalen over mensen met rare namen uit een vreemd landje. Het christendom is een allochtone godsdienst die onze voorouders in het verleden is opgedrongen, vaak met geweld. Het allerergste voor ons, in het hier en nu, is echter, dat het christendom is geobsedeerd door seks en dit alweer tot in het absurde.

Cultuurcriticus Thomas von der Dunk heeft dit "obsdessieve preutsheid" genoemd. Als christenen ons hun ideeën willen opleggen, gaat het bijna alleen maar over onderwerpen die iets met seks te maken hebben.

Het gekke is, dat veel mensen die al lang geen christenen meer zijn, die seks-obsessie nog steeds blijven koesteren. En nu komen de moslims, met hùn seksobsessie, er ook nog eens bij.

De islam is dan ook voor een flink deel ontleend aan het christendom en het jodendom. Achter die obsessie zit de verschrikkelijke angst voor het lichaam en de daarmee samenhangende haat tegen het lichaam. Meer nog tegen het vrouwelijke dan tegen het mannelijke lichaam.

Dat is nog een rest van het patriarchaat. Een vraag uit de rooms-katholieke catechismus luidt: Van die obsessie met seks en die angst en haat betreffende het lichaam moeten we ons langzamerhand maar eens bevrijden.

De christelijke heerschappij heeft nu lang genoeg geduurd. In feite hebben jonge mensen zich daar al voor een flink deel van bevrijd en dat is nu precies wat de christenen "seksualisering" noemen.

Christenen beschouwen zich als schapen in een kudde. Dat zingen ze zelf, tijdens kerkdiensten. Het volgende, christelijke, gezang vat hun levenshouding waarschijnlijk het beste samen Gezang , 3e couplet: Hieruit spreekt een gebrek aan zelfvertrouwen en een afwijzing van vrijheid. Het probleem hiermee is vooral, dat god zelf nooit iets zegt.

Er zijn alleen mensen die beweren namens god te spreken. Dus als de christenen de tekst van dit lied volgen, komt dat er in de praktijk op neer, dat ze kritiekloos achter kerkelijke en andere? De christelijke god is, naar zeggen, groot genoeg om een heel universum te scheppen, maar tegelijk kleingeestig genoeg om zich iets aan te trekken van wat mensen op een klein planeetje over hem zeggen.

Hij heeft een zeer laag gevoel van eigenwaarde, want hij eist voortdurend lof. Hij is ook vreselijk jaloers, want hij wil niet dat mensen ook andere goden aanbidden. Of mensen in zo'n raar verhaaltje "geloven", moeten ze zelf maar weten; daar heeft op zich niemand last van.

De echte ellende is, dat gelovigen er vaak van die rare standpunten op nahouden, bijv. Bovendien willen ze hun standpunten ook altijd aan anderen opdringen en zelfs opleggen. Wie vindt dat seks zondig is, nou, die bedrijft dan maar geen seks; dat moet-ie zelf weten, maar hij moet een ander er niet mee lastigvallen.

Wie tegen euthanasie is, die laat dan maar geen euthanasie plegen, maar die moet zich niet bemoeien met anderen die dat wèl willen. Euthanasie is een van de weinige onderwerpen waar de kerk zich over uitlaat, die niets met seks te maken hebben. Het Vaticaan verspreidt regelmatig leugens over het Nederlandse euthanasiebeleid. Blijkbaar nooit gehoord van de Tien Geboden, waarvan het negende luidt: Gij zult geen vals getuigenis afleggen.

Iedereen kent tegenwoordig, als het over sigaretten gaat, de term "meeroken": Op dezelfde manier heeft de cabaretier Lebbis het gehad over "geestelijk meeroken".

Wij worden voortdurend gedwongen om geestelijk mee te roken met godsdienst en dat is een van de belangrijkste redenen om tegen godsdienst te zijn. Er gaat nagenoeg geen dag voorbij, zonder dat we op de TV, in de krant, in een film, of op straat te maken krijgen met godsdienstige verschijnselen die op z'n zachtst alleen maar een belediging voor het verstand zijn, maar op z'n ergst slachtoffers vergen.

Mannen al dan niet in jurken die in een kerk onzin staan te prevelen of op de TV onzin staan te galmen of die een baby water over z'n koppie gooien of zout in zijn mond stoppen, koren die onzin zingen, mensen die verplicht rare kledingstukjes dragen, mensen die bidden, kaarsjes branden of beeldjes en gewaden kussen, pastoors die wapens of zelfs oorlogen zegenen en nu ook boormachines voor een metro die er helemaal niet moet komen , mensen die hun kinderen niet laten inenten, processies waarin de deelnemers zichzelf tot bloedens toe geselen.

Denk ook aan dreigmails aan homo's, enorme herrie uit kerken of moskees, exorcisme, celibaat, ontkenning van de evolutie, christelijke partijen die mensen geen zelfbeschikkingsrecht gunnen, achterhoedegevechten tegen abortus en euthanasie, verzet tegen anticonceptie enz enz enz; de lijst kan naar believen worden uitgebreid. Als laatste is daar nu gezeur over "seksualisering" bijgekomen. Vergeet vooral ook niet, dat de kerk, door eeuwenlang gepreek, de erotiek, het mooiste dat er tussen mensen kan bestaan, de grond in heeft getrapt.

Op grond van al die kerkelijke wantoestanden in verleden en heden heeft de kerk al lang het recht verspeeld, zo ze dat al ooit had, om zich als morele instantie op te werpen. Nu ontwaren we ineens een opvallende symmetrie. Christenen vinden dat seks privé moet blijven en willen er niet in het openbaar mee geconfronteerd worden.

Het antwoord moet natuurlijk zijn, dat godsdienst privé moet blijven en dat we daar niet steeds in het openbaar mee geconfronteerd moeten worden.

Als christenen "aanstoot nemen" aan seks, moeten we eigenlijk als tegenactie aanstoot gaan nemen aan godsdienst. Kijken of ze die dan ook naar de nachtelijke uren verbannen. Durven ze dan nog wel "nee" te zeggen tegen godsdienst? Dus iedere film waarin maar een glimp van een priester te zien is, moet de leeftijdsaanduiding "boven de 16" krijgen. Verwijzingen en toespelingen mogen, maar iedere expliciete uiting van godsdienst moet, op tijden dat kinderen nog kijken, van de buis worden geweerd.

De woorden "god" en "jezus" worden consequent vervangen door een piepje. Wel, dit is natuurlijk satire, maar En waarom seks wèl? Want, nu we erover nadenken, wat richt nu eigenlijk méér schade aan in de wereld, godsdienst of seks? Godsdiensten, niet alleen het christendom, staan altijd vijandig tegenover seks, of in ieder geval tegenover recreatieve seks. Er zijn een heleboel vrijzinnigen die het daar niet mee eens zijn, maar de officiële lijn van een kerk wordt zelden bepaald door vrijzinnigen, vrijwel altijd door orthodoxen of zelfs fundamentalisten.

Daardoor stuiten we, als we onze seksuele vrijheid willen bevechten, altijd op tegenstand van de kerken. Hoewel seks geen leer is, geen ideologie, en er in seks van nature niets vijandigs tegenover godsdienst zit, blijkt in de praktijk precies dat te gebeuren waar de kerken voor vrezen: Eindelijk gerechtigheid, na zo'n jaar het omgekeerde. Farah Karimi moslima en feministe heeft dan ook gezegd na een gesprek met een Iraanse feministe: Waarschijnlijk is de kern van de zaak deze: De kerken moeten doen waar ze voor zijn: De kerk moet niet het alleenrecht op moraal claimen, geen aanspraken op waarheid verkondigen, laat staan op "de" waarheid, en zich niet bemoeien met de wetgeving of met ons seksleven.

Soms gaan er stemmen op, die vinden dat we de gelovigen niet zo hard moeten vallen, want waarheidsaanspraken maken immers niet de kern van de godsdienst uit; die verhalen zijn niet letterlijk bedoeld. De tegenwerping moet natuurlijk zijn: Nou, dan wordt het tijd om dat eens aan de gelovigen te vertellen, vooral aan diegenen die het bestaan om een folder te verspreiden met nonsens over een schepping van zes dagen, als was dat een historisch feit.

In de 21e eeuw! Waar betalen ze zo'n folder eigenlijk van? Krijgen ze geld uit Amerika? Maar als het niet om de waarheid gaat, waarom gaat het dan wèl? Goed, okee, dat kunnen we accepteren. Blijft er nog wel een vraag: Waarom blijkt zingeving in de praktijk altijd onzingeving? Hoe kunnen we eigenlijk zo zeker weten dat het allemaal onzin is? De juiste vraag is: Hoe kunnen christenen en joden en moslims eigenlijk zo zeker weten dat het allemaal géén onzin is?

Wie beweert moet bewijzen, dus - zoals dat heet - de bewijslast ligt bij hen, d. In afwachting daarvan kunnen we vaststellen dat het er in ieder geval heel erg uitziet als onzin, en zijn we gerechtigd het voor onzin te houden. Prins Gautama, later Boeddha genoemd, heeft eens gezegd: Als je eenmaal aan de overkant bent, heeft het geen zin de boot verder mee te slepen. Het Boeddhisme is dan ook geen godsdienst in de eigenlijke zin van het woord, bij gebrek aan een god.

Zo kan het dus ook. Overigens is het Boeddhisme, als het de macht krijgt, geen haar beter dan andere kerken of geloofssystemen. Een advies aan de christenen en andere gelovigen: Als jullie werkelijk het "hogere" willen, kijk dan eens onbevooroordeeld naar een naakt meisje en laat tot u doordringen wat een onvergelijkelijk mooi kunstwerk hier door de natuur is voortgebracht, of, in uw woorden, door god is geschapen.

Dan zie je het hogere in zijn zuiverste vorm. Al het andere is zweverij. In het bovenstaande worden alle christelijke varianten op één hoop gegooid.

Voor protestanten en katholieken mogen de onderlinge verschillen groot lijken, voor een buitenstaander zijn de overeenkomsten groter dan de verschillen. Dat gaat zelfs nog verder. Volgens de godsdienstwetenschapper Karen Armstrong zijn jodendom, christendom en islam allemaal takken van dezelfde godsdienst. Tot slot een uitspraak van de Syrische dichter en filosoof Abu Alla al Mari, die leefde in de eerste helft van de 11e eeuw: Er zijn maar twee soorten mensen, de ene met hersenen en zonder godsdienst en de andere met godsdienst en zonder hersenen.

Clitoridectomie, de besnijdenis van de vrouw, komt gewoonlijk neer op het verwijderen van de clitoris. Dat is een vorm van verminking die te vergelijken is met castratie, of zelfs nog erger is, want een gecastreerde man kan nog gewoon seks hebben en daarvan genieten alleen geen kinderen meer verwekken , maar een vrouw zonder clitoris kan gewoonlijk geen orgasme krijgen, of anders toch maar zeer moeizaam en niet erg intens.

Er bestaat een relatief onschuldige vorm waarbij alleen een stukje van de clithood wordt weggenomen. In de jaren '70 waren er feministes die hier reclame voor maakten, aangezien de clitoris hier gevoeliger door zou worden. S De flikken bellen: Ergens moet er dan toch iets schelen met die papa Kan ook niet goed zijn voor de vrijheid van dat meisje volgens mij: D vossen is een populaire blijkbaar, nu lees ik weer prutsen: Denk dat geen enkel ander woord zoveel synoniemen heeft: Ik versta da dus helemaal anders: Jaaah ge verstaat wat ge wilt verstaan he: Inderdaad, van wie zou de pen anders zijn?

Ziek in uw hoofd! Zeg wadda ge wilt, ma zijne zinsopbouw is nie goe: Voor de mensen die al veel keer betrapt zijn in hun auto door de flikken. Zeker voor die mensen van Kortrijk. Ga gewoon naar Harelbeke, zone Gavers zijn er maar combi's voor de nacht.

Voor Babsie, ik heb nochtans echt gekeken dat het niet echt verkeerd begrepen kon worden. Maar ja voor gij is het atomnium misschien ook iets anders megagrote parels ;. Maar ja voor gij is het atomnium misschien ook iets anders megagrote parels ; FAIL. Maar ja voor gij is het atomnium misschien ook iets anders megagrote parels ; Ok, tis niet omdat ik zoiets zeg dat ik daarom zo achterlijk ben gelijk een koe zijn achterste: Der zijn nog mensen die da verkeerd lezen, dus tligt heus nie aan mij: Vergissen is ook menselijk, niwaar?

Dus in al mijn goedheid: There you go, vrij moeilijk verkeerd te interpreteren. En maar 3 woorden verplaatst! Ah maar ge zijt van Gent sorry ik had het nog niet gezien, dat verklaart natuurlijk veel: Maar ja voor gij is het atomnium misschien ook iets anders megagrote parels ; het atomnium , nog nooit van gehoord: Zo moest het altijd al geweest zijn, dan was er geen twijfel mogelijk: Maar de schrijfwijze blijft verkeerd: Zijde daar nu al weer met Uw Maldegem.

Are you kwestjoning goegle? Eerder de paljassen die hun vakantiefotos de verkeerde commentaar hebben gegeven: Ow je 66 pagina's het gaat hier nogal hevig tekeer!!!!!

Op een dag liep ik naar het school en ik kom daar zo wat flyerende mensen tegen. Ik krijg een opgevouwen papier in mijn handen en uit nieuwschierigheid open ik dat. Staat daar een blote verschijning op en heb het nadien in de vuilbak gesmeten mochten die van school het zien!!! Next day deja vu ik kreeg terug een papier opgevouwen en wat staat daarop nen gast in zijne pure. En wat is het verhaal natuurlijk zij waren ooit een koppel en zijn uiteen en hebben op deze manier hun frustaties uitgewerkt.

Dus nooit camera's gebruiken tijdens het vrijen. Hij is mooi vertrokken zoals het hoort: Mijn vriendin verzint gewoon dat zij mij uit de zetel heeft geduwd.

Miss heeft die een waterbed Al is iemand betrapt eeeel lang gelede als klein klein manneke, de eerste keer da ik in contact kwam me sex. In Antwerpe hadde vroeger altij zo ne stoet me praalwagens die ne keer per jaar ofzo rondginge, en ons bomma kende zo ne kerel die da mee organiseerde en wij mochte dan altij op zo ne grote praalwagen zitte. Da jaar mocht ik op zo ne megagrote walvis zitte. Dus ikke het stad rond me mijne broekzak gevuld me frutellake's kweet da nog goe bovenop mijn stoelleke op die walvis zijne rug.

Zo erges tijdes die parade zag ik daar ne vent me zijn madam me -haar benen rond zijn lijf- in een hoekske staan Die vent had een gazet helemaal opengeslagen vast en hield die voor hun getwee zoda de mensen niks konden zien.

Maar ik als kleine pagadder had alles gezien over de gazet langs, vanop mijne walvis. Ooit eens bezig geweest in een zwemhokje en de redder kwam zo droog op de deur kloppen om te zeggen dat et zwembad straks sloot, best wel grappig moment: Het ergste wat ik al heb meegemaakt is men ma die de deur van men kamer rustig opendeed en vraag of ik wel veilig bezig was.

Men vriendin zo gans rood. Uw ma heeft ook nogal veel vertrouwen in u zeker: Ik zaterdagnacht ver betrapt geweest in ons tentje op den kemmelberg: Stommen hollander moest komen kijken wat we aan het doen waren. Kerel d8 zeker dat ik haar aan't wurgen was fzo zeker: De aap op zijn bakkes geven, waar halen ze het.

You sir, have strange habits: Masturberen kan, maar het mag niet uit de hand lopen Verander vooral mijn zin nie. Was op mijn thread bedoeld. Tja, sommige mensen lezen nu liever duizend keer hetzelfde verhaal in plaats van eens het onbekende af te tasten.

Nu, ik moet toegeven dat het waarschijnlijk iets te hoog gegrepen was voor dit forum. Nu dat ik u thread lees, 't ging er toch een beetje over é: D 't Is hier niet sekswoordenboek forum ofzo: In mijn jonge jaren heb ik dat ook wel eens gedaan: D ja da was ik, kunt ook vergeten uw handen wassen en als ge dan op school zit, tja, hardnekkige geur soms.

D toch ni om er later nog eens van te 'genieten': Is er nu eiglijk een sluitend middel om uw lul te vergroten? Kheb da stuk net nie gezien xD Tis voor ne maat éh jongens: Ik heb een vriendin gehad wiens geur ik echt afstotelijk vond in het begin, maar ik ben verliefd geworden en toen stoorde het mij niet meer om één of andere reden. Moge het nu zijn omwille van gewenning of verliefdheid, dat wou ik te weten komen. Zweet wel, kutsap niet?

Rare redenering aangezien je vers zweet enkel onbewust ruikt. En een penis heeft geen geur, was hem en hij ruikt fris. Was hem niet en hij stinkt. Hetgeen u bedoelt zijn "kaasresten", achterblijfsels van uw sappen en zijn sappen. Maar kom Goedele, misschien kan u wat licht in de duisternis scheppen met een ongelooflijk sterke beginpost. Oh, en ik meen me een post van u te herinneren waarin je ook eens wou praten over geurtjes en vagina's. Kheb da stuk net nie gezien xD Ik heb de bewuste aflevering niet gezien, maar het enigste dat je kan doen is verlengen door middel van bepaalde technieken, maar dat is gewoon belachelijk want dan is uw penis compleet uit proportie.

Wat ze ook kunnen doen is de spier waarmee uw penis aan uw buik hangt kan het niet beter beschrijven half oversnijden zodat uw penis lager hangt en hij zo groter lijkt.

Ook belachelijk, weer uit proportie. Of simpeler nog, knip uw schaamhaar. Tussen een hoop struikjes lijkt een boom ook groter. Wat voor lul heb jij gast. Ja ok puber, was uw piemeltje eens niet wanneer de mama het zegt en ge zult wel gauw doorhebben over wat ik het heb. Dat noemen ze smegma. Hij zal mischien eerder denken aan american pie maar dan met cheesecake.

Ge kunt anders ne foto maken Dit weekend mijn schoonpa betrapt. Kwas zaterdag bij mijn vriendin gaan slapen, khad dorst dus ik ga rond een uur of In de living ligt die pa daar op zijn zetel me zijn een hand in zijn broek te trekken aan zijne piet, kijkend naar een of andere muziekzender me nigger-muziek.

Toen ik binnenkwam haalde hij heel snel zijn hand weg en wist van niks, ik maar doen alsof ik niks gezien had Blikje fanta gaan pakken, terug door de living richting kamer. Nog nooit waren we zo stil tegen elkaar Ik zou iets gezegd hebben à la: Nee ni lachen met diene meneer, dies al 10 jaar gescheiden en al een jaar werkloos, vind geen werk omdat hij te oud is Kzou ook vaak met mijn lul in men hand staan moest ik in zijn situatie zijn ze.

K peis dat dat draadje beter hier http: D ik heb zo'n zetel op mijn kamer die ge kunt platleggen tot tweepersoonsbed, en we lagen bezig aan ene kant, ineens kantelt die en we schuiven allebei half op de grond, vangen ons op, en de omhooggekantelde helft valt terug omlaag met een harde slag. No offence, maar gij bent écht wel een degoutant manneke!: P Zo'n dingen vragen gaan er echt wel over..

Spijtig, want ge had er misschien nog iets van bijgeleerd. Liever 70 bladzijdes met verzonnen verhaaltjes lezen, ieder zijn meug natuurlijk. Maar bon, ik had gelijk. Nog altijd een taboe dus. Als uw spel naar vis ruikt hebt ge toch een probleem denk ik: Dan denk ik dat je de straat moet gaan vegen. Ik rook als ik thuis kwam ook soms aan mijn vingers hoor, mmmm: Eens zien, waar gaan we beginnen. Mijn kamer heeft het bed beneden staan, een trap naar mijn zolder kamer.

Natuurlijk komt papa naar boven: Kunnen verbergen door onder een deken te gaan zitte en doen alsof we tv aant zien ware. Ook nog met de toenmalige vriendin, zijn bij haar thuis , een zondag. Rofl, wie in godsnaam zou tegen haar zus zagen dat ze geen sokken aanheeft: Dat is zo iets dat nog nooit iemand heeft opgemerkt bij ons thuis: Allee, nog iemand da zegt da mijn openingspost niet goed was.

Als ge het dan toch zoveel beter kunt, doe het dan eens voor? Ik wil dat weten ja, en met mijn huidige vriendin kan ik zo een zaken bespreken, maar is zij een voorbeeld van de gemiddelde vrouwelijke bevolking? Maar ook dat hebben jullie zo niet gelezen. En gunder pikt dat zomaar: Ge hebt gelijk, klopt volledig, ik was niet neutraal.

Maar het is ook algemeen geweten dat er aan een vagina een geurtje hangt, al dan niet slecht, maar een geur is subjectief. Ik ging al uit van een bepaald standpunt en dat was verkeerd, maar het gebeurde onbewust. Ik wou ook weten hoe diep zoiets zit bij vrouwen, ik wil geen brug verbranden over zo een triviaal onderwerp. D maar dat had ik eigenlijk al verwacht van u.

Gij komt heel zelfzeker over, maar ik kan u verzekeren dat dit gespreksonderwerp bij sommige vrouwen een messteek kan zijn. Ook ben ik er niet van overtuigd dat veel vrouwen hun lichaam zo omarmd hebben slechte woordkeuze, weer niet neutraal.

Geen extra aandacht aan je vagina, maar een scheerbeurt hier en daar is wel leuk voor een man hoor, misschien eens vragen aan je vriend: Van die verschillen tussen mannelijk zaad, dat was eigenlijk gewoon om de vragenlijst tussen mannen en vrouwen evenredig te houden.

Mijn zaad verschilt ook van dag tot dag: Tot slot, ik weet niet wat ik wou leren van deze topic, maar ik ben er heilig van overtuigd dat er zaken zouden opduiken waar ik zelfs nog niet aan gedacht had en ik zou er gegarandeerd wijzer van geworden zijn.

Wrong place, wrong time? Misschien, maar ik vind dat er wel over gepraat mag worden, meisjes zouden ook weten dat ze zich niet moeten schamen en mannen weten aan wat ze zich kunnen verwachten ;. Ik denk dat ze bedoelde dat ze daar niet constant zit te wassen als een bezetene uit schrik dat daar toch wel een geurtje aan zou zijn en niet dat ze daar een bos haar op laat groeien zoals jij insinueert: Ik ben door mijn moeder betrapt toen ik bezig was met de hond: Bestaan toch specifieke dingskes voor?

Beetje propere mens wast zich dagelijks, jij mssn niet Wat een ongelooflijk intelligente comeback. Sommige mensen hebben 's avonds seks en wassen zich 's morgens.meisjes die willen neuken oma laat zich beffen

Maar nu heb je mensen die denken van: Helaas, lieve mensen, dit is een misverstand, want genoeg is genoeg. Als je voldoende van de juiste stoffen hebt opgenomen in je lichaam, heeft het geen zin er méér van in te nemen.

Als je gewoon, afwisselend eet, met genoeg groente en fruit, hoef je je nergens zorgen over te maken. De eminente geleerde Linus Pauling heeft in zijn latere jaren zijn reputatie te grabbel gegooid door te beweren dat grote hoeveelheden vitamine C goed waren voor zowat alles. Daar is echter niets van bewezen. Vitamine C is een onschuldige stof - wat het lichaam niet nodig heeft wordt gewoon weer uitgescheiden -, maar in de hoeveelheden waar Pauling het over had, is zelfs vitamine C schadelijk.

AIDS is een ziekte van het immuunsysteem; het is momenteel de ergste geslachtsziekte "Seksueel overdraagbare aandoening", SOA die we kennen. Tegen AIDS bestaan nog geen goede medicijnen. Met de nieuwste medicijnen is de ziekte niet meer dodelijk totdat die medicijnen hun werking verliezen , maar op z'n best nog altijd chronisch.

AIDS is gemakkelijk te voorkomen door "veilig te vrijen", d. Maar er is een instantie die tegen het gebruik van condooms is en dat is de roomskatholieke kerk. Hier laat het christendom zich van zijn meest misdadige kant zien. Iedere keer dat iemand AIDS krijgt doordat hij zich aan dit kerkelijke verbod houdt, is de kerk dus medeschuldig. Afrika is het werelddeel dat het meeste door AIDS is getroffen.

Afrika wordt en werd geteisterd door armoede, oorlogen en ziekten. Daarbij heeft zich de laatste dertig à veertig jaar de ziekte AIDS gevoegd. In het totaal van de Afrikaanse rampspoed is dat niet de grootste ramp, want aan malaria sterven in Afrika altijd nog veel meer mensen dan aan AIDS. Maar de pharmaceutische industrie besteedt veel minder geld aan het onderzoek naar malaria, omdat daar minder winst van wordt verwacht.

Maar ook hier houdt de kerk star vast aan het condoomverbod. Pleegt de kerk hier dus een misdaad? Ja, maar toch liggen de zaken wat ingewikkelder. Ook Afrikaanse mannen trekken zich, door de nood gedwongen, op dit punt weinig van de kerk aan.

Zoals een van hen treffend zei: Dat veel mensen in Afrika bij de seks niettemin geen condoom gebruiken, ligt aan iets heel anders.

Net als in het Westen doen ze dat namelijk niet, of veel minder, binnen een vaste relatie, aangezien ze dat opvatten als een blijk van wantrouwen. Je zou het een vorm van polyamorie kunnen noemen, zie aldaar. Dit verschijnsel overlapt met prostitutie en de grens tussen die twee is niet duidelijk, aangezien het in Afrika vaak de gewoonte is dat mannen hun sekspartners presentjes geven. Maar op die manier ontstaan hele netwerken, die bij elkaar grote delen van de bevolking omvatten.

Doordat binnen zo'n netwerk mensen AIDS hebben of krijgen, verspreidt de ziekte zich over het hele netwerk. Dit verklaart hoe het komt dat in Afrika AIDS vooral voorkomt bij gewone mensen ook vrouwen , terwijl in de rest van de wereld AIDS naar verhouding veel voorkomt bij zogenoemde risicogroepen, nl.

Anticonceptiva, middelen ter voorkoming van zwangerschap, worden ook wel voorbehoedmiddelen genoemd. Het woord "voorbehoedsmiddelen" klinkt langzamerhand erg ouderwets. Sinds de pil in beschikbaar kwam in Nederland , horen we van andere voorbehoedsmiddelen steeds minder, met uitzondering van het condoom, dat bovendien in de jaren tachtig sterk terugkwam als middel ter bescherming tegen AIDS. Dus nu spreken we eigenlijk alleen nog maar over de pil en het condoom en nauwelijks meer versluierend over "voorbehoedsmiddelen", al bestaan er nog wel degelijk andere.

Mannen worden ook minder mooi met de leeftijd, maar daar wordt zelden iets naars over gezegd en het duurt ook veel langer voor dat mannen "over de houdbaarheidsdatum" zijn.

Oudere mannen gelden juist vaak als "interessant". Overigens bestaat er voor mannen wel een term met dezelfde betekenis als "beperkt houdbaar", namelijk: Het is nu eenmaal een feit dat het menselijk lichaam er met het klimmen van de jaren niet mooier op wordt.

Dat is een rotstreek van de natuur, maar het is niet anders. Een mooie zienswijze en ook goed bedoeld, maar als je in de spiegel kijkt kun je daar toch weinig troost uit putten.

Onder de titel "Beperkt houdbaar" heeft Sunny Bergman een film gemaakt waarin ze de overdreven aandacht voor het uiterlijk aan de kaak gesteld. Eigenlijk gaat het daarbij om twee verschillende zaken: Vrouwen zouden zich daaraan spiegelen en dat zou hun gevoelens van onzekerheid over hun uiterlijk aanwakkeren. Vrouwen weten heus wel dat het om irreële perfectie gaat. En dat ze zich eraan spiegelen zou je niet zeggen als je op straat om je heen kijkt.

Mensen vrouwen worden tegenwoordig vaak veel te dik. Ze zouden zich juist eens wat méér moeten spiegelen aan die perfecte lichamen. Dit is wèl iets om ons zorgen over te maken. Besnijdenis bij de man betekent het verwijderen van de voorhuid, zodat de eikel of glans bloot komt te liggen. Dat is een rare gewoonte, die, mits steriel uitgevoerd, echter relatief onschuldig is. De seksuele gevoeligheid wordt er iets kleiner door.

Gezegd wordt soms dat het hygiënischer is, maar dat klopt alleen als de mannen hun geslachtsdeel niet behoorlijk wassen. Besnijdenis van jongetjes is een algemeen gebruik bij joden en moslims. In westerse landen is het alleen in de VS een algemeen gebruik, maar daar neemt het verzet toe. De gewoonte heeft zich daar in de 19e eeuw verbreid, vooral als verondersteld middel tegen zelfbevrediging.

Dat berust op die iets verminderde seksuele gevoeligheid. Het hielp uiteraard niet. Ook speelden ideeën over "mannelijkheid" een rol, wat er bijv. Tegenwoordig wordt in Afrika soms propaganda gemaakt voor besnijdenis, omdat het de kans op AIDS zou verkleinen.

Dit is echter een raar argument. Stel nu dat de kans na besnijdenis halveert. Dan moet je gemiddeld tien keer onveilig neuken om AIDS te krijgen. Denken ze soms dat mensen geen tien keer neuken?

Besnijdenis van de vrouw is een veel ernstiger zaak, die neerkomt op seksuele verminking. Daar ook een theorie over het ontstaan van besnijdenis. Gewoonlijk willen mannen seks hebben met vrouwen en omgekeerd. Maar de natuur levert regelmatig variaties op en zo zijn er ook mannen die op mannen vallen zie: Dat wordt bepaald door het hormoon testosteron, in de baarmoeder. Allemaal heel onschuldig, maar christenen en andere zedenprekers hebben hier in de loop der eeuwen allerlei moralistische oordelen aan verbonden en elke afwijking van wat zij als "de norm" zagen, heftig vervolgd.

In veel landen gebeurt dat nog steeds. Er is nog een variatie, namelijk dat mensen zowel op iemand van het andere geslacht als op iemand van het eigen geslacht kunnen vallen. Die mensen noemen we biseksueel. De beroemde Amerikaanse seks-onderzoeker Kinsey heeft omstreeks een schaal ontworpen die loopt van 0 tot 6.

Bij 0 zijn mensen volledig hetero, bij 3 precies bi en bij 6 volledig homo. Maar de variatie in de menselijke seksualiteit is veel te groot om op slechts één lijn te passen. Om te beginnen zijn er de mensen van wie de seksuele voorkeur door de hormonen voor hun geboorte vrijwel vastligt, maar daarnaast heb je ook mensen wie het allemaal niet zo veel kan schelen. Er zijn mensen die van hun hetero- bi- of homo zijn hun identiteit maken, maar ook mensen voor wie het allemaal minder belangrijk is en die met de verschillende mogelijkheden kunnen spelen.

Er zijn mensen wie het alleen om het lichamelijk contact gaat, maar ook mensen die echt verliefd kunnen worden op iemand van hun eigen sekse. Er zijn mensen die echt ook vallen op iemand van hetzelfde geslacht, maar er zijn ook mensen die een bepaalde persóón zo aardig vinden dat ze seks als het ware op de koop toe nemen.

Dan is er nog verschil tussen voorkeur en praktijk. Dat een homo die ook wel eens een hetero-contact heeft, daardoor nog niet meteen bi of hetero is, snapt iedereen. Maar dat een hetero die ook wel eens een homo-contact heeft, daardoor nog geen homo is, vinden een heleboel mensen veel moeilijker te begrijpen.

Tenslotte kunnen er ook nog verschuivingen in de tijd plaatsvinden. Iemand kan volledig hetero zijn, maar dan ineens tegen een seksegenoot aanlopen met wie het klikt. Moeten we zo iemand dan bi noemen? Of mensen kunnen een tijdje experimenteren met verschillende contacten en daar na verloop van tijd mee ophouden. Kortom, Kinsey zou er een harde dobber aan hebben gehad om mensen met enige betrouwbaarheid op zijn schaal in te delen.

De schaal deugt ook in een ander opzicht niet, omdat hij suggereert dat verreweg de meeste mensen wel een beetje bi zijn. Dat is een voorstelling van zaken die bij homo's en bi's zeer populair is, een mooi staaltje van wensdenken, maar het is onzin. Verreweg de meeste mensen zijn volledig hetero, in die zin dat ze geen enkele seksuele belangstelling voor hun eigen sekse hebben, ook niet stiekem, of in hun fantasie, of onbewust. Een klein percentage is volledig homo en een onbekend aantal mensen, zowel hetero's als homo's, is op de een of andere manier een beetje bi, of maakt er gewoon geen punt van en is bereid te experimenteren.

Over en weer houden de verschillende categorieën er soms vreemde opvattingen op na. Zo vinden homo's en hetero's eendrachtig, dat biseksuelen niet kunnen kiezen en van twee walletjes willen eten. Omgekeerd vinden bi's, dat homo's en hetero's eigenlijk een boel missen.

Voorts denken ze alledrie dat zij de enigen zijn: Dit is allemaal grote onzin. De conclusie uit dit alles is, dat de woorden homoseksueel en biseksueel vaak onbeholpen etiketten zijn, opgeplakt door mensen die niet tegen vrijheid kunnen.

Datgene wat afweek van de norm, moest een naam hebben. Mensen kunnen vaak niet tegen onduidelijkheid en willen iedereen in een hokje stoppen en daar een etiket op plakken. Iedereen die niet in zo'n hokje past, wordt dan met wantrouwen bekeken. Goed, als iemand echt hetero of homo is, dan is dat duidelijk, maar waarom zou je elke andere variant een naam moeten geven? Dat kan zelfs de vrijheid beperken. Een voorbeeld daarvan vinden we in de Nederlandse film "Spetters" Daarin zit een nare scene waarin een jongen wordt verkracht door een stel homo's.

Maar hij vindt dat uiteindelijk wel lekker en beschouwt zichzelf daarna ook als homo, hoewel hij eerder geen gevoelens in die richting had. Waarom is het nodig dat hij zichzelf een etiket opplakt en zich op die manier beperkt in zijn mogelijkheden? Waarom laat hij het niet gewoon bij de constatering dat hij het wel lekker vond? Er is een wereld voor hem opengegaan, maar dat is geen reden om zijn vorige wereld dicht te gooien. Vrijheid is hier het sleutelwoord.

De rode draad door dit manifest is: Dat geldt ook hier. Doe gewoon wat je lekker vindt zonder jezelf daarmee in een hokje te stoppen of je door anderen in een hokje te laten stoppen, en laat anderen doen wat zìj lekker vinden, zonder meteen klaar te staan met een oordeel. Als anderen iets doen wat niet jouw smaak is, haal dan gewoon je schouders erover op en laat ieder in zijn vrijheid en in zijn waarde.

Vrijheid, blijheid; leven en laten leven. Vrouwen durven er tegenwoordig wat gemakkelijker voor uit te komen dat ze "biseksueel" zijn, waarmee ze dan bedoelen dat ze graag met een man vrijen, maar ook wel eens graag met een vrouw vrijen. In dit verband hebben ze het dan wel eens over "meidenseks". Er zijn bijvoorbeeld jonge meisjes die eerst eens wat met andere meisjes experimenteren, voor ze aan seksuele contacten met jongens beginnen. Heel verstandig van die meisjes.

Bij mannen is het taboe veel sterker. Er zijn relatief weinig mannen die ervoor durven uitkomen dat ze homo- of biseksueel zijn, of die ook gewoon doen wat ze fijn vinden, ongeacht het geslacht van de partner. Maar dat geeft niet: Je moet niet, je màg. Uit een quick scan in de Bijlmer in is gebleken, dat meisjes soms toestemmen in seks, of zich aanbieden, voor een breezertje of een taxirit of iets dergelijks. Daar werd toen door de kranten en de TV een hele hype van gemaakt.

De GGD moest een bijeenkomst houden in de Bijlmer om de verontruste en verontwaardigde ouders duidelijk te laten maken, dat het allemaal best meeviel. Trouwens, wat dan nòg? Wat is er mis met zo'n ruiltje? Jongen blij, want die heeft seks.

Meisje blij, want zij heeft seks èn een breezer. Alleen de zedenmeestertjes zijn niet blij. Prostitutie, het gebruik van je lichaam beroepshalve verkopen, is toch echt heel iets anders.

Het doet nogal verkrampt aan om meteen in die richting te denken. Zie het liever zo: Over de hele wereld is het gebruikelijk dat een man cadeautjes geeft aan een vrouw met wie hij naar bed gaat. Vrouwen die nooit eens een cadeautje krijgen van hun minnaar, zouden zich afvragen of hij eigenlijk wel om hen geeft. Wat de moraalridders in wezen dwars zit, is dat die meisjes seks licht opvatten. Het is "no big deal" voor ze. Seks is niet van kosmisch belang, het is gewoon onschuldig plezier.

Dat moet wel vreselijk zijn voor al diegenen die van seks altijd iets loodzwaars hebben gemaakt. Aan de jongens die breezerseks aanbieden of hebben maakt niemand een woord vuil, maar dat de meisjes breezerseks hebben, oei, oei, oei.

Blijkbaar had ze geen kennis genomen van de geruststellende bijeenkomst en andere relativerende geluiden. Weer een paar lefgozertjes in de Bijlmer gefilmd en ja hoor, die hadden al heel jong seks gehad.

Of dat echt waar is, of dat ze alleen maar lopen te snoeven en de filmmaakster vertellen wat die kennelijk zo graag wil horen, tja, dat weten we natuurlijk niet. Maar zelfs àls het waar is: En weer werd het een hype, want ja, het gaat over seks, hè, en dan willen de mensen blijkbaar horen of de TV-makers dènken dat de mensen willen horen dat het allemaal reuze erg is.

En dan storten alle praatprogramma's van de TV zich er weer op. Zelfs minister Rouvoet bemoeide zich ermee. Maar waar ging het nu eigenlijk helemaal over? Dat sommige jongeren er vroeg bij zijn wat seks betreft. Een zeer verstandig commentaar werd geleverd door Peter J. Muller, in zijn column in het blootblad Foxy. Hij heeft kritiek op de hype die TV-documentaires als "Sex sells" en "Geloof, seks en wan hoop" hebben gemaakt van "de losgeslagen jeugd".

In talkshows werd het vuurtje verder opgestookt. Alles voor de kijkcijfers! Een van de figuren die het bij de zedenmeesters blijkbaar moet ontgelden, is rapper Kiddo Cee, uit de Bijlmer. Die zou met zijn pornorap de jeugd in het verderf storten. In hun video reply horen we de 'losgeslagen' jongeren vertellen over het verschil tussen lust en liefde. Over respect voor meisjes.

Over box sex die inderdaad wel voorkomt, net zoals er vroeger heel wat onhandig afgeknoeid werd in of achter het fietsenhok op school. Kiddo Cee heeft de afgelopen 18 jaar over alle denkbare onderwerpen wel een rap geschreven. Over de Bijlmer, liefde, religie, de media, de maatschappij en ja, dus ook over sex, lust en porno. De 'kwetsbare' jongeren die al zijn raps kennen, zijn uitstekend in staat het onderscheid te maken tussen lust en liefde, zoals ze laten zien in hun video reply.

Misschien is het een goed idee als TV-makers even hun sensatiezucht bedwingen en de moeite nemen om te doen wat Kiddo al jaren doet: Het christendom is een monotheïstische godsdienst d. Het christendom hangt tot in het absurde aan het letterlijk nemen van teksten.

Geen ènkel detail van het christendom was bij het ontstaan ervan nieuw; het enige waarin het christendom in het begin verschilde van de vele andere mysteriegodsdiensten, was de pretentie dat het nu ineens allemaal echt was gebeurd en letterlijk genomen moest worden.

Ook de Romeinen vonden dat al raar, bijv. In verband daarmee zijn in de Romeinse tijd vooral in de tweede en de derde eeuw van onze jaartelling veel geschriften door of in opdracht van de toenmalige kerkvaders vervalst. Een deel van die vervalste geschriften is in de bijbel terechtgekomen in deel 2, het Nieuwe Testament.

In feite berusten àlle belangrijke leerstellingen van het christendom op latere toevoegingen en vervalsingen, zelfs het idee dat Jezus als historische figuur zou hebben bestaan.

Bovendien verbrandden de christenen in die tijd alle teksten die hun niet bevielen, vooral nadat ze zich bij de Romeinse keizers hadden weten in te likken. Niet alleen vervolgden ze elkaar en verbrandden ze elkaars geschriften, maar ook verbrandden ze alle klassieke teksten die ze konden vinden, waarmee ze de beschaving minstens duizend jaar hebben teruggezet.

Dat is een barbaarsheid van dezelfde soort als het opblazen van Boeddha-beelden door de Talibaan in Afghanistan, maar dan op een schaal die tot nu toe vrijwel ongeëvenaard is. Alleen de vernietiging van de Tibetaanse cultuur door China is misschien van dezelfde orde van grootte. En passant hebben de christenen ook de Egyptische cultuur vernietigd, iets wat zelfs de Romeinen niet hadden gedaan, en later hebben de christenen ook de Indiaanse culturen in Amerika vernietigd.

Na de ondergang van het west- Romeinse Rijk, eind vijfde eeuw, heeft de paus net gedaan alsof hij de keizer was, door zich de titel van de keizer toe te eigenen: Het christendom is ook een heel merkwáárdige godsdienst. Een normale, zichzelf respecterende godsdienst zou ons scheppingsmythen en heldensagen vertellen over onze voorouders. Het christendom daarentegen vertelt ons verhalen over mensen met rare namen uit een vreemd landje.

Het christendom is een allochtone godsdienst die onze voorouders in het verleden is opgedrongen, vaak met geweld. Het allerergste voor ons, in het hier en nu, is echter, dat het christendom is geobsedeerd door seks en dit alweer tot in het absurde. Cultuurcriticus Thomas von der Dunk heeft dit "obsdessieve preutsheid" genoemd. Als christenen ons hun ideeën willen opleggen, gaat het bijna alleen maar over onderwerpen die iets met seks te maken hebben.

Het gekke is, dat veel mensen die al lang geen christenen meer zijn, die seks-obsessie nog steeds blijven koesteren.

En nu komen de moslims, met hùn seksobsessie, er ook nog eens bij. De islam is dan ook voor een flink deel ontleend aan het christendom en het jodendom.

Achter die obsessie zit de verschrikkelijke angst voor het lichaam en de daarmee samenhangende haat tegen het lichaam. Meer nog tegen het vrouwelijke dan tegen het mannelijke lichaam. Dat is nog een rest van het patriarchaat. Een vraag uit de rooms-katholieke catechismus luidt: Van die obsessie met seks en die angst en haat betreffende het lichaam moeten we ons langzamerhand maar eens bevrijden. De christelijke heerschappij heeft nu lang genoeg geduurd. In feite hebben jonge mensen zich daar al voor een flink deel van bevrijd en dat is nu precies wat de christenen "seksualisering" noemen.

Christenen beschouwen zich als schapen in een kudde. Dat zingen ze zelf, tijdens kerkdiensten. Het volgende, christelijke, gezang vat hun levenshouding waarschijnlijk het beste samen Gezang , 3e couplet: Hieruit spreekt een gebrek aan zelfvertrouwen en een afwijzing van vrijheid.

Het probleem hiermee is vooral, dat god zelf nooit iets zegt. Er zijn alleen mensen die beweren namens god te spreken. Dus als de christenen de tekst van dit lied volgen, komt dat er in de praktijk op neer, dat ze kritiekloos achter kerkelijke en andere?

De christelijke god is, naar zeggen, groot genoeg om een heel universum te scheppen, maar tegelijk kleingeestig genoeg om zich iets aan te trekken van wat mensen op een klein planeetje over hem zeggen.

Hij heeft een zeer laag gevoel van eigenwaarde, want hij eist voortdurend lof. Hij is ook vreselijk jaloers, want hij wil niet dat mensen ook andere goden aanbidden. Of mensen in zo'n raar verhaaltje "geloven", moeten ze zelf maar weten; daar heeft op zich niemand last van. De echte ellende is, dat gelovigen er vaak van die rare standpunten op nahouden, bijv. Bovendien willen ze hun standpunten ook altijd aan anderen opdringen en zelfs opleggen. Wie vindt dat seks zondig is, nou, die bedrijft dan maar geen seks; dat moet-ie zelf weten, maar hij moet een ander er niet mee lastigvallen.

Wie tegen euthanasie is, die laat dan maar geen euthanasie plegen, maar die moet zich niet bemoeien met anderen die dat wèl willen. Euthanasie is een van de weinige onderwerpen waar de kerk zich over uitlaat, die niets met seks te maken hebben. Het Vaticaan verspreidt regelmatig leugens over het Nederlandse euthanasiebeleid.

Blijkbaar nooit gehoord van de Tien Geboden, waarvan het negende luidt: Gij zult geen vals getuigenis afleggen. Iedereen kent tegenwoordig, als het over sigaretten gaat, de term "meeroken": Op dezelfde manier heeft de cabaretier Lebbis het gehad over "geestelijk meeroken". Wij worden voortdurend gedwongen om geestelijk mee te roken met godsdienst en dat is een van de belangrijkste redenen om tegen godsdienst te zijn.

Er gaat nagenoeg geen dag voorbij, zonder dat we op de TV, in de krant, in een film, of op straat te maken krijgen met godsdienstige verschijnselen die op z'n zachtst alleen maar een belediging voor het verstand zijn, maar op z'n ergst slachtoffers vergen. Mannen al dan niet in jurken die in een kerk onzin staan te prevelen of op de TV onzin staan te galmen of die een baby water over z'n koppie gooien of zout in zijn mond stoppen, koren die onzin zingen, mensen die verplicht rare kledingstukjes dragen, mensen die bidden, kaarsjes branden of beeldjes en gewaden kussen, pastoors die wapens of zelfs oorlogen zegenen en nu ook boormachines voor een metro die er helemaal niet moet komen , mensen die hun kinderen niet laten inenten, processies waarin de deelnemers zichzelf tot bloedens toe geselen.

Denk ook aan dreigmails aan homo's, enorme herrie uit kerken of moskees, exorcisme, celibaat, ontkenning van de evolutie, christelijke partijen die mensen geen zelfbeschikkingsrecht gunnen, achterhoedegevechten tegen abortus en euthanasie, verzet tegen anticonceptie enz enz enz; de lijst kan naar believen worden uitgebreid.

Als laatste is daar nu gezeur over "seksualisering" bijgekomen. Vergeet vooral ook niet, dat de kerk, door eeuwenlang gepreek, de erotiek, het mooiste dat er tussen mensen kan bestaan, de grond in heeft getrapt.

Op grond van al die kerkelijke wantoestanden in verleden en heden heeft de kerk al lang het recht verspeeld, zo ze dat al ooit had, om zich als morele instantie op te werpen.

Nu ontwaren we ineens een opvallende symmetrie. Christenen vinden dat seks privé moet blijven en willen er niet in het openbaar mee geconfronteerd worden. Het antwoord moet natuurlijk zijn, dat godsdienst privé moet blijven en dat we daar niet steeds in het openbaar mee geconfronteerd moeten worden. Als christenen "aanstoot nemen" aan seks, moeten we eigenlijk als tegenactie aanstoot gaan nemen aan godsdienst. Kijken of ze die dan ook naar de nachtelijke uren verbannen.

Durven ze dan nog wel "nee" te zeggen tegen godsdienst? Dus iedere film waarin maar een glimp van een priester te zien is, moet de leeftijdsaanduiding "boven de 16" krijgen. Verwijzingen en toespelingen mogen, maar iedere expliciete uiting van godsdienst moet, op tijden dat kinderen nog kijken, van de buis worden geweerd. De woorden "god" en "jezus" worden consequent vervangen door een piepje.

Wel, dit is natuurlijk satire, maar En waarom seks wèl? Want, nu we erover nadenken, wat richt nu eigenlijk méér schade aan in de wereld, godsdienst of seks? Godsdiensten, niet alleen het christendom, staan altijd vijandig tegenover seks, of in ieder geval tegenover recreatieve seks. Er zijn een heleboel vrijzinnigen die het daar niet mee eens zijn, maar de officiële lijn van een kerk wordt zelden bepaald door vrijzinnigen, vrijwel altijd door orthodoxen of zelfs fundamentalisten.

Daardoor stuiten we, als we onze seksuele vrijheid willen bevechten, altijd op tegenstand van de kerken. Hoewel seks geen leer is, geen ideologie, en er in seks van nature niets vijandigs tegenover godsdienst zit, blijkt in de praktijk precies dat te gebeuren waar de kerken voor vrezen: Eindelijk gerechtigheid, na zo'n jaar het omgekeerde.

Farah Karimi moslima en feministe heeft dan ook gezegd na een gesprek met een Iraanse feministe: Waarschijnlijk is de kern van de zaak deze: De kerken moeten doen waar ze voor zijn: De kerk moet niet het alleenrecht op moraal claimen, geen aanspraken op waarheid verkondigen, laat staan op "de" waarheid, en zich niet bemoeien met de wetgeving of met ons seksleven. Soms gaan er stemmen op, die vinden dat we de gelovigen niet zo hard moeten vallen, want waarheidsaanspraken maken immers niet de kern van de godsdienst uit; die verhalen zijn niet letterlijk bedoeld.

De tegenwerping moet natuurlijk zijn: Nou, dan wordt het tijd om dat eens aan de gelovigen te vertellen, vooral aan diegenen die het bestaan om een folder te verspreiden met nonsens over een schepping van zes dagen, als was dat een historisch feit. In de 21e eeuw! Waar betalen ze zo'n folder eigenlijk van? Krijgen ze geld uit Amerika? Maar als het niet om de waarheid gaat, waarom gaat het dan wèl? Goed, okee, dat kunnen we accepteren. Blijft er nog wel een vraag: Waarom blijkt zingeving in de praktijk altijd onzingeving?

Hoe kunnen we eigenlijk zo zeker weten dat het allemaal onzin is? De juiste vraag is: Hoe kunnen christenen en joden en moslims eigenlijk zo zeker weten dat het allemaal géén onzin is? Wie beweert moet bewijzen, dus - zoals dat heet - de bewijslast ligt bij hen, d. In afwachting daarvan kunnen we vaststellen dat het er in ieder geval heel erg uitziet als onzin, en zijn we gerechtigd het voor onzin te houden.

Prins Gautama, later Boeddha genoemd, heeft eens gezegd: Als je eenmaal aan de overkant bent, heeft het geen zin de boot verder mee te slepen. Het Boeddhisme is dan ook geen godsdienst in de eigenlijke zin van het woord, bij gebrek aan een god. Zo kan het dus ook. Overigens is het Boeddhisme, als het de macht krijgt, geen haar beter dan andere kerken of geloofssystemen. Een advies aan de christenen en andere gelovigen: Als jullie werkelijk het "hogere" willen, kijk dan eens onbevooroordeeld naar een naakt meisje en laat tot u doordringen wat een onvergelijkelijk mooi kunstwerk hier door de natuur is voortgebracht, of, in uw woorden, door god is geschapen.

Dan zie je het hogere in zijn zuiverste vorm. Al het andere is zweverij. In het bovenstaande worden alle christelijke varianten op één hoop gegooid. Voor protestanten en katholieken mogen de onderlinge verschillen groot lijken, voor een buitenstaander zijn de overeenkomsten groter dan de verschillen.

Dat gaat zelfs nog verder. Volgens de godsdienstwetenschapper Karen Armstrong zijn jodendom, christendom en islam allemaal takken van dezelfde godsdienst. Tot slot een uitspraak van de Syrische dichter en filosoof Abu Alla al Mari, die leefde in de eerste helft van de 11e eeuw: Er zijn maar twee soorten mensen, de ene met hersenen en zonder godsdienst en de andere met godsdienst en zonder hersenen.

Clitoridectomie, de besnijdenis van de vrouw, komt gewoonlijk neer op het verwijderen van de clitoris. Dat is een vorm van verminking die te vergelijken is met castratie, of zelfs nog erger is, want een gecastreerde man kan nog gewoon seks hebben en daarvan genieten alleen geen kinderen meer verwekken , maar een vrouw zonder clitoris kan gewoonlijk geen orgasme krijgen, of anders toch maar zeer moeizaam en niet erg intens.

Er bestaat een relatief onschuldige vorm waarbij alleen een stukje van de clithood wordt weggenomen. In de jaren '70 waren er feministes die hier reclame voor maakten, aangezien de clitoris hier gevoeliger door zou worden.

Dit is echter niet het geval en het idee heeft gelukkig geen ingang gevonden. Een andere niet al te ingrijpende, maar al veel riskantere vorm is die waarbij een klein sneetje in de clitoris wordt aangebracht. Er bestaat ook een afgrijselijke vorm, waarbij naast de clitoris ook delen van de labia worden weggesneden, waarna de vrouw zo strak mogelijk wordt dichtgenaaid.

Dit maakt seks zeer pijnlijk en geeft ook problemen met plassen en met de menstruatie, terwijl gebrek aan hygiëne bij de ingreep tot vreselijke infecties, of zelfs tot onvruchtbaarheid kan leiden. Seks is dan uiteraard een zeer pijnlijke zaak. Voorts scheurt de vrouw bij de baring van een kind open en daarna wordt ze opnieuw dichtgenaaid.

Deze laatste vorm wordt wel infibulatie genoemd. Naar de Romeinse gewoonte om de kleine labia van slavinnen af te sluiten met een fibula, een speld, teneinde te verzekeren dat ze maagd bleven, iets wat de verkoopwaarde ten goede kwam.

Het verwijderen van de clitoris vindt altijd plaats in een situatie waarin mannen de baas zijn. Ik zou iets gezegd hebben à la: Nee ni lachen met diene meneer, dies al 10 jaar gescheiden en al een jaar werkloos, vind geen werk omdat hij te oud is Kzou ook vaak met mijn lul in men hand staan moest ik in zijn situatie zijn ze. K peis dat dat draadje beter hier http: D ik heb zo'n zetel op mijn kamer die ge kunt platleggen tot tweepersoonsbed, en we lagen bezig aan ene kant, ineens kantelt die en we schuiven allebei half op de grond, vangen ons op, en de omhooggekantelde helft valt terug omlaag met een harde slag.

No offence, maar gij bent écht wel een degoutant manneke!: P Zo'n dingen vragen gaan er echt wel over.. Spijtig, want ge had er misschien nog iets van bijgeleerd. Liever 70 bladzijdes met verzonnen verhaaltjes lezen, ieder zijn meug natuurlijk. Maar bon, ik had gelijk. Nog altijd een taboe dus. Als uw spel naar vis ruikt hebt ge toch een probleem denk ik: Dan denk ik dat je de straat moet gaan vegen.

Ik rook als ik thuis kwam ook soms aan mijn vingers hoor, mmmm: Eens zien, waar gaan we beginnen. Mijn kamer heeft het bed beneden staan, een trap naar mijn zolder kamer. Natuurlijk komt papa naar boven: Kunnen verbergen door onder een deken te gaan zitte en doen alsof we tv aant zien ware. Ook nog met de toenmalige vriendin, zijn bij haar thuis , een zondag.

Rofl, wie in godsnaam zou tegen haar zus zagen dat ze geen sokken aanheeft: Dat is zo iets dat nog nooit iemand heeft opgemerkt bij ons thuis: Allee, nog iemand da zegt da mijn openingspost niet goed was. Als ge het dan toch zoveel beter kunt, doe het dan eens voor? Ik wil dat weten ja, en met mijn huidige vriendin kan ik zo een zaken bespreken, maar is zij een voorbeeld van de gemiddelde vrouwelijke bevolking?

Maar ook dat hebben jullie zo niet gelezen. En gunder pikt dat zomaar: Ge hebt gelijk, klopt volledig, ik was niet neutraal. Maar het is ook algemeen geweten dat er aan een vagina een geurtje hangt, al dan niet slecht, maar een geur is subjectief. Ik ging al uit van een bepaald standpunt en dat was verkeerd, maar het gebeurde onbewust.

Ik wou ook weten hoe diep zoiets zit bij vrouwen, ik wil geen brug verbranden over zo een triviaal onderwerp. D maar dat had ik eigenlijk al verwacht van u. Gij komt heel zelfzeker over, maar ik kan u verzekeren dat dit gespreksonderwerp bij sommige vrouwen een messteek kan zijn.

Ook ben ik er niet van overtuigd dat veel vrouwen hun lichaam zo omarmd hebben slechte woordkeuze, weer niet neutraal. Geen extra aandacht aan je vagina, maar een scheerbeurt hier en daar is wel leuk voor een man hoor, misschien eens vragen aan je vriend: Van die verschillen tussen mannelijk zaad, dat was eigenlijk gewoon om de vragenlijst tussen mannen en vrouwen evenredig te houden. Mijn zaad verschilt ook van dag tot dag: Tot slot, ik weet niet wat ik wou leren van deze topic, maar ik ben er heilig van overtuigd dat er zaken zouden opduiken waar ik zelfs nog niet aan gedacht had en ik zou er gegarandeerd wijzer van geworden zijn.

Wrong place, wrong time? Misschien, maar ik vind dat er wel over gepraat mag worden, meisjes zouden ook weten dat ze zich niet moeten schamen en mannen weten aan wat ze zich kunnen verwachten ;. Ik denk dat ze bedoelde dat ze daar niet constant zit te wassen als een bezetene uit schrik dat daar toch wel een geurtje aan zou zijn en niet dat ze daar een bos haar op laat groeien zoals jij insinueert: Ik ben door mijn moeder betrapt toen ik bezig was met de hond: Bestaan toch specifieke dingskes voor?

Beetje propere mens wast zich dagelijks, jij mssn niet Wat een ongelooflijk intelligente comeback. Sommige mensen hebben 's avonds seks en wassen zich 's morgens. Kan ik hieruit concluderen dat u nog altijd aan uw piemeltje trekt in den douche? Dan nog groeit er daar geen kaas op hoor. Als er natuurlijk kaasresten in je vriendin zitten, zou je er beter nooit aan beginnen. Lactacyd femina om mijn spel mee te wassen? Kan geen kwaad ze, gebruiken ze soms in bejaardentehuizen om de mannelijke geslachtsonderdelen te wassen.

Ja, wauw doom dragon. Jij moet dan ook niet aan de zuurtegraad van uw vagina denken. Laat uw gf haar vagina maar eens wassen met gewone zeep ;. Dan moogt ge komen verklaren dat al die pH waarden bullshit zijn.. Het beste is gewoon dat als ge normale handen hebt dat ge die wast met PH huidneutraal Waarom moet jij nou altijd zo'n domme dingen zeggen? Ik begin ook hoe langer hoe meer te denken dat hij op die negatieve aandacht kickt. Nu, mij niet gelaten, ik wil ze hem gerust geven.

Onze fiere DoemDraak we zullen hem niet temmen, echt niet. Da zorgt voor een vacuum: Zijn er eigelijk mensen die zich schamen voor hun kont: Dat zal toch ook wel stinken,niet goed smaken , propably behaard: Tis ook nie de bedoeling dajje in elke post dat ge maakt uw gelijk probeert te halen tegenover de rest van de posters ier, GIJ hebt namelijk een grens overschreden.

Goodie, leef ermee dat ge daarom afgeschoten wordt en steek er dan geen 30 andere meer over waar ge weer gaat op afgeschoten worden Ge maakt het alleen maar erger voor uzelf.

Beetje sociale intelligentie is hier wel op zijn plaats Enige dat je nu aan het doen bent in je posts is het voor jezelf goedpraten Je gaat trouwens ook nooit ergens toegeven dat je gwn grofweg fout zat, maar eerder zeggen dat de rest er gewoon nog niet klaar voor is De overburen zijn ier weer bezig en ze hebben de gordijen omhoog gelaten Enige dat je nu aan het doen bent is het voor jezelf in je hoofd goedpraten t.

Ik hoop dat je de reden daarvoor ergens zelf beseft: Pic's or it didn't happen? In het 6de middelbaar krijgt ge dat er nochtans allemaal goed ingestampt. Maar daar zit jij nog niet zeker: Ge zou van minder een slappe krijge: Kben ook gestopt met het geloven van alle chemische theorien na het model van bohr en kzit al op univ: Straks krijgen we nog een "Hoe noem jij je penis of vagina" thread.

Als je in uw kamer zit heb je echt nog wel tijd om u hand en uit u broek te doen en de pornofilm, of foto's of wtv nog "weg te zetten". Of is uw kamer echt de éérste dage ziet als ge binnenkomt? Straks krijgen we nog een "Hoe noem jij je penis of vagina" thread ge brengt de mense op ideeën he: Vant weekend moeten mijn ouders het echt gehoord hebben, waren allebei iets te luid en het bed kraakte bekan uit elkaar denk: Straks krijgen we nog een "Hoe noem jij je penis of vagina" thread Charel en Mieke bij ons: Volgens mij is er toch een verband tussen girl on top en de hoeveelheid lawaai u bed maakt!

Charel en Mieke bij ons: Hou u es kalm man, uw posts gingen echt wel te ver, zoiets vraagt ge ni zomaar aan jan en alleman en zeker niet op zo een manier Over de schreef gegaan omdat ik vraag achter een onderwerp waar nooit over gesproken wordt?

Voor hetzelfde geld heeft uw vriendin een vaginale infectie en hebt ge het zelf nog niet eens door, waarom is iedereen zo bang om over dit onderwerp te praten? Ik vraag het ook niet aan jan en alleman, ik vraag het aan diegenen die er op willen antwoorden.

Willen ze het niet, ok, maar maak dan geen belachelijke puberale posts ergo, de 20 posts die op niets sloegen. En ik vraag het op een bepaalde manier ja serieuze vraag op een luchtige manier , maar ik voelde me zo precies in een middelbare school wanneer de leraar het woord vagina in de mond neemt, gniffel gniffel. En mijn gelijk halen? Kerel, welk gelijk dan?

Ik heb een topic gestart over geuren en seks. Uwe zinsbouw slaagt op niks, uw gelijk halen, GIJ hebt een grens overschreden? Ik word afgeschoten en steek er 30 andere over. Zoek het verband nogmaals Ik maak het erger voor mezelf, als u het zegt dan zeker. Sociale intelligentie is op zijn plaats, oh god. Ik denk dat intelligentie op zijn plaats zou zijn en misschien ineens nog een cursusje nederlands voor jou.

Ik praat mezelf helemaal niet goed, ik zeg gewoon dat dit mijn manier is om zaken te vragen. Sommige mensen kunnen daarmee overweg, anderen niet. En fyi, ik heb in één van mijn vorige posts gezegd dat ik inderdaad niet neutraal was en dus verkeerd zat. En als ge dan nog mensen hebt die denken dat hun penis zichzelf reinigt dan denk ik inderdaad dat het gros van het forum hier niet klaar is om serieus over seks, en alles wat ermee samenhangt, te praten, ja.

Ja inderdaad, Jij bent de enigste volwassene hier! Toch vreemd dat er bij jou kaas opstaat als je de avond ervoor seks hebt gehad en niet meteen onder de douche geweest bent. Dat is hier toch niet het geval hoor. Veel Tekst IK heb helemaal geen probeem om daar over te praten maar ik zie niet in waarom ik dat aan u zou vertellen over geuren of smaken.

Met mijn maten praat ik daarover maar ik heb geen nood dat aan u te vertellen.. En IMO moet gaat u da ook ni aan: Ik zie dat u de essentie uit mijn post hebt kunnen halen. IK heb helemaal geen probeem om daar over te praten maar ik zie niet in waarom ik dat aan u zou vertellen over geuren of smaken. En IMO moet gaat u da ook ni aan Ik heb u ook nooit verplicht om erover te praten?

Ik praat daar niet over met mijn maten, seks wel, maar geuren, nope. Daarom dat het hier misschien gemakkelijker ging, anoniem? Dat noem ik puberaal gedrag ja. Zeker als ge dan nog wa doe alsof ge het summum van menselijke intelligentie zijt. Ik heb u ook nooit verplicht om erover te praten? En mijn mening is dat je dat juist niet tegen iedereen gaat verkondigen op een of ander forum.. Das inderdaad douchegel, ik heb die ook. En 'piemelkaas' is smegma. Staat niet in deze thread denk ik.

Maar tis inderdaad wel zo. Die Axe zal wel de douchegel zijn, en niet de deo hoop ik voor hem: Ik heb precies toch al iets nuttig geleerd uit mijn cursus: Je bent hier nu al dagen over bezig, waarom vind ge het zo nodig om met andere je geuren pleziertjes te delen? Ik zal de vraag terugkaatsen, waarom vindt u het zo triviaal terwijl geuren een enorm groot deel van ons leven innemen?

Daarom klopt uw redenering niet helemaal. Er wordt zelfs aangeraden om minstens één keer per week een dag niet te douchen. Dit om er voor te zorgen dat de huid en haar haar natuurlijke oliën kan gebruiken om het evenwicht te behouden. Natuurlijk, hoe meer je gewoon bent van te douchen, hoe meer je moet douchen. Om even de biochemicus af te geven: Die bacterien houden ook andere, slechte bacterien tegen.

Elke keer je je wast spoel je bijna alle bacterien weg: Ook "slechte" bacterien die uw huid kwaad kunnen doen. Nu, als ge een gezonde huid hebt, sterke weerstand enz zult ge er allemaal niet veel van merken. Mensen met een zwakkere huid zullen sneller eczeem krijgen. Hangt ook af van welke zeep je gebruikt etc Maar algemeen kindertjes: Bepaalt relaties, reflexen, smaak, Anyway, ik ga er niet nog eens over beginnen, maar het wordt wel onderschat.

...

Lul laten aftrekken sex contact limburg

  • Kheb da stuk net nie gezien xD Helaas lijken de ontwikkelingen net precies de verkeerde kant op te gaan.
  • Meisjes die willen neuken oma laat zich beffen
  • 446

Sexafspraak eindhoven sexdate in den haag


Daarbij heeft zich de laatste dertig à veertig jaar de ziekte AIDS gevoegd. In het totaal van de Afrikaanse rampspoed is dat niet de grootste ramp, want aan malaria sterven in Afrika altijd nog veel meer mensen dan aan AIDS. Maar de pharmaceutische industrie besteedt veel minder geld aan het onderzoek naar malaria, omdat daar minder winst van wordt verwacht. Maar ook hier houdt de kerk star vast aan het condoomverbod. Pleegt de kerk hier dus een misdaad? Ja, maar toch liggen de zaken wat ingewikkelder.

Ook Afrikaanse mannen trekken zich, door de nood gedwongen, op dit punt weinig van de kerk aan. Zoals een van hen treffend zei: Dat veel mensen in Afrika bij de seks niettemin geen condoom gebruiken, ligt aan iets heel anders. Net als in het Westen doen ze dat namelijk niet, of veel minder, binnen een vaste relatie, aangezien ze dat opvatten als een blijk van wantrouwen.

Je zou het een vorm van polyamorie kunnen noemen, zie aldaar. Dit verschijnsel overlapt met prostitutie en de grens tussen die twee is niet duidelijk, aangezien het in Afrika vaak de gewoonte is dat mannen hun sekspartners presentjes geven. Maar op die manier ontstaan hele netwerken, die bij elkaar grote delen van de bevolking omvatten.

Doordat binnen zo'n netwerk mensen AIDS hebben of krijgen, verspreidt de ziekte zich over het hele netwerk. Dit verklaart hoe het komt dat in Afrika AIDS vooral voorkomt bij gewone mensen ook vrouwen , terwijl in de rest van de wereld AIDS naar verhouding veel voorkomt bij zogenoemde risicogroepen, nl.

Anticonceptiva, middelen ter voorkoming van zwangerschap, worden ook wel voorbehoedmiddelen genoemd. Het woord "voorbehoedsmiddelen" klinkt langzamerhand erg ouderwets. Sinds de pil in beschikbaar kwam in Nederland , horen we van andere voorbehoedsmiddelen steeds minder, met uitzondering van het condoom, dat bovendien in de jaren tachtig sterk terugkwam als middel ter bescherming tegen AIDS. Dus nu spreken we eigenlijk alleen nog maar over de pil en het condoom en nauwelijks meer versluierend over "voorbehoedsmiddelen", al bestaan er nog wel degelijk andere.

Mannen worden ook minder mooi met de leeftijd, maar daar wordt zelden iets naars over gezegd en het duurt ook veel langer voor dat mannen "over de houdbaarheidsdatum" zijn. Oudere mannen gelden juist vaak als "interessant". Overigens bestaat er voor mannen wel een term met dezelfde betekenis als "beperkt houdbaar", namelijk: Het is nu eenmaal een feit dat het menselijk lichaam er met het klimmen van de jaren niet mooier op wordt.

Dat is een rotstreek van de natuur, maar het is niet anders. Een mooie zienswijze en ook goed bedoeld, maar als je in de spiegel kijkt kun je daar toch weinig troost uit putten. Onder de titel "Beperkt houdbaar" heeft Sunny Bergman een film gemaakt waarin ze de overdreven aandacht voor het uiterlijk aan de kaak gesteld.

Eigenlijk gaat het daarbij om twee verschillende zaken: Vrouwen zouden zich daaraan spiegelen en dat zou hun gevoelens van onzekerheid over hun uiterlijk aanwakkeren. Vrouwen weten heus wel dat het om irreële perfectie gaat. En dat ze zich eraan spiegelen zou je niet zeggen als je op straat om je heen kijkt. Mensen vrouwen worden tegenwoordig vaak veel te dik. Ze zouden zich juist eens wat méér moeten spiegelen aan die perfecte lichamen.

Dit is wèl iets om ons zorgen over te maken. Besnijdenis bij de man betekent het verwijderen van de voorhuid, zodat de eikel of glans bloot komt te liggen. Dat is een rare gewoonte, die, mits steriel uitgevoerd, echter relatief onschuldig is. De seksuele gevoeligheid wordt er iets kleiner door. Gezegd wordt soms dat het hygiënischer is, maar dat klopt alleen als de mannen hun geslachtsdeel niet behoorlijk wassen.

Besnijdenis van jongetjes is een algemeen gebruik bij joden en moslims. In westerse landen is het alleen in de VS een algemeen gebruik, maar daar neemt het verzet toe. De gewoonte heeft zich daar in de 19e eeuw verbreid, vooral als verondersteld middel tegen zelfbevrediging. Dat berust op die iets verminderde seksuele gevoeligheid. Het hielp uiteraard niet. Ook speelden ideeën over "mannelijkheid" een rol, wat er bijv. Tegenwoordig wordt in Afrika soms propaganda gemaakt voor besnijdenis, omdat het de kans op AIDS zou verkleinen.

Dit is echter een raar argument. Stel nu dat de kans na besnijdenis halveert. Dan moet je gemiddeld tien keer onveilig neuken om AIDS te krijgen.

Denken ze soms dat mensen geen tien keer neuken? Besnijdenis van de vrouw is een veel ernstiger zaak, die neerkomt op seksuele verminking. Daar ook een theorie over het ontstaan van besnijdenis. Gewoonlijk willen mannen seks hebben met vrouwen en omgekeerd. Maar de natuur levert regelmatig variaties op en zo zijn er ook mannen die op mannen vallen zie: Dat wordt bepaald door het hormoon testosteron, in de baarmoeder.

Allemaal heel onschuldig, maar christenen en andere zedenprekers hebben hier in de loop der eeuwen allerlei moralistische oordelen aan verbonden en elke afwijking van wat zij als "de norm" zagen, heftig vervolgd. In veel landen gebeurt dat nog steeds. Er is nog een variatie, namelijk dat mensen zowel op iemand van het andere geslacht als op iemand van het eigen geslacht kunnen vallen.

Die mensen noemen we biseksueel. De beroemde Amerikaanse seks-onderzoeker Kinsey heeft omstreeks een schaal ontworpen die loopt van 0 tot 6. Bij 0 zijn mensen volledig hetero, bij 3 precies bi en bij 6 volledig homo. Maar de variatie in de menselijke seksualiteit is veel te groot om op slechts één lijn te passen. Om te beginnen zijn er de mensen van wie de seksuele voorkeur door de hormonen voor hun geboorte vrijwel vastligt, maar daarnaast heb je ook mensen wie het allemaal niet zo veel kan schelen.

Er zijn mensen die van hun hetero- bi- of homo zijn hun identiteit maken, maar ook mensen voor wie het allemaal minder belangrijk is en die met de verschillende mogelijkheden kunnen spelen. Er zijn mensen wie het alleen om het lichamelijk contact gaat, maar ook mensen die echt verliefd kunnen worden op iemand van hun eigen sekse. Er zijn mensen die echt ook vallen op iemand van hetzelfde geslacht, maar er zijn ook mensen die een bepaalde persóón zo aardig vinden dat ze seks als het ware op de koop toe nemen.

Dan is er nog verschil tussen voorkeur en praktijk. Dat een homo die ook wel eens een hetero-contact heeft, daardoor nog niet meteen bi of hetero is, snapt iedereen. Maar dat een hetero die ook wel eens een homo-contact heeft, daardoor nog geen homo is, vinden een heleboel mensen veel moeilijker te begrijpen. Tenslotte kunnen er ook nog verschuivingen in de tijd plaatsvinden. Iemand kan volledig hetero zijn, maar dan ineens tegen een seksegenoot aanlopen met wie het klikt.

Moeten we zo iemand dan bi noemen? Of mensen kunnen een tijdje experimenteren met verschillende contacten en daar na verloop van tijd mee ophouden. Kortom, Kinsey zou er een harde dobber aan hebben gehad om mensen met enige betrouwbaarheid op zijn schaal in te delen. De schaal deugt ook in een ander opzicht niet, omdat hij suggereert dat verreweg de meeste mensen wel een beetje bi zijn. Dat is een voorstelling van zaken die bij homo's en bi's zeer populair is, een mooi staaltje van wensdenken, maar het is onzin.

Verreweg de meeste mensen zijn volledig hetero, in die zin dat ze geen enkele seksuele belangstelling voor hun eigen sekse hebben, ook niet stiekem, of in hun fantasie, of onbewust. Een klein percentage is volledig homo en een onbekend aantal mensen, zowel hetero's als homo's, is op de een of andere manier een beetje bi, of maakt er gewoon geen punt van en is bereid te experimenteren.

Over en weer houden de verschillende categorieën er soms vreemde opvattingen op na. Zo vinden homo's en hetero's eendrachtig, dat biseksuelen niet kunnen kiezen en van twee walletjes willen eten. Omgekeerd vinden bi's, dat homo's en hetero's eigenlijk een boel missen. Voorts denken ze alledrie dat zij de enigen zijn: Dit is allemaal grote onzin. De conclusie uit dit alles is, dat de woorden homoseksueel en biseksueel vaak onbeholpen etiketten zijn, opgeplakt door mensen die niet tegen vrijheid kunnen.

Datgene wat afweek van de norm, moest een naam hebben. Mensen kunnen vaak niet tegen onduidelijkheid en willen iedereen in een hokje stoppen en daar een etiket op plakken. Iedereen die niet in zo'n hokje past, wordt dan met wantrouwen bekeken. Goed, als iemand echt hetero of homo is, dan is dat duidelijk, maar waarom zou je elke andere variant een naam moeten geven? Dat kan zelfs de vrijheid beperken. Een voorbeeld daarvan vinden we in de Nederlandse film "Spetters" Daarin zit een nare scene waarin een jongen wordt verkracht door een stel homo's.

Maar hij vindt dat uiteindelijk wel lekker en beschouwt zichzelf daarna ook als homo, hoewel hij eerder geen gevoelens in die richting had. Waarom is het nodig dat hij zichzelf een etiket opplakt en zich op die manier beperkt in zijn mogelijkheden? Waarom laat hij het niet gewoon bij de constatering dat hij het wel lekker vond? Er is een wereld voor hem opengegaan, maar dat is geen reden om zijn vorige wereld dicht te gooien.

Vrijheid is hier het sleutelwoord. De rode draad door dit manifest is: Dat geldt ook hier. Doe gewoon wat je lekker vindt zonder jezelf daarmee in een hokje te stoppen of je door anderen in een hokje te laten stoppen, en laat anderen doen wat zìj lekker vinden, zonder meteen klaar te staan met een oordeel.

Als anderen iets doen wat niet jouw smaak is, haal dan gewoon je schouders erover op en laat ieder in zijn vrijheid en in zijn waarde. Vrijheid, blijheid; leven en laten leven. Vrouwen durven er tegenwoordig wat gemakkelijker voor uit te komen dat ze "biseksueel" zijn, waarmee ze dan bedoelen dat ze graag met een man vrijen, maar ook wel eens graag met een vrouw vrijen. In dit verband hebben ze het dan wel eens over "meidenseks". Er zijn bijvoorbeeld jonge meisjes die eerst eens wat met andere meisjes experimenteren, voor ze aan seksuele contacten met jongens beginnen.

Heel verstandig van die meisjes. Bij mannen is het taboe veel sterker. Er zijn relatief weinig mannen die ervoor durven uitkomen dat ze homo- of biseksueel zijn, of die ook gewoon doen wat ze fijn vinden, ongeacht het geslacht van de partner. Maar dat geeft niet: Je moet niet, je màg. Uit een quick scan in de Bijlmer in is gebleken, dat meisjes soms toestemmen in seks, of zich aanbieden, voor een breezertje of een taxirit of iets dergelijks.

Daar werd toen door de kranten en de TV een hele hype van gemaakt. De GGD moest een bijeenkomst houden in de Bijlmer om de verontruste en verontwaardigde ouders duidelijk te laten maken, dat het allemaal best meeviel.

Trouwens, wat dan nòg? Wat is er mis met zo'n ruiltje? Jongen blij, want die heeft seks. Meisje blij, want zij heeft seks èn een breezer. Alleen de zedenmeestertjes zijn niet blij. Prostitutie, het gebruik van je lichaam beroepshalve verkopen, is toch echt heel iets anders. Het doet nogal verkrampt aan om meteen in die richting te denken. Zie het liever zo: Over de hele wereld is het gebruikelijk dat een man cadeautjes geeft aan een vrouw met wie hij naar bed gaat.

Vrouwen die nooit eens een cadeautje krijgen van hun minnaar, zouden zich afvragen of hij eigenlijk wel om hen geeft. Wat de moraalridders in wezen dwars zit, is dat die meisjes seks licht opvatten. Het is "no big deal" voor ze. Seks is niet van kosmisch belang, het is gewoon onschuldig plezier. Dat moet wel vreselijk zijn voor al diegenen die van seks altijd iets loodzwaars hebben gemaakt. Aan de jongens die breezerseks aanbieden of hebben maakt niemand een woord vuil, maar dat de meisjes breezerseks hebben, oei, oei, oei.

Blijkbaar had ze geen kennis genomen van de geruststellende bijeenkomst en andere relativerende geluiden. Weer een paar lefgozertjes in de Bijlmer gefilmd en ja hoor, die hadden al heel jong seks gehad.

Of dat echt waar is, of dat ze alleen maar lopen te snoeven en de filmmaakster vertellen wat die kennelijk zo graag wil horen, tja, dat weten we natuurlijk niet. Maar zelfs àls het waar is: En weer werd het een hype, want ja, het gaat over seks, hè, en dan willen de mensen blijkbaar horen of de TV-makers dènken dat de mensen willen horen dat het allemaal reuze erg is.

En dan storten alle praatprogramma's van de TV zich er weer op. Zelfs minister Rouvoet bemoeide zich ermee. Maar waar ging het nu eigenlijk helemaal over?

Dat sommige jongeren er vroeg bij zijn wat seks betreft. Een zeer verstandig commentaar werd geleverd door Peter J. Muller, in zijn column in het blootblad Foxy. Hij heeft kritiek op de hype die TV-documentaires als "Sex sells" en "Geloof, seks en wan hoop" hebben gemaakt van "de losgeslagen jeugd". In talkshows werd het vuurtje verder opgestookt. Alles voor de kijkcijfers!

Een van de figuren die het bij de zedenmeesters blijkbaar moet ontgelden, is rapper Kiddo Cee, uit de Bijlmer. Die zou met zijn pornorap de jeugd in het verderf storten. In hun video reply horen we de 'losgeslagen' jongeren vertellen over het verschil tussen lust en liefde. Over respect voor meisjes. Over box sex die inderdaad wel voorkomt, net zoals er vroeger heel wat onhandig afgeknoeid werd in of achter het fietsenhok op school. Kiddo Cee heeft de afgelopen 18 jaar over alle denkbare onderwerpen wel een rap geschreven.

Over de Bijlmer, liefde, religie, de media, de maatschappij en ja, dus ook over sex, lust en porno. De 'kwetsbare' jongeren die al zijn raps kennen, zijn uitstekend in staat het onderscheid te maken tussen lust en liefde, zoals ze laten zien in hun video reply. Misschien is het een goed idee als TV-makers even hun sensatiezucht bedwingen en de moeite nemen om te doen wat Kiddo al jaren doet: Het christendom is een monotheïstische godsdienst d. Het christendom hangt tot in het absurde aan het letterlijk nemen van teksten.

Geen ènkel detail van het christendom was bij het ontstaan ervan nieuw; het enige waarin het christendom in het begin verschilde van de vele andere mysteriegodsdiensten, was de pretentie dat het nu ineens allemaal echt was gebeurd en letterlijk genomen moest worden. Ook de Romeinen vonden dat al raar, bijv. In verband daarmee zijn in de Romeinse tijd vooral in de tweede en de derde eeuw van onze jaartelling veel geschriften door of in opdracht van de toenmalige kerkvaders vervalst.

Een deel van die vervalste geschriften is in de bijbel terechtgekomen in deel 2, het Nieuwe Testament. In feite berusten àlle belangrijke leerstellingen van het christendom op latere toevoegingen en vervalsingen, zelfs het idee dat Jezus als historische figuur zou hebben bestaan.

Bovendien verbrandden de christenen in die tijd alle teksten die hun niet bevielen, vooral nadat ze zich bij de Romeinse keizers hadden weten in te likken. Niet alleen vervolgden ze elkaar en verbrandden ze elkaars geschriften, maar ook verbrandden ze alle klassieke teksten die ze konden vinden, waarmee ze de beschaving minstens duizend jaar hebben teruggezet.

Dat is een barbaarsheid van dezelfde soort als het opblazen van Boeddha-beelden door de Talibaan in Afghanistan, maar dan op een schaal die tot nu toe vrijwel ongeëvenaard is. Alleen de vernietiging van de Tibetaanse cultuur door China is misschien van dezelfde orde van grootte.

En passant hebben de christenen ook de Egyptische cultuur vernietigd, iets wat zelfs de Romeinen niet hadden gedaan, en later hebben de christenen ook de Indiaanse culturen in Amerika vernietigd. Na de ondergang van het west- Romeinse Rijk, eind vijfde eeuw, heeft de paus net gedaan alsof hij de keizer was, door zich de titel van de keizer toe te eigenen: Het christendom is ook een heel merkwáárdige godsdienst.

Een normale, zichzelf respecterende godsdienst zou ons scheppingsmythen en heldensagen vertellen over onze voorouders. Het christendom daarentegen vertelt ons verhalen over mensen met rare namen uit een vreemd landje.

Het christendom is een allochtone godsdienst die onze voorouders in het verleden is opgedrongen, vaak met geweld. Het allerergste voor ons, in het hier en nu, is echter, dat het christendom is geobsedeerd door seks en dit alweer tot in het absurde. Cultuurcriticus Thomas von der Dunk heeft dit "obsdessieve preutsheid" genoemd. Als christenen ons hun ideeën willen opleggen, gaat het bijna alleen maar over onderwerpen die iets met seks te maken hebben.

Het gekke is, dat veel mensen die al lang geen christenen meer zijn, die seks-obsessie nog steeds blijven koesteren. En nu komen de moslims, met hùn seksobsessie, er ook nog eens bij. De islam is dan ook voor een flink deel ontleend aan het christendom en het jodendom. Achter die obsessie zit de verschrikkelijke angst voor het lichaam en de daarmee samenhangende haat tegen het lichaam.

Meer nog tegen het vrouwelijke dan tegen het mannelijke lichaam. Dat is nog een rest van het patriarchaat. Een vraag uit de rooms-katholieke catechismus luidt: Van die obsessie met seks en die angst en haat betreffende het lichaam moeten we ons langzamerhand maar eens bevrijden.

De christelijke heerschappij heeft nu lang genoeg geduurd. In feite hebben jonge mensen zich daar al voor een flink deel van bevrijd en dat is nu precies wat de christenen "seksualisering" noemen. Christenen beschouwen zich als schapen in een kudde. Dat zingen ze zelf, tijdens kerkdiensten. Het volgende, christelijke, gezang vat hun levenshouding waarschijnlijk het beste samen Gezang , 3e couplet: Hieruit spreekt een gebrek aan zelfvertrouwen en een afwijzing van vrijheid.

Het probleem hiermee is vooral, dat god zelf nooit iets zegt. Er zijn alleen mensen die beweren namens god te spreken. Dus als de christenen de tekst van dit lied volgen, komt dat er in de praktijk op neer, dat ze kritiekloos achter kerkelijke en andere? De christelijke god is, naar zeggen, groot genoeg om een heel universum te scheppen, maar tegelijk kleingeestig genoeg om zich iets aan te trekken van wat mensen op een klein planeetje over hem zeggen.

Hij heeft een zeer laag gevoel van eigenwaarde, want hij eist voortdurend lof. Hij is ook vreselijk jaloers, want hij wil niet dat mensen ook andere goden aanbidden. Of mensen in zo'n raar verhaaltje "geloven", moeten ze zelf maar weten; daar heeft op zich niemand last van. De echte ellende is, dat gelovigen er vaak van die rare standpunten op nahouden, bijv. Bovendien willen ze hun standpunten ook altijd aan anderen opdringen en zelfs opleggen. Wie vindt dat seks zondig is, nou, die bedrijft dan maar geen seks; dat moet-ie zelf weten, maar hij moet een ander er niet mee lastigvallen.

Wie tegen euthanasie is, die laat dan maar geen euthanasie plegen, maar die moet zich niet bemoeien met anderen die dat wèl willen. Euthanasie is een van de weinige onderwerpen waar de kerk zich over uitlaat, die niets met seks te maken hebben. Het Vaticaan verspreidt regelmatig leugens over het Nederlandse euthanasiebeleid. Blijkbaar nooit gehoord van de Tien Geboden, waarvan het negende luidt: Gij zult geen vals getuigenis afleggen.

Iedereen kent tegenwoordig, als het over sigaretten gaat, de term "meeroken": Op dezelfde manier heeft de cabaretier Lebbis het gehad over "geestelijk meeroken".

Wij worden voortdurend gedwongen om geestelijk mee te roken met godsdienst en dat is een van de belangrijkste redenen om tegen godsdienst te zijn. Er gaat nagenoeg geen dag voorbij, zonder dat we op de TV, in de krant, in een film, of op straat te maken krijgen met godsdienstige verschijnselen die op z'n zachtst alleen maar een belediging voor het verstand zijn, maar op z'n ergst slachtoffers vergen. Mannen al dan niet in jurken die in een kerk onzin staan te prevelen of op de TV onzin staan te galmen of die een baby water over z'n koppie gooien of zout in zijn mond stoppen, koren die onzin zingen, mensen die verplicht rare kledingstukjes dragen, mensen die bidden, kaarsjes branden of beeldjes en gewaden kussen, pastoors die wapens of zelfs oorlogen zegenen en nu ook boormachines voor een metro die er helemaal niet moet komen , mensen die hun kinderen niet laten inenten, processies waarin de deelnemers zichzelf tot bloedens toe geselen.

Denk ook aan dreigmails aan homo's, enorme herrie uit kerken of moskees, exorcisme, celibaat, ontkenning van de evolutie, christelijke partijen die mensen geen zelfbeschikkingsrecht gunnen, achterhoedegevechten tegen abortus en euthanasie, verzet tegen anticonceptie enz enz enz; de lijst kan naar believen worden uitgebreid.

Als laatste is daar nu gezeur over "seksualisering" bijgekomen. Vergeet vooral ook niet, dat de kerk, door eeuwenlang gepreek, de erotiek, het mooiste dat er tussen mensen kan bestaan, de grond in heeft getrapt. Op grond van al die kerkelijke wantoestanden in verleden en heden heeft de kerk al lang het recht verspeeld, zo ze dat al ooit had, om zich als morele instantie op te werpen. Nu ontwaren we ineens een opvallende symmetrie.

Christenen vinden dat seks privé moet blijven en willen er niet in het openbaar mee geconfronteerd worden. Het antwoord moet natuurlijk zijn, dat godsdienst privé moet blijven en dat we daar niet steeds in het openbaar mee geconfronteerd moeten worden. Als christenen "aanstoot nemen" aan seks, moeten we eigenlijk als tegenactie aanstoot gaan nemen aan godsdienst.

Kijken of ze die dan ook naar de nachtelijke uren verbannen. Durven ze dan nog wel "nee" te zeggen tegen godsdienst? Dus iedere film waarin maar een glimp van een priester te zien is, moet de leeftijdsaanduiding "boven de 16" krijgen. Verwijzingen en toespelingen mogen, maar iedere expliciete uiting van godsdienst moet, op tijden dat kinderen nog kijken, van de buis worden geweerd.

De woorden "god" en "jezus" worden consequent vervangen door een piepje. Wel, dit is natuurlijk satire, maar En waarom seks wèl? Want, nu we erover nadenken, wat richt nu eigenlijk méér schade aan in de wereld, godsdienst of seks? Godsdiensten, niet alleen het christendom, staan altijd vijandig tegenover seks, of in ieder geval tegenover recreatieve seks. Er zijn een heleboel vrijzinnigen die het daar niet mee eens zijn, maar de officiële lijn van een kerk wordt zelden bepaald door vrijzinnigen, vrijwel altijd door orthodoxen of zelfs fundamentalisten.

Daardoor stuiten we, als we onze seksuele vrijheid willen bevechten, altijd op tegenstand van de kerken. Hoewel seks geen leer is, geen ideologie, en er in seks van nature niets vijandigs tegenover godsdienst zit, blijkt in de praktijk precies dat te gebeuren waar de kerken voor vrezen: Eindelijk gerechtigheid, na zo'n jaar het omgekeerde. Farah Karimi moslima en feministe heeft dan ook gezegd na een gesprek met een Iraanse feministe: Waarschijnlijk is de kern van de zaak deze: De kerken moeten doen waar ze voor zijn: De kerk moet niet het alleenrecht op moraal claimen, geen aanspraken op waarheid verkondigen, laat staan op "de" waarheid, en zich niet bemoeien met de wetgeving of met ons seksleven.

Soms gaan er stemmen op, die vinden dat we de gelovigen niet zo hard moeten vallen, want waarheidsaanspraken maken immers niet de kern van de godsdienst uit; die verhalen zijn niet letterlijk bedoeld.

De tegenwerping moet natuurlijk zijn: Nou, dan wordt het tijd om dat eens aan de gelovigen te vertellen, vooral aan diegenen die het bestaan om een folder te verspreiden met nonsens over een schepping van zes dagen, als was dat een historisch feit. In de 21e eeuw! Waar betalen ze zo'n folder eigenlijk van? Krijgen ze geld uit Amerika? Maar als het niet om de waarheid gaat, waarom gaat het dan wèl? Goed, okee, dat kunnen we accepteren.

Blijft er nog wel een vraag: Waarom blijkt zingeving in de praktijk altijd onzingeving? Hoe kunnen we eigenlijk zo zeker weten dat het allemaal onzin is? De juiste vraag is: Hoe kunnen christenen en joden en moslims eigenlijk zo zeker weten dat het allemaal géén onzin is? Wie beweert moet bewijzen, dus - zoals dat heet - de bewijslast ligt bij hen, d. In afwachting daarvan kunnen we vaststellen dat het er in ieder geval heel erg uitziet als onzin, en zijn we gerechtigd het voor onzin te houden.

Prins Gautama, later Boeddha genoemd, heeft eens gezegd: Als je eenmaal aan de overkant bent, heeft het geen zin de boot verder mee te slepen. Het Boeddhisme is dan ook geen godsdienst in de eigenlijke zin van het woord, bij gebrek aan een god. Zo kan het dus ook. Overigens is het Boeddhisme, als het de macht krijgt, geen haar beter dan andere kerken of geloofssystemen. Een advies aan de christenen en andere gelovigen: Als jullie werkelijk het "hogere" willen, kijk dan eens onbevooroordeeld naar een naakt meisje en laat tot u doordringen wat een onvergelijkelijk mooi kunstwerk hier door de natuur is voortgebracht, of, in uw woorden, door god is geschapen.

Dan zie je het hogere in zijn zuiverste vorm. Al het andere is zweverij. In het bovenstaande worden alle christelijke varianten op één hoop gegooid. Voor protestanten en katholieken mogen de onderlinge verschillen groot lijken, voor een buitenstaander zijn de overeenkomsten groter dan de verschillen.

Dat gaat zelfs nog verder. Volgens de godsdienstwetenschapper Karen Armstrong zijn jodendom, christendom en islam allemaal takken van dezelfde godsdienst.

Tot slot een uitspraak van de Syrische dichter en filosoof Abu Alla al Mari, die leefde in de eerste helft van de 11e eeuw: Er zijn maar twee soorten mensen, de ene met hersenen en zonder godsdienst en de andere met godsdienst en zonder hersenen. Clitoridectomie, de besnijdenis van de vrouw, komt gewoonlijk neer op het verwijderen van de clitoris. Dat is een vorm van verminking die te vergelijken is met castratie, of zelfs nog erger is, want een gecastreerde man kan nog gewoon seks hebben en daarvan genieten alleen geen kinderen meer verwekken , maar een vrouw zonder clitoris kan gewoonlijk geen orgasme krijgen, of anders toch maar zeer moeizaam en niet erg intens.

Er bestaat een relatief onschuldige vorm waarbij alleen een stukje van de clithood wordt weggenomen. In de jaren '70 waren er feministes die hier reclame voor maakten, aangezien de clitoris hier gevoeliger door zou worden. Dit is echter niet het geval en het idee heeft gelukkig geen ingang gevonden.

Een andere niet al te ingrijpende, maar al veel riskantere vorm is die waarbij een klein sneetje in de clitoris wordt aangebracht. Er bestaat ook een afgrijselijke vorm, waarbij naast de clitoris ook delen van de labia worden weggesneden, waarna de vrouw zo strak mogelijk wordt dichtgenaaid.

Dit maakt seks zeer pijnlijk en geeft ook problemen met plassen en met de menstruatie, terwijl gebrek aan hygiëne bij de ingreep tot vreselijke infecties, of zelfs tot onvruchtbaarheid kan leiden. Seks is dan uiteraard een zeer pijnlijke zaak. Voorts scheurt de vrouw bij de baring van een kind open en daarna wordt ze opnieuw dichtgenaaid. Deze laatste vorm wordt wel infibulatie genoemd.

Naar de Romeinse gewoonte om de kleine labia van slavinnen af te sluiten met een fibula, een speld, teneinde te verzekeren dat ze maagd bleven, iets wat de verkoopwaarde ten goede kwam.

Het verwijderen van de clitoris vindt altijd plaats in een situatie waarin mannen de baas zijn. Toch zijn het meestal de vrouwen die het gebruik het hardnekkigste verdedigen en die de ingreep ook daadwerkelijk uitvoeren.

Het gebeurt zelfs wel dat mannen ertegen zijn, vooral als ze beseffen wat een vrouw eigenlijk wordt aangedaan wat helaas weinig voorkomt, want de onwetendheid is groot , maar zij en ook de vrouwen beschouwen het als een vrouwenzaak waar mannen zich niet in moeten mengen. Het is ook bepaald niet zo dat die vrouwen zich, individueel, onderdrukt voelen. Dat wat wij "onderdrukking van de vrouw" noemen, is een kenmerk van de maatschappij als geheel, maar gaat lang niet altijd gepaard met onderdrukking op individueel niveau of gezinsniveau.

Die onderdrukking is, zoals maatschappij-wetenschappers dat noemen, een sociologisch en geen psychologisch verschijnsel. Dat maakt het moeilijker om er iets tegen te doen. Clitoridectomie komt bijna alleen voor in islamitische landen in Afrika, maar de traditie is al ouder dan de islam en er zijn ook islamitische landen waar ze er net zo veel afschuw van hebben als wij. In de landen die gelden als de meest fundamentalistische moslimlanden, nl. Saoedi-Arabië en Iran, komt clitoridectomie voor zover bekend niet voor.

Daar tegenover staan geruchten, dat juist in een in godsdienstig opzicht gematigd land als Indonesië de clitoridectomie onder invloed van de islam veld wint. In Afrika is de houding van de islam dubbelzinnig. Officieel is de islam ertegen en wordt er gezegd dat er geen basis voor is in de koran, maar op een lager niveau wordt de ingreep regelmatig door imams aangemoedigd en verdedigd.

De islam kent geen centraal kerkgezag, zoals de RK kerk. In Soedan stond men op het punt een volledig verbod op vrouwenbesnijdenis af te kondigen wat dat in de praktijk betekent, moet je dan nog maar afwachten , maar dat is niet doorgegaan wegens verzet van moslim-juristen. Die beweren dat een lichte vorm van besnijdenis wel degelijk een islamitisch voorschrift is. Verder zetten moslims momenteel hun hakken in het woestijn- zand tegen het westen, dus hoe feller het westen tegen het seksueel verminken van vrouwen is, hoe hardnekkiger zij die "traditie" willen handhaven.

Kheb da stuk net nie gezien xD Tis voor ne maat éh jongens: Ik heb een vriendin gehad wiens geur ik echt afstotelijk vond in het begin, maar ik ben verliefd geworden en toen stoorde het mij niet meer om één of andere reden. Moge het nu zijn omwille van gewenning of verliefdheid, dat wou ik te weten komen.

Zweet wel, kutsap niet? Rare redenering aangezien je vers zweet enkel onbewust ruikt. En een penis heeft geen geur, was hem en hij ruikt fris. Was hem niet en hij stinkt. Hetgeen u bedoelt zijn "kaasresten", achterblijfsels van uw sappen en zijn sappen. Maar kom Goedele, misschien kan u wat licht in de duisternis scheppen met een ongelooflijk sterke beginpost.

Oh, en ik meen me een post van u te herinneren waarin je ook eens wou praten over geurtjes en vagina's. Kheb da stuk net nie gezien xD Ik heb de bewuste aflevering niet gezien, maar het enigste dat je kan doen is verlengen door middel van bepaalde technieken, maar dat is gewoon belachelijk want dan is uw penis compleet uit proportie.

Wat ze ook kunnen doen is de spier waarmee uw penis aan uw buik hangt kan het niet beter beschrijven half oversnijden zodat uw penis lager hangt en hij zo groter lijkt.

Ook belachelijk, weer uit proportie. Of simpeler nog, knip uw schaamhaar. Tussen een hoop struikjes lijkt een boom ook groter. Wat voor lul heb jij gast. Ja ok puber, was uw piemeltje eens niet wanneer de mama het zegt en ge zult wel gauw doorhebben over wat ik het heb.

Dat noemen ze smegma. Hij zal mischien eerder denken aan american pie maar dan met cheesecake. Ge kunt anders ne foto maken Dit weekend mijn schoonpa betrapt. Kwas zaterdag bij mijn vriendin gaan slapen, khad dorst dus ik ga rond een uur of In de living ligt die pa daar op zijn zetel me zijn een hand in zijn broek te trekken aan zijne piet, kijkend naar een of andere muziekzender me nigger-muziek.

Toen ik binnenkwam haalde hij heel snel zijn hand weg en wist van niks, ik maar doen alsof ik niks gezien had Blikje fanta gaan pakken, terug door de living richting kamer.

Nog nooit waren we zo stil tegen elkaar Ik zou iets gezegd hebben à la: Nee ni lachen met diene meneer, dies al 10 jaar gescheiden en al een jaar werkloos, vind geen werk omdat hij te oud is Kzou ook vaak met mijn lul in men hand staan moest ik in zijn situatie zijn ze.

K peis dat dat draadje beter hier http: D ik heb zo'n zetel op mijn kamer die ge kunt platleggen tot tweepersoonsbed, en we lagen bezig aan ene kant, ineens kantelt die en we schuiven allebei half op de grond, vangen ons op, en de omhooggekantelde helft valt terug omlaag met een harde slag. No offence, maar gij bent écht wel een degoutant manneke!: P Zo'n dingen vragen gaan er echt wel over..

Spijtig, want ge had er misschien nog iets van bijgeleerd. Liever 70 bladzijdes met verzonnen verhaaltjes lezen, ieder zijn meug natuurlijk. Maar bon, ik had gelijk. Nog altijd een taboe dus. Als uw spel naar vis ruikt hebt ge toch een probleem denk ik: Dan denk ik dat je de straat moet gaan vegen. Ik rook als ik thuis kwam ook soms aan mijn vingers hoor, mmmm: Eens zien, waar gaan we beginnen.

Mijn kamer heeft het bed beneden staan, een trap naar mijn zolder kamer. Natuurlijk komt papa naar boven: Kunnen verbergen door onder een deken te gaan zitte en doen alsof we tv aant zien ware. Ook nog met de toenmalige vriendin, zijn bij haar thuis , een zondag. Rofl, wie in godsnaam zou tegen haar zus zagen dat ze geen sokken aanheeft: Dat is zo iets dat nog nooit iemand heeft opgemerkt bij ons thuis: Allee, nog iemand da zegt da mijn openingspost niet goed was.

Als ge het dan toch zoveel beter kunt, doe het dan eens voor? Ik wil dat weten ja, en met mijn huidige vriendin kan ik zo een zaken bespreken, maar is zij een voorbeeld van de gemiddelde vrouwelijke bevolking?

Maar ook dat hebben jullie zo niet gelezen. En gunder pikt dat zomaar: Ge hebt gelijk, klopt volledig, ik was niet neutraal. Maar het is ook algemeen geweten dat er aan een vagina een geurtje hangt, al dan niet slecht, maar een geur is subjectief. Ik ging al uit van een bepaald standpunt en dat was verkeerd, maar het gebeurde onbewust. Ik wou ook weten hoe diep zoiets zit bij vrouwen, ik wil geen brug verbranden over zo een triviaal onderwerp.

D maar dat had ik eigenlijk al verwacht van u. Gij komt heel zelfzeker over, maar ik kan u verzekeren dat dit gespreksonderwerp bij sommige vrouwen een messteek kan zijn. Ook ben ik er niet van overtuigd dat veel vrouwen hun lichaam zo omarmd hebben slechte woordkeuze, weer niet neutraal. Geen extra aandacht aan je vagina, maar een scheerbeurt hier en daar is wel leuk voor een man hoor, misschien eens vragen aan je vriend: Van die verschillen tussen mannelijk zaad, dat was eigenlijk gewoon om de vragenlijst tussen mannen en vrouwen evenredig te houden.

Mijn zaad verschilt ook van dag tot dag: Tot slot, ik weet niet wat ik wou leren van deze topic, maar ik ben er heilig van overtuigd dat er zaken zouden opduiken waar ik zelfs nog niet aan gedacht had en ik zou er gegarandeerd wijzer van geworden zijn. Wrong place, wrong time? Misschien, maar ik vind dat er wel over gepraat mag worden, meisjes zouden ook weten dat ze zich niet moeten schamen en mannen weten aan wat ze zich kunnen verwachten ;.

Ik denk dat ze bedoelde dat ze daar niet constant zit te wassen als een bezetene uit schrik dat daar toch wel een geurtje aan zou zijn en niet dat ze daar een bos haar op laat groeien zoals jij insinueert: Ik ben door mijn moeder betrapt toen ik bezig was met de hond: Bestaan toch specifieke dingskes voor?

Beetje propere mens wast zich dagelijks, jij mssn niet Wat een ongelooflijk intelligente comeback. Sommige mensen hebben 's avonds seks en wassen zich 's morgens.

Kan ik hieruit concluderen dat u nog altijd aan uw piemeltje trekt in den douche? Dan nog groeit er daar geen kaas op hoor. Als er natuurlijk kaasresten in je vriendin zitten, zou je er beter nooit aan beginnen.

Lactacyd femina om mijn spel mee te wassen? Kan geen kwaad ze, gebruiken ze soms in bejaardentehuizen om de mannelijke geslachtsonderdelen te wassen. Ja, wauw doom dragon. Jij moet dan ook niet aan de zuurtegraad van uw vagina denken. Laat uw gf haar vagina maar eens wassen met gewone zeep ;. Dan moogt ge komen verklaren dat al die pH waarden bullshit zijn..

Het beste is gewoon dat als ge normale handen hebt dat ge die wast met PH huidneutraal Waarom moet jij nou altijd zo'n domme dingen zeggen? Ik begin ook hoe langer hoe meer te denken dat hij op die negatieve aandacht kickt. Nu, mij niet gelaten, ik wil ze hem gerust geven. Onze fiere DoemDraak we zullen hem niet temmen, echt niet.

Da zorgt voor een vacuum: Zijn er eigelijk mensen die zich schamen voor hun kont: Dat zal toch ook wel stinken,niet goed smaken , propably behaard: Tis ook nie de bedoeling dajje in elke post dat ge maakt uw gelijk probeert te halen tegenover de rest van de posters ier, GIJ hebt namelijk een grens overschreden.

Goodie, leef ermee dat ge daarom afgeschoten wordt en steek er dan geen 30 andere meer over waar ge weer gaat op afgeschoten worden Ge maakt het alleen maar erger voor uzelf. Beetje sociale intelligentie is hier wel op zijn plaats Enige dat je nu aan het doen bent in je posts is het voor jezelf goedpraten Je gaat trouwens ook nooit ergens toegeven dat je gwn grofweg fout zat, maar eerder zeggen dat de rest er gewoon nog niet klaar voor is De overburen zijn ier weer bezig en ze hebben de gordijen omhoog gelaten Enige dat je nu aan het doen bent is het voor jezelf in je hoofd goedpraten t.

Ik hoop dat je de reden daarvoor ergens zelf beseft: Pic's or it didn't happen? In het 6de middelbaar krijgt ge dat er nochtans allemaal goed ingestampt. Maar daar zit jij nog niet zeker: Ge zou van minder een slappe krijge: Kben ook gestopt met het geloven van alle chemische theorien na het model van bohr en kzit al op univ: Straks krijgen we nog een "Hoe noem jij je penis of vagina" thread.

Als je in uw kamer zit heb je echt nog wel tijd om u hand en uit u broek te doen en de pornofilm, of foto's of wtv nog "weg te zetten". Of is uw kamer echt de éérste dage ziet als ge binnenkomt? Straks krijgen we nog een "Hoe noem jij je penis of vagina" thread ge brengt de mense op ideeën he: Vant weekend moeten mijn ouders het echt gehoord hebben, waren allebei iets te luid en het bed kraakte bekan uit elkaar denk: Straks krijgen we nog een "Hoe noem jij je penis of vagina" thread Charel en Mieke bij ons: Volgens mij is er toch een verband tussen girl on top en de hoeveelheid lawaai u bed maakt!

Charel en Mieke bij ons: Hou u es kalm man, uw posts gingen echt wel te ver, zoiets vraagt ge ni zomaar aan jan en alleman en zeker niet op zo een manier Over de schreef gegaan omdat ik vraag achter een onderwerp waar nooit over gesproken wordt? Voor hetzelfde geld heeft uw vriendin een vaginale infectie en hebt ge het zelf nog niet eens door, waarom is iedereen zo bang om over dit onderwerp te praten? Ik vraag het ook niet aan jan en alleman, ik vraag het aan diegenen die er op willen antwoorden.

Willen ze het niet, ok, maar maak dan geen belachelijke puberale posts ergo, de 20 posts die op niets sloegen. En ik vraag het op een bepaalde manier ja serieuze vraag op een luchtige manier , maar ik voelde me zo precies in een middelbare school wanneer de leraar het woord vagina in de mond neemt, gniffel gniffel.

En mijn gelijk halen? Kerel, welk gelijk dan? Ik heb een topic gestart over geuren en seks. Uwe zinsbouw slaagt op niks, uw gelijk halen, GIJ hebt een grens overschreden? Ik word afgeschoten en steek er 30 andere over. Zoek het verband nogmaals Ik maak het erger voor mezelf, als u het zegt dan zeker. Sociale intelligentie is op zijn plaats, oh god. Ik denk dat intelligentie op zijn plaats zou zijn en misschien ineens nog een cursusje nederlands voor jou.

Ik praat mezelf helemaal niet goed, ik zeg gewoon dat dit mijn manier is om zaken te vragen. Sommige mensen kunnen daarmee overweg, anderen niet. En fyi, ik heb in één van mijn vorige posts gezegd dat ik inderdaad niet neutraal was en dus verkeerd zat.

En als ge dan nog mensen hebt die denken dat hun penis zichzelf reinigt dan denk ik inderdaad dat het gros van het forum hier niet klaar is om serieus over seks, en alles wat ermee samenhangt, te praten, ja. Ja inderdaad, Jij bent de enigste volwassene hier! Toch vreemd dat er bij jou kaas opstaat als je de avond ervoor seks hebt gehad en niet meteen onder de douche geweest bent.

Dat is hier toch niet het geval hoor. Veel Tekst IK heb helemaal geen probeem om daar over te praten maar ik zie niet in waarom ik dat aan u zou vertellen over geuren of smaken. Met mijn maten praat ik daarover maar ik heb geen nood dat aan u te vertellen.. En IMO moet gaat u da ook ni aan: Ik zie dat u de essentie uit mijn post hebt kunnen halen. IK heb helemaal geen probeem om daar over te praten maar ik zie niet in waarom ik dat aan u zou vertellen over geuren of smaken.

En IMO moet gaat u da ook ni aan Ik heb u ook nooit verplicht om erover te praten?

meisjes die willen neuken oma laat zich beffen